| Stefan014 a întrebat:

As vrea sa stiu daca malahia ( masturbarea ) este un pacat ( sunt crestin - orthodox ) Daca da, ce pot face pentru a fi iertat? M-am lasat de acest pacat acum 2-3 luni.As vrea raspuns de la cineva care chiar stie,daca se poate, multumesc mult!

26 răspunsuri:
| KodrutZ a răspuns:

Ei, te-ai lasat. Ai luat o pauza. E ceva normal. Anormal e sa te simti vinovat pentru chestii care sint normale.

| doctorandus a răspuns:

In Biblie nu scrie nimic despre ea, deci conform Bibliei nu este pacat. Ceva este pacat daca in Vechiul Testament este prevazuta varsare de sange pentru iertarea lui.

| 6684464 a răspuns (pentru doctorandus):

Hm... thinking Leviticul 15:1-18?

| doctorandus a răspuns (pentru 6684464):

Pentru simpla scurgere de sperma nu este prevazuta varsare de sange, ci doar baie.

In pilda cu Onan nu este condamnata m. In primul rand Onan nu se m., ci practica metoda contraceptiva numita c.i. Mesajul pildei cu Onan este ca daca esti baiat iar fratele tau moare fara urmasi de sex masculin esti obligat sa-i cordesti nevasta (vaduva) pana cand ea concepe si naste un prunc de sex masculin. Practic esti obligat sa faci un copil in numele fratelui tau decedat. Nu stiu cati crestini din ziua de azi respecta aceasta prevedere a Legii lui Dumnezeu (care nu poate minti si nu se poate schimba, deci nici Legea Sa nu se poate schimba, asa cum a recunoscut Isus Hristos la Matei cap. 5). Ca urmare din punct de vedere biblic onanisti sunt acei crestini care nu fac copii in numele fratilor lor decedati.

| 6684464 a răspuns (pentru doctorandus):

Cam asa e... Dar nu este nici de ignorat ca titlul este "Necuratiile barbatului".hee hee

| doctorandus a răspuns (pentru 6684464):

Si normal, necuratiile se refera la boala sexuala si la faptul ca barbatii care au emis sperma (in orice mod) trebuie sa faca baie si raman considerati murdari pana seara.

| 6684464 a răspuns (pentru doctorandus):

Interesant.
Esti crestin? Ortodox sau deist poate? Sau cum li se spune celora care cred ca natura insasi este Dumnezeu?

| danay72 a răspuns:

Faptul ca nu îl mai practici este deja o dovada de cainta din partea ta. Cere-I lui Dumnezeu iertare și ajutor pentru a reuși sa nu recidivezi.

| lunarwolf a răspuns:

Da. Toți o să ajungem în iad, nașpa csf
GG Iisus

| ania a răspuns:

Iisus însuşi a spus-oricine se uită la o femeie ca s+o poftească( masturbarea e legată de fantezii erotice ) a şi preacurvit cu ea în inima lui.(Matei+5-28).
Toate păcatele sunt grave pentru că Dumnzeu este sfânt şi orice păcat e ca un zid.(nelegiuirile voastre pun un zid de despărţire între voi şi Dumnezeul vostru, păcatele voastre vă ascund faţa Lui si+L împiedică să vă asculte Isaia 59-2).Dar pentru toate păcatele noastre a murit Mântuitorul, iar ceea ce trebuie să facem noi este să ne dăruim Lui sufletul nostru, să+L alegem ca stăpân al vieţii noastre(Dacă mărturiseşti deci cu gura ta pe Iisus ca Domn şi dacă crezi în inima ta că Tatăl l+a înviat din morţi, vei fi mântuit.Romani 10+9), să ne cerem iertare pentru păcatele nostre pentru că EL pomite că ne iartă şi se tine de Cuvânt+Dacă ne mărturisim păcatele EL este credincios şi drept ca să ne ierte păcatele şi să ne curăţească de orice nelegiuire(1Ioan 1-9).

| Idris a răspuns (pentru ania):

,,Dar pentru toate păcatele noastre a murit Mântuitorul,, - Atunci de ce aveti credinta si sustineti ca toata lumea se naste cu pacatul originar facut de Adam si Eva? Nu a murit(chipurile) pentru toate pacatele si viitoare si cele dinainte?

Răspuns utilizator avertizat
suntserios
| suntserios a răspuns:

Te ai lasat pana te apuci iar

| milan9 a răspuns:

Chiar si daca nu e la fel de grav precum relatiile intime inainte ca cineva sa fie casatorit, sau ca adulterul (care au consecinte grave asupra familiei ce va urma), pacatul masturbarii este totusi o treapta a pacatului desfranarii, avand gravitatea si consecintele ei…

"Nu vă amăgiţi: Nici desfrînaţii, nici închinătorii la idoli, nici adulterii, nici malahienii, nici sodomiţii, nici furii, nici lacomii, nici beţivii, nici batjocoritorii, nici răpitorii nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu." I Corinteni 6, 9-10

http://ortodoxia.md/......avea-copii

Dedică unei cauze nobile efortul tau de a evita orice forma a pacatului desfranarii si vei descoperi ca nu e nimic mai simplu decat sa traiesti aceasta abstinenta.

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Neînţelegerile legate de unitatea Sf. Treimi (trei ipostasuri care au aceeaşi FIRE sau NATURĂ divină) vin doar din neînţelegerea Jertfei şi a ASUMĂRII "ROLULUI" pe care Fiul lui Dumnezeu l-a avut în lume!

Acest "ROL" asumat de bună voie SCHIMBĂ toate raportările Fiului către Tatăl, este asumarea unei "inferiorităţi" (care ţinea de firea umană asumată temporar ŞI NU DE CEA DIVINĂ! )

Dumnezeu Fiul este de aceeasi NATURA cu Tatăl, nicidecum inferior Tatălui.
În "ROLUL" ASUMAT DE BUNĂVOIE prin întrupare (în acelaşi timp rămânând şi Dumnezeu), El S-a jertfit şi S-a smerit, în faţa tuturor, a oamenilor, dar şi în raport cu Tatăl, pentru a duce până la capăt "rolul" asumării întregii umanităţi asupra Lui.

| doctorandus a răspuns (pentru milan9):

Conform lui Bart Ehrman, Sfânta Treime este un mister teologic și nu a fost menită să fie înțeleasă rațional: „Dacă îți închipui că ai înțeles-o, de fapt ai înțeles-o greșit".

http://ro.wikipedia.org/wiki/Sf%C3%A2nta_Treime

| TrăieşteClipa a răspuns:

Cred ca si Iisus se mastusurba din cand in cand.
Doar ca fiind evreu nu dadea mare importanta.

| milan9 a răspuns (pentru TrăieşteClipa):

Unora care blasfemiau asa crunt ca tine Dumnezeu Fiul le spunea:
"Mergi inapoia mea, Satano, caci scris este: "Domnului Dumnezeului tau sa te inchini si numai Lui unuia sa-I slujesti" ".

| Idris a răspuns (pentru milan9):

"Mergi inapoia mea, Satano, caci scris este: "Domnului Dumnezeului tau sa te inchini si numai Lui unuia sa-I slujesti" ". - Si oare nu iei acest verset ca pilda ca Isus(aleyhi sallam) a spus sa te inchini numai lui Dumnezeu si nu lui? Si sa nu spui 3 si numai Lui unuia?

| ania a răspuns (pentru Idris):

Nu.O iau în sensul că satan ar fi trebuit să i se închine Lui şi nu invers.

| Divy a răspuns:

Da e păcat, deoarece e un semn a iubiri de sine. Mă bucur că Iisus Hristos te-a ajutat.
Ceea ce poți face este să mulțumești lui Dumnezeu rugându-te, o rugăciune de mulțumire sau un acatist, să te închini în Biserică, să fi milostiv, adică să-i ajuți pe alți și să te rogi pentru cei dragi. Cunoști Noul Testament sunt îndemnuri și acolo!
Domnul Iisus Hristos fie cu tine!

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

"este un pacat?"
Da, în mintea spălațiilor pe creier, stai chill e ceva normal:http://www.sfatulmedicului.ro/Sex-si-erotism/ghid-despre-masturbare_701

Răspuns utilizator avertizat
| Seba2013 a răspuns:

Si normal ca este pacat, este rodul naturii pacatoase de care vorbeste biblia.
Acuma trebuie sa te rogi la Dumnzeu sa iti dea o inima statornica si sa te invete calea pacii.
Esti inca un om carnal, iar pentru a neutraliza acest pacat, trebuie sa nu parasesti legea lui Dumnezeu.
El spune sa fugi de curvie, deci asculta-l ca o sa-ti mearga bine.

| CinevaAnonimă a răspuns:

Da, masturbarea este un pacat.Pentru a putea fi iertat trebuie sa mergi si sa te spovedesti si preotul iti va spune ce Canon vei primi.Nu uita:canoanele nu sunt pedepse, ci mijloace de indreptare.Sanatate!

| ExprimareLibera a răspuns:

Îți poți continua activitatea liniștit, scapa de stres.