anonim_4396
| Anonim întreabă:

Ce spune religia crestina despre un om care se considera ateu pentru ca, din punctul lui de vedere, nu a facut suficiente lucruri bune ca sa ajunga la stadiul de credincios? Ma refer la un om care la nivel de gandire crede in biblie, dar in practica nu tine cont de ea si asta il face sa creada despre el insusi ca este ateu. Religia spune ca acest om ar trebui sa se considere ateu sau credincios?

43 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Ala nu se numeste ateu. Se numeste crestin nepracticant sau crestin nominal.

| sabin89 a răspuns:

Fiecare crede ce vrea. Eu, de exemplu, cred că nu se scrie: "v-a avea voie", "nu se pot numii" sau "poate minții" happy

| ania a răspuns:

Dupa dex ateu inseamna"adept al ateismului, persoana care neaga existenta lui Dumnezeu si a oricarei divinitati.

| Anonim explică (pentru ania):

Deci, ai spune ca acest om este credincios sau nu?

| doctorandus a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, este credincios. Numit in satira "credincios cu numele".

| ania a răspuns:

Dupa dex, ateu inseamna adept al ateismului, conceptie care mega existenta lui Dumnezeu si a oricarei divinitati.
Bibla spune:
"Nebunul zice in inima lui- Nu este Dumnezeu" Psalmul 14-1
" Cat de mari sunt lucrarile tale Doamne si ce adanci sunt gandurile Tale!
Omuk prost nu cunoaste lucrul acesta si cel nebun nu ia seama la el"Psalmul 92-5, 6, 8
"Tu disoretuiesti pe toti cei carese indeparteaza de principiile tale, caci inselatoria lor este zadarnica"Psalmul 119:118
Daca crezi in Biblie nu esti ateu dar nici credincios.Crestinii sunt cei care sunt urmasii Mantuitorului Hristos.Sicine se straduie sa faca fapte bune, dacavface un singur pacat asta il murdareste moral si il face nevrednic de a fi primit in prezenta Creatorului care e sfant, fara nici p pata.Tocmai pentru ca nimeni nu a reusit sa fie suficient de bun a venit pe pamant Mantuitorul Hrisos sa fie El pedepsit in locul nostru pentru pacatele noastre, sa curateasca pe cei care vor saisi daruiasca Lui sufletul si viatabig grinaca marturisesti deci cu gura ta pe Iisus ca Domn(Stapan si daca crezi in imima ta Dumnezeu ( Tatal) l-a inviat din morti, vei fi mantuit.Caci prin credinta din inima se capata neprihanitrea( stutul de a fi considerat fara pacat si prin matturisirea cu gura se ajunge la mantuire)Romani 10 :9"
"Caci prin har ati fost mamtuiti prin credinta.Si aceasta nu vine dede la voi ci este DARUL LUI DUMNEZEU.NU PRIM FAPTE CA SA NU SE LAIDE NIMENI..Caci noi suntem creatia lui si am fost ziditi in Hristos( prin falprul ca alegem sa nu supunem ciataLui), pentru faptele bunepe care le-a pregatit Dumnezeu mai dinainte va sa imblam in ele"Efeseni 2-8, 9,10
Intai e important sa ne daruim viata Lui, sa fim adoptati de El(Dar tituror celor ce L-au primit adica celor ca cred in Numele Lui le-a dat dtreptul sa se faca copii ai lui Dumnezeu- Ioan 1-12) si pe urma sa traum in comuniune cu El si sa facem acele fapte bune pe care El le-a pregatit dinainte, din recunostinta ca ne-a manttuit deja nu din incercarea de a ne cumpara mantuirea.

| RAY a răspuns (pentru ania):

"Nebunul zice in inima lui- Nu este Dumnezeu" Psalmul 14-1
de ce minti, se refera clar la cei care nu facea cu spunea iahve poporului lui nu la abilitati mintale si la caracer
1 David descrie stricăciunea unui om natural. 4 El convinge pe cei răi prin lumina conștiinței lor. 7 El se laudă în mântuirea lui Dumnezeu.
http://www.qbible.com/hebrew-old-testament/psalms/14.html

https://www.quotescosmos.com/bible/bible-verses/Psalm-14-1.html
1 Nebunul a zis în inima lui: Nu există Dumnezeu. Sunt corupți, au făcut fapte urâte, nu este nimeni care să facă binele.

2 Domnul s-a uitat din cer spre copiii oamenilor, ca să vadă dacă este cineva care să înțeleagă și să caute pe Dumnezeu.

3 Toți s-au dus deoparte, toți s-au murdărit împreună; nu este nimeni care să facă bine, nici unul.

4 Toți lucrătorii fărădelegii nu au cunoștință? care mănâncă pe poporul Meu cum mănâncă ei pâine și nu cheamă pe Domnul.

5 Acolo erau cu mare frică, căci Dumnezeu este în neamul celor drepți.

6 Voi ați făcut de rușine sfatul săracului, pentru că Domnul este adăpostul lui.

7 O, dacă ar fi venit mântuirea lui Israel din Sion! când DOMNUL va aduce înapoi captivii poporului Său, Iacov se va bucura și Israelul se va bucura.

| RAY a răspuns (pentru RAY):

De ce nu scrieti ca iahve a avut un singur popor atat, el nu vedea alte popoare decat ca inamice
https://www.biblegateway.com/passage/?search=Isaia%2040-44&version=NTLR

suntserios
| suntserios a răspuns:

Cauta definitia ateului. Ai sa afli ca nu poti fi ateu atat timp cat crezi povestile din biblie indiferent daca le practici sau nu. Cat despre pozitia religie fata de atei e. ori esti cu noi, ori noi credem ca o sa arzi in iad.

| RAY a răspuns:

Https://koaha.org/wiki/Teismo_agnostico
esti agnostic teist, deist, panteist, dar ateu nu esti asta e clar nici ateu agnostic nu esti, crestini sunt atei fata de mii de zei, biblia lor crestina o interpreteaza in 35000 de moduri diferite, numai vb de iudaism, islam care au doctrine diferite si alea, daca esti mulsulman arzi in iadul crestin si invers, daca esti ateu macar nu esti de partea nimanui, ai o sansa intr-un loc neutru,
Teismul agnostic este o doctrină filosofică care ține teismul și agnosticismul laolaltă. Un teist agnostic crede în existența „cel puțin" unui zeu (teismul), chiar dacă consideră imposibil să-l demonstreze rațional sau pe baza unei experiențe obiective (agnosticism). În general, cei care urmează această teorie se abțin de la definirea proprietăților divinității în care cred, cu convingerea că omul nu poate spune nimic despre ideea de „zeu", întrucât este un concept fără sens din punct de vedere de vedere rațională.

În consecință, conform teismului agnostic, este imposibil să argumentăm rațional că Dumnezeu este prevăzător, milostiv și drept, contrar a ceea ce pretind unele teologii. Un teist agnostic, în esență, pretinde să creadă în Dumnezeu, dar crede că nu se poate spune, în mod obiectiv, dacă această divinitate are grijă de lume sau nu, dacă are sau nu un plan pentru om și așa mai departe.

Expresia teism agnostic, care poate părea a fi oximoronic, este de fapt legată de conceptul original de agnosticism, care nu implică neapărat lipsa de credință într-un zeu. De fapt, agnosticismul susține doar că divinul este rațional de necunoscut, dar nu exclude posibilitatea de a crede în el. [1] Prin urmare, un agnostic poate fi atât teist, cât și ateu ( ateism agnostic ).

Diverse doctrine particulare pot apărea dintr-un teism agnostic de bază: fideismul, de exemplu, apare din conștientizarea credinței - conflictul rațiunii și se apleacă spre prima, dar un teist agnostic nu trebuie neapărat să fie un fideist.

Notă
^ (EN) George H. Smith, Ateism: Cazul împotriva lui Dumnezeu.
„Considerat corect, agnosticismul nu este o a treia alternativă la teism și ateism, deoarece este preocupat de un aspect diferit al credinței religioase. Teismul și ateismul se referă la prezența sau absența credinței într-un zeu; agnosticismul se referă la imposibilitatea cunoașterii cu privire la un zeu sau la o ființă supranaturală. Termenul „agnostic" nu indică, în sine, dacă cineva crede sau nu într-un zeu. Agnosticismul poate fi fie teist, fie ateist. ".

| Sn4k3 a răspuns (pentru Sn4k3):

Deist probabil ar fi termenul cel mai apropiat.

| Anonim explică (pentru Sn4k3):

Zice ca ateu inseamna "Adept al ateismului; persoană care neagă existența lui Dumnezeu și a oricărei divinități." Deci, daca atunci cand un om face fapte bune sau cand se roaga sau este in biserica se gandeste ca Dumnezeu exista, iar atunci cand comite pacate se gandeste ca poate Dumnezeu nu exista, atunci se cheama ca este ateu sau credincios?

| suntserios a răspuns (pentru anonim_4396):

Pare că îți este foarte greu să înțelegi partea asta din definiție

"neagă existența lui Dumnezeu și a oricărei divinități."

| Anonim explică (pentru Sn4k3):

Termenul deist nu se potriveste aici. Ma refeream la un om care la nivel de gandire crede in ceea ce spune biblia, dar in practica nu tine cont de ea. Nu ma refeream la cineva care crede ca Dumnezeu exista, dar El nu este cum spune religia.

| Sn4k3 a răspuns (pentru anonim_4396):

Se cheama ca e confuz. Ti-am spus ce inseamna ateism si care termen ar fi cel mai apropiat de ceea ce crede el.

| Anonim explică (pentru Sn4k3):

Ce legatura are ceea ce am descris eu mai sus cu deismul?
DEÍSM s. n. Credință în existența unei ființe supreme, principiul și sursa oricărei realități, dar care nu intervine în ordinea naturii
Ti se pare ca un om care ar crede in biblie (chiar si doar in teorie), crede intr-un Dumnezeu care nu intervine in ordinea naturii?

| Anonim explică (pentru suntserios):

Da. Nu inteleg. Asta pentru ca un om se poate gandi in anumite contexte (cand face fapte bune sau se roaga) ca Dumnezeu exista, iar cand comite pacate sa se gandeasca ca poate nu exista. Adica sa oscileze intre a crede ca Dumnezeu exista si ca nu exista. Adica daca un om se duce duminica la biserica si se simte profund credincios, iar luni face sex cu cineva la intamplare spunandu-si ca poate Dumnezeu nu exista, iar marti recita rugaciuni si se simte credincios, atunci nu inseamna ca atunci cand si-a spus luni ca poate Dumnezeu nu exista a fost in stare de negare? Dumnezeu ori exista mereu, ori nu exista deloc. Nu poti spune ca Dumnezeu exista doar cand spui tu rugaciuni, si in rest nu este real.

| suntserios a răspuns (pentru anonim_4396):

Odată ce recunoști că există o divinitate nu mai ești ateu. Atât de simplu e.

| Sn4k3 a răspuns (pentru anonim_4396):

Dupa cum am spus, confuz. El merge la biserica, crede in Biblie, dar pe urma se gandeste ca poate Dumnezeu nu exista de fiecare data cand pacatuieste. Dupa ce isi pune ordine in idei, termeni pe care i-ar putea adopta sunt: deist, agnostic teist, credincios, nu prea credincios. Din ce ai scris aici, ori nu prea e credincios, ori vrea sa ajunga Sfant. Sfatul meu e sa nu ia religia prea in serios, pentru ca dupa cum se vede isi chinuie existenta.

| CostinAlamariu a răspuns (pentru anonim_4396):

Poti sa faci pacate fara sa te gandesti ca Dumnezeu nu exista. De exemplu si cand fac pacate sunt 100% sigur că Dumnezeu exista. Pacatele sunt savarsite in momente de slabiciune si nu e interzis ca un crestin sa aiba momente de slabiciune. Acel om pe care îl descrii nu e ateu, ci un crestin începător

| Anonim explică (pentru CostinAlamariu):

Poti face pacate si daca te simti sigur ca Dumnezeu exista. Eu vorbeam despre cazul in care cineva atunci cand pacatuieste simte nevoia sa isi spuna ca poate Dumnezeu nu exista. Si isi repeta chestia asta des in timp ce comite acele fapte. Nu se cheama ca in acele momente isi neaga propria credinta in Dumnezeu si ca are o gandire de ateu? Adica, in viata de zi cu zi, oscileaza intre a fi credincios si a fi ateu. Din cate stiu eu, religia ii considera tot necredinciosi pe oamenii care oscileaza intre a crede si a nu crede.

| CostinAlamariu a răspuns (pentru anonim_4396):

Dacă osicilieaza eu as zice ca e mai degrabă credincios dar cu extrem de putina credinta si care apostaizaza des pe moment.

| trophin a răspuns (pentru anonim_4396):

Ba stop. Voi numiți credincios doar pe cel ce citește biblia... Dar cel ce "funcționează" după Coran, tanah (tora), tapitaka, Shinto, aia cum sunt numiți? Atei sau cum ai scris mai sus sataniști?
Adică doar religia ta are un Dumnezeu? Doar tu ești credincios cu adevărat? Fiecare crede în ceva, poate nu într-o ființă sau o zeitate, poate crede în ziua de mâine, ca soarele apune în fiecare dimineață (natura, univers) și asta îți dă putere sa crezi ca îți va fi bine fără sa crezi ca cineva numit Dumnezeu îți va rezolva tema la matematica. Deci numai aberati

| Anonim explică (pentru trophin):

Am intrebat: "Religia spune ca acest om ar trebui sa se considere ateu sau credincios?". Nu intrebam cum l-ai considera tu. Intrebam daca religia crestina l-ar considera credincios sau nu.

| trophin a răspuns (pentru anonim_4396):

Da... Dar ați deviat și ați ajuns la debitatii și debitari de fonduri religioase și culte si tot felul de ideologii și cretinisme. Eu nu am răspuns lui pentru ca nu am răspuns, ci doar v-am dat o palma de trezire și de a va calcă pe nervi

| Lioana a răspuns:

Eu cred ca omul de care vorbesti e agnostic. El spune ca e posibil sa existe Dumnezeu dar nu e sigur. Asta e agnosticism.

| halogen001 a răspuns:

Religia va spune că avem de-a face cu o oaie rătăcită care trebuie întoarsă la turmă.

"Toţi oamenii care gândesc sunt atei." - Ernest Hemingway
"Religia s-a născut când primul ticălos l-a întâlnit pe primul prost." – Voltaire
"Toate religiile sunt întemeiate pe teama celor mulţi şi pe isteţimea câtorva." - Stendhal
"Una din marile tragedii ale omenirii este că moralitatea a fost răpită de către religie." - Arthur C. Clarke
"Religia este capodopera artei de a dresa animalele, deoarece dresează oamenii cum să gândească." - Arthur Schopenhauer
"Modul de a vedea, prin credinţă, este de a închide ochiul raţiunii." - Benjamin Franklin

De credință e nevoie atunci când nu există dovezi.
Dovezi nu există atunci când e minciună.
Când există dovezi, nu mai e vorba de credință. Atunci vorbim de știință.
Un zeu atotputernic poate produce dovezi și nu are de ce să fie mincinos, deci nu zeul e acela care cere credință.
De credință are nevoie doar omul mincinos pentru a-i fi crezute minciunile în lipsa dovezilor și nu va ezita să ceară credință în numele unui personaj imaginar.
Credința în Dumnezeu e în fapt credința în oameni, în ceea ce spun oamenii, pentru că zeul e invizibil.
Dacă un om spune despre mine altui om că îi voi da 1 000 000 000 de lei, atunci credința acelui om căruia i s-a spus că îi voi da 1 000 000 000 de lei este în acel om care i-a spus despre mine și nu în mine, pentru că eu nu i-am spus nimic, nu i-am promis nimic și nu i-am cerut nimic, iar dacă acel om va veni la mine pentru bani, nu va primi nimic.
Așa e și cu zeul. Zeul n-a vorbit cu mine, nu mi-a cerut nimic și nu mi-a promis nimic, deci credința mea în zeu dacă există o asemenea credință, e doar credința în oameni, iar între mine și zeu nu e nici o legătură.

| Felys a răspuns:

Un ateu nu crede deloc in religie, in nici un fel de religie.Toti ceilalti fie ca merg sau nu prin biserici si chiar daca nu fac ce le spune religia de care apartin, nu se pot numii atei, clar.

| CostinAlamariu a răspuns:

A fi ateu inseamna a nu crede în nicio forma de divinitate. Dacă el crede automat nu e ateu. A fi credincios sau creștin nu e conditionat de perfectiunea ta sufleteasca ci de dorinta si nadejdea de a te perfectiona pe parcursul vietii.

Deci în concluzie e gresit ca acel om sa se considere ateu din moment ce crede in scripturi

| Anonim explică (pentru CostinAlamariu):

Deci, este suficient ca un om sa creada ca Dumnezeu exista pentru a fi credincios? Chiar daca acel om nu face nimic, doar crede ca Dumnezeu este real si atat, intra in categoria credinciosilor?

| CostinAlamariu a răspuns (pentru anonim_4396):

Nominal acel om poate fi considerat crestin sau credincios dar in realitate apare o contradictie logica deoarece daca crezi cu adevarat ca te asteapta un iad si un chin vesnic pe partea cealalta de ce nu faci ceva in privinta asta? E curios lucru ca un om sa creada in dogmele crestinismului dar sa nu faca nimic in privinta asta. Realmente vorbind omul acela e un "credincios mort"

anonim_4396
| Anonim explică:

Deci, daca l-ar intreba cineva daca este credincios ar trebui sa spuna ca nu este credincios, este satanist?

| HUAWEHUAWE a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai.poate mintii.
In primul rand, nu se poate prezenta,, satanist,, daca nu face nimic din ceea ce fac satanistii ca se uita lumea urat la el laughing
Dar... daca crede in Dumnezeu(dupa biblie) dar nu o respecta si nu traieste dupa ea poate spune asa... specifica ca crede in biblie dar nu respecta multe din ea. poate e mic

| Brizbriz a răspuns (pentru anonim_4396):

"acum 2 ore | irina1wall explică (pentru HUAWEHUAWE):
Deci, daca l-ar intreba cineva daca este credincios ar trebui sa spuna ca nu este credincios, este satanist?"

sincer, cam bati campii... SERIOS

1. NU exista atei care sa creada in biblie, cauta definitia cuvantului ateu, sunt destul de sigur ca nu stii ce e aia
2. credincios inseamna ca, crezi in D-zeu... NU IN BIBLIE, aia e bisericos, religios... NU CREDINCIOS

0. SATANIST?!? deci, CREZI in Satana, te inchini la Satana
dpdv al ateismului, practic, tot credincios esti, nu conteaza ca te inchini la bine sau la rau... TOT TE INCHINI, tot vrei sa fii in genunchi si sa te astepti ca o zeitate sa iti rezolve problemele, iar tot ce trebuie tu sa faci e sa te inchini si... ATAT

| Anonim explică (pentru Brizbriz):

Am cautat definitia cuvantului ateu. Dex-ul spune ca ateu inseamna:
Adept al ateismului; persoană care neagă existența lui Dumnezeu și a oricărei divinități.
https://dexonline.ro/definitie/ateu
Credincios zice ca inseamna:
Care crede în existența lui Dumnezeu și se conformează practicilor religioase.
https://dexonline.ro/definitie/credincios/sinteza

Deci, conform dex-ului a fi credincios presupune si conformare la practicile religioase, nu doar credinta in existenta divinitatii. Din cate stiu eu, cam acelasi lucru ca dex-ul spune si religia.
Apropo, nu sunt sigura ca ai inteles ce am intrebat mai sus.
Am spus: "Religia spune ca acest om ar trebui sa se considere ateu sau credincios?". Deci, nu intrebam cum l-ai percepe tu pe acest om, ci intrebam daca religia crestina il considera pe acest om credincios sau ateu.

| Brizbriz a răspuns (pentru anonim_4396):

Let's agree to disagree
1. tot nu percepi DELOC ideea ca e IMPOSIBIL sa crezi in biblie si sa fi ateu in acelasi timp, moment in care intrebarea ta nu are sens,
chiar daca raspunsul ar fi ca, pentru biserica, cineva care nu se inchina ESTE ATEU, punct

2. mi se rupe SERIOS ce scrie in dex, credincios si religios nu sunt DELOC acelasi lucru, oricat de usor ar fi sa le confunzi
faptul ca un IDIOT nu intelege ce vrea sa spuna un termen, nu inseamna ca nu exista oameni care nu cred nici cea mai vaga boaba din religie, dar cred in D-zeu si i se roaga asa cum le trece lor prin cap, nu cum spune popa, popa care vrea bani dupa aia, isi plimba kurul mare si gras in masini de sute de mii de euro, si ar trebui sa fie umil si sa se imbrace in zdrente... NU dandy, NU metrosexual (chiar am vazut cativa popi care faceau de ras oameni de afaceri, la cat de bine erau aranjati, chiar in costumul de popa)

IN PANA MEA, am fost in orasul Arad, oras foarte linistit, de provincie, cu strazi ponosite, blocuri nerenovate de, decenii, iar in mijlocul orasului TE LOVEA IN FATA, ABERATIA DE BISERICA RENOVATA SERIOS, ABSOLUT TOATA si cu parcare ultra-moderna

sau GOD DAMN MF catedrala mantuirii neamului, care a costat sute de milioane de eu, insa spitalele nu au consumabile sanitare de baza, nici nu mai vorbim de dezinfectante, ca dupa ce faci o operatie de rutina la genunchi sa NU MORI DE LA O BACTERIE INTRASPITALICEASCA

in concluzie... TOT RESPECTUL PENTRU CREDINCIOSII REALI, si imi pare sincer rau ca eu nu am credinta

insa, biserica si bisericosii care baga bani in biserica, MA FAC SA BORASC angry

| Anonim explică (pentru Brizbriz):

Nu inteleg legatura intre ceea ce ai scris aici si ceea ce vorbeam inainte. Nu am intrebat ce parere ai despre religia crestina sau despre biserica. Nu am intrebat nici ce inseamna cuvantul "credinta" la modul general. Intrebam daca religia crestina ar considera ca un om care crede doar la nivel de gandire in biblie este sau nu credincios. Am crezut ca se intelege ca ma refer in mod clar la credinta religioasa, nu la alt tip de credinta, avand in vedere ca am intrebat "Religia spune ca acest om ar trebui sa se considere ateu sau credincios?"

| Brizbriz a răspuns (pentru anonim_4396):

"acum o oră | Brizbriz a răspuns (pentru irina1wall):
Let's agree to disagree
1. tot nu percepi DELOC ideea ca e IMPOSIBIL sa crezi in biblie si sa fi ateu in acelasi timp, moment in care intrebarea ta nu are sens,
chiar daca raspunsul ar fi ca, pentru biserica, cineva care nu se inchina ESTE ATEU, punct"

"chiar daca raspunsul ar fi ca, pentru biserica, cineva care nu se inchina ESTE ATEU, punct"

... ti-am raspuns tongue

| HUAWEHUAWE a răspuns:

Din ce stiu eu, n-am citit mult :
E un om slab, care a inteles existenta lui Dumnezeu dar si-a ales tabara opusa, prin propia decizie dupa ce si-a dat seama ca El exista(biblia).
Gandeste-te la un copil, care si-a dat seama ca la 10 ani nu e bine sa conduci o masina, a verificat pe internet, a aflat ca la 18 v-a avea voie dar el a ales sa conduca acum, cum ai ales si tu.

Acest om a ales tabara lui Satana, nu? cum sa fie ateu sau credincios?
e satanist happy

| MarcuMariusLucian a răspuns:

Ateu in niciun caz. Dacă ești ortodox te numești un ortodox nepracticant

| leo59 a răspuns:

Un credincios este un om care crede în D și-I împlinește poruncile: se roagă, participă la slujbele bisericești, se împărtășește de harul Lui, etc. Ateul nu face nimic din toate acestea. Nu trebuie să creadă în Biblie. Trebuie să creadă în Dumnezeu cu o credință dreaptă așa cum a mărturisit-o Biserica dintotdeauna. S-auzim de bine!