| mastadont a întrebat:

Ce spune biblia despre droguri?
Dacă ar fi să facem o clasificare A B și C, A reprezentând drogurile ușoare precum anumite ceaiuri, tutunul, zahărul, etc, iar C fiind drogurile puternice precum heroina, cocaina, metamfetamina, etc, alcoolul ar fi undeva la mijloc. Din biblie observăm că vinul este îngăduit, ba chiar și Iisus se înfrupta din acest drog atât de răspândit. Putem deduce de aici că drogurile sunt îngăduite cu măsură, ce părere aveți?

15 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Vin a baut si dumnezeu cand facea gratare cu evrei lui, iisus la fel consuma,iisus nu a facut must, iisus a facut vin,cel mai bun vin chiar,iisus ii placea smochinele,desi consumati fructe,legume, aceste droguri nu erau atunci, daca sunt pacate, eu as spune ca daca sunt dependente sunt pacate, cat despre droguri, marijuana medicinala ar fi ok, dar cum sunt 35000 de secte crestine poti primi raspunsuri diferite, uni o duc in extreme ca trebuie sa plangi, sa suferi, sa te rogi, sa nu ai vreo dorinta, alti in partea hedoista, tu gaseste echilibru in viata ta mereu

| anonimg a răspuns:

Alcoolul este interzis în Biblie. Mai ales preoților.
Femeile însărcinate nu aveau voie să consume nici măcar din rodul viței.
Vinul din Biblie este de fapt must. Vin nefermentat. Alcoolul în Biblie este simbolul păcatului.
Oamenii lui Dumnezeu nu au voie să consume alcool. Ei trebuie să fie într-o continuă stare de luciditate. Orice substanță care afectează luciditatea a fost și este în continuare interzisă.
Că majoritatea cultelor creștine consumă alcool se datorează faptului că oamenii încă n-au renunțat, n-au murit față de firea pământească, de plăcerile și patimile ei.
Oamenilor le place o astfel de stare și este și normal să îmbrățișeze o religie sau confesiune care să împace și pe Dumnezeu și pe diavolul (adică și plăcerile firii noastre pământești, și pe Dumnezeu). Dar la Dumnezeu nu merge așa.
Știm cu toții că cerințele lui Dumnezeu nu se potrivesc cu plăcerile noastre. Și deci nu ne putem preface că nu le-am înțeles sau că nu le-am auzit, sau că nu le cunoaștem.
Oricât am căuta să le dăm o altă înfățișare, cerințele divine vor fi aceleași. Și aceeia care au încercat să le modifice vor suporta consecințele.
Este adevărat că Biblia vorbește de faptul că evreii consumau alcool; dar în Biblie găsim multe lucruri pe care evreii le practicau și cu care Dumnezeu nu era de acord. Biblia este o carte care spune păcatului pe nume. Dacă Dumnezeu a interzis consumul unor animale, cu cât mai mult interzice consumul a ceea ce afectează în mod și mai rapid și mai rău ființa umană: pe noi înșine, relațiile dintre noi și relația cu Dumnezeu.

| mastadont explică (pentru anonimg):

Dacă susții că consumul de alcool este interzis cu desăvârșire în biblie atunci de ce se folosește la împărtășanie vin? Nu e, după cum spuneți voi, sângele domnului alcool atunci? Practic, ca să-l primim pe dumnezeu prin împărtășanie trebuie să ne drogăm, deci nu numai că vinul nu e interzis, ba chiar e singura posibilitate de a-l primi pe dumnezeu și de a accede spre mântuire.

| anonimg a răspuns (pentru mastadont):

Biserica creștină din care fac parte susține vinul nefermentat, adică mustul.
Iar alte biserici creștine cărora membrilor acestora le place alcoolul, folosește vin fermentat, alcool.
Repet: Dumnezeu interzice alcoolul în oricât de mică cantitate ar fi consumat.

| doctorandus a răspuns (pentru mastadont):

Evreii antici nu aveau tehnologie de a pastra mustul mai mult decat o saptamana, deci nu puteau bea must primavara.

Pe urma, zaharul nu e foarte bun pentru organism (in cantitati mari), dar tehnic nu e un drog. Ca dovada ca poate fi inlocuit cu indulcitori care-i imita gustul fara mari probleme. Oamenilor le place gustul dulce, nu neaparat zaharul.

Ceaiul verde/negru iar nu e un drog. Contine substante psihoactive dar nu e drog. Cafeaua la fel.

| RAY a răspuns (pentru anonimg):

Iisus a facut la vrajeala vinul

| StrongHeart a răspuns (pentru anonimg):

Vinul prin definitia lui este o bautura obtinuta prin procesul de fermentatie. In vechiul testament sunt numeroase referiri la vin, cel mai bun exemplu este cand Noe s-a imbatat si s-a dezvelit in cortul lui, iar unul din fii lui a ras de golicunea lui in timp ce ceilalti doi l-au acoperit cu o patura. Sa spui ca e interzis e pur si simplu gresit. Iisus a impartit paine si vin.
Ca oamenii fac excese si abuz, asta e cu totul alta discutie.
Dar scrie clar in scripturi, apostolul Pavel a spus: "Toate imi sunt ingaduite, dar nu toate imi sunt de folos".
Asta inseamna ca te poti folosi de toate, dar e important sa ai o masura, un echilibru in tot ce faci. Sa stii ca ce e mult, strica.

| Mayhem666 a răspuns:

"Alcoolul este interzis în Biblie. Mai ales preoților."

Unde spune asta?

"Femeile însărcinate nu aveau voie să consume nici măcar din rodul viței."

Prostia asta de unde ai mai scos-o?

"Oamenii lui Dumnezeu nu au voie să consume alcool. "

HAHAHAHAHA, spune asta la 90% din populatia Romaniei, care oricum sustine ca e credincioasa.

Eu zic sa iei biblia aia si sa-ti dai in cap cu ea, ca poate asa o sa te trezesti si tu la realitate si o sa simti gustul normalitatii.

| Niciunnumedeutilizator a răspuns:

Biblia îngăduie consumul moderat de alcool, dar nu exagerarea. Adică dacă bei un pahar o dată la o lună e ok, dacă bei o sticlă în fiecare zi deja e o problemă. Sfântul Apostol Pavel îi recomansa lui Timotei să bea și un pic de vin, dar nu foarte mult (1 Timotei 5:23). Dar, după cum am spus, beția e un păcat. Sunt multe pasaje care condamnă beția, dar amintesc doar unul: "Și să nu vă îmbătați în vin, care este pierzare, ci vă umpleți de Duh." (Efeseni 5, 18).
Tutunul nu era adus încă din America, așa că nu se vorbește despre el în Biblie. Dar având în vedere că tutunul e cancerigen și că are a doua cea mai puternică dependență după heroină se înțelege că fumatul e interzis, iar Biserica nu-l recomandă.

| mastadont explică (pentru Niciunnumedeutilizator):

Dar despre alte droguri considerate mai ușoare decât alcoolul precum marijuana, cratom, catnip, etc ce părere ai? Marijuana de exemplu are clare beneficii pentru sănătate în cazul anumitor boli, fiind recomandată chiar de doctori în anumite cazuri cum ar fi glaucomul, uleiul rezultat fiind folosit în ameliorarea durerilor locale. Nu zic că nu are și părțile ei negative, însă e clar mai benefică decât alcoolul, care, la un momentdat, provoacă o dependență de care e greu să scapi, simptomele sevrajului la alcoolici incluzând demență, tremurat incontrolabil, agresivitate, etc. Spre deosebire de alcool, singurul simptom major al renunțării la marijuana este dependența psihologică, dependență care poate fi ținută sub control dacă persoana respectivă știe să-și gestioneze emoțiile și să-și controleze impulsurile. Și totuși, fumatul oricăror plante este văzut ca ceva interzis, ceva de evitat cu orice preț, ba chiar biserica vede fumatul ca venind de la diavol și condamnă total acest obicei.
Cred că dacă Iisus ar fi încercat și alte droguri în afară de vin biblia ar fi arătat cu totul și cu totul altfel happy cel puțin noul testament...

| Niciunnumedeutilizator a răspuns (pentru mastadont):

Orice provoacă dependență este de evitat. Sfântul Apostol Petru le zicea celor din Corint: "Toate îmi sunt îngăduite, dar nu mă voi lăsa biruit de ceva".
Iar efectele THC-ului sunt încă sunt cercetare, dar iarba nu e în niciun caz așa inofensivă. Dependența psihologică nu e singura urmare a renunțării la cannabis. În anii '90 s-a descoperit că mamiferele au un sistem natural de canabinoizi peste tot prin creier, sistem care ne ajută să identificăm ceva important. THC-ul se leagă de acest sistem natural foarte răspândit, motiv pentru care are și un impact general asupra creierul, spre deosebire de cocaină - de ex. - care activează într-o parte super specifică a creierului. Doar că creierul nu e un recipient pasiv în care tu bagi droguri; el încearcă activ să reducă efectul drogului pentru a te aduce la o stare normală. De asta ajungi într-un punct în care trebuie să fumezi iarbă doar ca să te simți normal. Iar scăderea receptorilor de canabinoizi din creier poate avea efecte foarte nasoale asupra creierului. Ca să nu mai zicem că iarba stimulează producerea de dopamină, ceea ce iar duce la dependență. Deci aș zice că dependența chimică joacă un rol destul de însemnat. Dar suntem abia la început de drum, cine știe ce se va mai descoperi. Dacă vrei mărturia unui fost fumător de iarbă, urmărește videoclipul lui Cătălin Moise despre droguri.

| mastadont explică (pentru Niciunnumedeutilizator):

Am dat exemplul cu marijuana pentru că vorbesc din experiență, am fost fumător câțiva ani și m-am lăsat fără nici-o problemă, singura care mi-a dat de furcă a fost dependența psihologică vreo câteva zile, în rest simptomele fizice au fost neglijabile. Simptome care, în cazul alcoolului, sunt mult mai pronunțate și chiar periculoase pentru persoană. Ce mi se pare fascinant în legătură cu marijuana este faptul că corpul nostru are receptori speciali pentru substanța activă din această plantă, ba chiar văzusem un documentar despre o specie de animal, nu mai țin minte exact care, care nu are acești receptori. Și noi, dacă nu ne-am fi născut cu acești receptori nu am fi putut simți efectele acestei plante pentru că substanța nu ar fi procesată în sistemul nostru nervos.
Dacă am privi lucrurile din punct de vedere creștin am putea spune cu certitudine că dumnezeu ne-a creat cu tot cu acei receptori și implicit cu abilitatea de a simți efectele acestui drog. Dacă ar fi considerat acest drog nociv atunci nu s-ar mai fi deranjat să includă niște receptori speciali pentru asta în om nu crezi?

| Niciunnumedeutilizator a răspuns (pentru mastadont):

"Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate îmi sunt de folos. Toate îmi sunt îngăduite, dar nu mă voi lăsa biruit de ceva."
Ăsta e versetul complet (ți-am dat mai înainte doar a doua frază). Cu alte cuvinte, Dumnezeu ne-a dat posibilitatea să facem toate prostiile. Să ne bem, să fumăm, să furăm, să omorâm ș.a.m.d. dar asta nu înseamnă că trebuie să facem toate lucrurile astea. Poți trăi și fără droguri, nu e ceva sine qua non. Dumnezeu doar ne-a dat posibilitatea de-a o face, dar nu înseamnă că e bine.

| BBJHHRUGs a răspuns:

Religia insasi e drogul. (creeaza dependenta in randul adeptilor ei care sunt niste sclavi mintali si are un efect halucinant asupra lor de ii face sa vada entitati si zeitati inexistente facandu-i sa sufere de schizofrenie) Nu am zis-o la misto!
Scopul religiei in ziua de azi nu este moralitatea, ci imbogatirea cuiva prin prostirea multor creduli si naivi si nestiutori. Ea are niste reguli tampite si iti interzice multe din placerile fizice si trupesti cum ar fi:
1. Subnutrirea trupului uman - post (eu stiam ca hrana e esentiala)
2. Redeucerea viciilor (tutun, alcohol, etc.) ca sa ai mai mult timp pentru ei.
3.Interzicerea placerilor fizice - celibat (parca dragostea era una din virtutile principale)
4.Umilire prin ingenunhere cat mai mult - rugaciuni care nu sunt ascultate.
Tu crezi ca astia care au iventat sistemul asta respecta aceste reguli? Isi bat joc de umanitate!

| Sisiwieuc9 a răspuns:

Biblia e morala