| catalingradofficial a întrebat:

Ce parere aveti despre karma?

Răspuns Câştigător
| Catalinhhh a răspuns:

Salut!
Nu știu dacă este atât de reală această karma pe cât pare, însă dacă este mă bucur. De ce? E cel mai logic lucru să primești ceea ce oferi, dacă oferi afecțiune asta să primești dacă oferi durere asta să primești. Ar fi super ca procesul să se deruleze mai rapid, nu dacă un X a făcut o crimă să plătească pentru asta peste câțiva ani, ci în cel mai scurt timp posibil și aici nu mă refer la pușcărie, aia o primește a doua zi ci la ceva ce să-l facă să se schimbe radical. Pentru unii pușcăria e ca acasă deci nu-i supără treaba...

An nou fericit!

10 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Karma este un Mos Craciun impersonal, in locul Mos Craciunului personal din religiile avraamice. Adica Dumnezeu este vazut ca Mos Craciun (pedepseste pe cei rai si rasplateste pe cei buni).

| danay72 a răspuns:

Eu,personal nu cred in karma.Despre karma se spune că este „influenţa pe care trecutul unui individ o exercită asupra vieţilor sale viitoare, sau a reîncarnărilor lui".
Dar, punctul de vedere biblic este diferit.
Omul este vinovat de multe dintre suferinţele pe care le îndură. Dar, întrucât sufletul nu este nemuritor, legea ‘secerării a ceea ce s-a semănat’ nu se poate aplica pentru a lega suferinţa umană de karma — faptele unei presupuse vieţi anterioare. „Cine a murit este eliberat de păcat", afirmă Biblia (Romani 6:7, 23). Astfel, roadele păcatului nu sunt purtate într-o viaţă de după moarte.

| RainmakerX a răspuns:

Hey!

Eu cred oarecum in karma sau in ceva asemanator.
Daca faci bine atunci primesti bine, daca faci rau atunci primesti rau.

Daca faci un bine atunci poate ca nu vezi rezultate pe moment dar tot o se vada candva.

Daca faci un rau atunci o sa suferi la randul tau dar nu neaparat acum, e un efect pe termen lung.

Este doar parerea mea.

| oprescudorin11 a răspuns:

Karma este un concept budhist, dar sub o forma sau alta acceptat de toate religiile.
Este un principiu al cauzalitatii.
Asta inseamna ca 'ce dai tu, dar si stramosii tai', aia primesti.
Explica inexplicablul stiintific mediocru!
Mai explicit: ti se intampla ceva frumos, stii ca nu meriti:karma explica prin faptul ca cineva din imediatul sau mai departatul tau anturaj, familie, a facut ceva benefic. Invers, aceeasi explicatie.
Greu de dovedit matematic, complicat logic, dar se pare ca nu este o nerozie!
O sa vezi de-a lungul vietii, ca cam asa e!

| TrăieşteClipa a răspuns:

Totul se plateste pana la ultimul gand.

| drutzix a răspuns:

Este o tampenie.

| elyfel a răspuns:

Ce oferi aceea primesti

| Taduic a răspuns:

A fost inventata paradoxal de budisti si indoctrinate inainte de era noastra, cu 4 milenii in urma (cand a inceput Era Chinezeasca) pentru a trai in pace. In schimb, daca facem o trece mai inaintata la frati nostri Daci care erau niste "lupi de razboi", avand in vedere ca scopul lor in viata era moartea: in conspiratia lor odata ce mureau isi vedeau zeii; erau total diferiti.
Diferenta este una foarte mare, iar singura cauza pe care o pot calauzi este aceea ca lideri lor aveau mentalitati diferite, dar tot ce cucerire. Seful de pe terenul Chinezesc a reusit sa se impuna mult mai repede fata de cel de pe terenul European (alti boieri se impusera deja). Prin urmare, totul este o conspiratie facuta de bastani vremurilor ce s-au dus.
Multi oameni cred in karma intr-un mod ciudat din punctul meu de vedere, insa bun. Odata ce faci o fapta buna, esti mult mai deschis la fiecare bine pe care il primesti (ca te serveste un apropiat, ca te imprumuta un necunoscut cand ai nevoie etc.) si la rau la fel. Iti deschide ochii chiar daca tu nu vrei.

| Stormtrooper a răspuns:

Karma's a b*tch.

Întrebări similare