| SkysetDarkkax a întrebat:

Ce parere aveti despre acest verset si cum il interpretati: Fiindcă atît de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţa vecinică.
(Ioan 3:16)

Răspuns Câştigător
| AlexandraMariaStancu a răspuns:

Cumva cutremurul din Turcia v-a făcut să reflectați? Sper să nu jignesc pe nimeni sad dar am observat că pe TPU sunt mai mult antihriști/atei decât creștini sau mă rog în orice altă religie or crede ei.

Iar această întrebare chiar mă frapează, dar îmi și place. Mă bucur că ai pus-o. happy

Darului Lui este fiului Lui deoarece pentru un părinte ce poate fi dar mai de preț decât fi-su.

Cum El e totul, s-a gândit la totul. El văzuse lumea aia decăzută și pierdută ceea ce nu e departe nici azi, amuzant e că, azi vedem noi cu ochii liberi și stăm nepăsători, toți vorbim de campanii de conștientizare de n chestii și vicii, dar la dracu' toți le băgăm în noi, toți spunem despre restul că "șerpi" "clevetitori" "răi" "invidioși" dar toți suntem așa, în noi zac toate alea pe care le aruncăm pe restul.

Deci El ne vede, ne vede oful, chinul, durerea, pierzarea și vru să ne salveze, așa că s-a gândit să-și sacrifice cel mai bun dar pentru noi.

Personal eu zic că deși Iisus a existat, pe viu, eu zic că teoria asta, sacrificiul acesta este unul metaforic, dacă te-ai și uita atent, te-ai întreba, dar cum naiba a reușit să salveze tot cu o răstignire și sânge pierdut? Păi prin exemplu, prin exempul sacrificiului, al iubirii.

Păi el și-a vărsat sângele ca noi să nu-l mai vărsăm pe al nostru. Dar a și rămas de 2000 de ani în memoria noastră. Deci Iisus este un simbol, un simbol al salvării noastre.

| sabin89 a răspuns (pentru AlexandraMariaStancu):

"...dar toți suntem așa" - Vrei să spui că până și eu?

| AlexandraMariaStancu a răspuns (pentru sabin89):

Vreau să spun până și eu happy deci din păcate până și tu. happy

Mai spunea o vorbă tot românească happy
"Toți suntem o apă ș-un pământ."

| raMLesS a răspuns (pentru AlexandraMariaStancu):

Vrei sa spui ca cutremurul din Turcia e dat de Dumnezeul crestinilor catre fraierii aia care cred in Allah?

| RAY a răspuns (pentru AlexandraMariaStancu):

Sfanto ieri i-ai dat dreptare unui user care ma jignit lasă vrăjeală asta cu credința

| AlexandraMariaStancu a răspuns (pentru RAY):

Aia căreia i-a dat dreptate sunt cumva eu? happy Te referi la faptul că mi-a dat funda mie? happy Eu te-am jignit? happy Cu ce? happy

| fllu07 a răspuns (pentru AlexandraMariaStancu):

Deci a existat și și a murit literal, țintuit pe stâlp/cruce literal, fizic, sau doar un exemplu, o poveste, o ilustrare, un simbol?

11 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

A iubit lumea, dar nu l-a iubit pe fiul său. Dacă e așa, să nu se mire că unii nu cred în El.

| Holiday a răspuns:

Dumnezeu s-a transformat in fi-su, s-a trimis pe Pamant ca sa fie ucis, pentru a se convinge pe el insusi sa ierte pacate. Are sens...hee hee

| fllu07 a răspuns:

Pentru userul HOLIDAY:

Are logică dacă crezi și încerci sa explici doctrina falsă a triniații. Dacă crezi ca Tatăl, Fiul, și Duhul Sfânt sunt o persoană și totuși 3, da, are logică laughing
Dacă accepți logica Bibliei, accea ca Dumnezeu este o persoana unică și distinctă de Isus Cristos, singura persoană atotputernică din univers, și ca Isus Cristos este fiul o altă persoană inferioară lui Dumnezeu, care a fost creat de Dumnezeu, deci a avut început, pe când Dumnezeu nu a avut, e altceva. discutăm altfel

| Seba2013 a răspuns:

Prima data trebuie sa intelegem CADEREA adamica. Adam ne-a vandut legii pacatului: moarte, departare de Dumnezeu care se traduce prin concupiscenta care inseamna prietenie cu lumea care este dusmanie cu El (Iacov 4:4). Cei nascuti dupa trup sunt robi, insa cei nascuti dupa fagaduinta sunt liberi (Galateni 4:23). Este importanta invatatura rascumpararii pentru ca prin ea obtinem soteriologia. Acesta este Harul lui Dumnezeu care se traduce prin BUNATATEA Lui, nu vine de la oameni, argint, aur, desertaciuni, etc. (1 Pentru 1:18; Filipeni 3:8 si Matei 13:45, 46). Merita sa vindem tot si sa cautam singura perla pretioasa.

Umanitatea care se afla fara speranta si cu suferinte, avea nevoie de un liberator (redención), rascumparator, salvator. Soteriologia crestina arata ca Dumnezeu l-a trimis pe Logos pe pamant iar CUVANTUL a acceptat si s-a incarnat ca oamenii sa aiba un MEDIATOR si un DRUM spre Dumnezeu. El este singurul DRUM lasat de Dumnezeu pentru ca oamenii sa se salveze (Ioan 14:16 si Matei 7:13, 14). Semántic acest drum ingust se poate dilata si integra acolo si o Marie sau un frate crestin). Insa cea mai mare si intai porunca este sa il iubim pe Domnul Dumnezeu (Matei 22:37, 38). Pentru ca atunci cand iubim lumea, acea dragoste pentru Tatal nu se mai afla in noi ci este aprinsa cea lume. Nu putem sa ne focalizam in in doua locuri in acelasi timp ( 1 Ioan 2:15-17).

| pacatosulBogdan a răspuns:

Mai bine aud cuvantul preotului de la Biserica, decat sa interpretez eu cu mintea mea failibila un verset dintr-o Carte care este lucrarea Duhului. Biserica Dumnezeului celui viu este "stalp si temelie a adevarului" (1 Timotei 3, 15). Este foarte important sa avem o confirmare a Bisericii in privinta intelegerii Bibliei, pentru a nu rastalmaci, pentru a nu fi de capul nostru.
Dumnezeu a facut un pogoramant pentru noi, ca ne-a scris intr-o Carte poruncile Lui si istoria mantuirii noastre! In mod normal ar fi trebuit sa scrie in inimile nostre poruncile Lui, daca eram duhovnicesti. Dar suntem mai mult trupesti.