anonim_4396
| Anonim întreabă:

Cum credeti ca ar reactiona un preot\profesor de religie daca l-ai intreba despre "Inchizitie"?

Răspuns Câştigător
| sublime89 a răspuns:

Daca ar fi ortodox, ar da vina pe catolici, iar daca ar fi catolic ar da vina pe "falsii crestini" care au facut acele lucruri. Adevarul e ca nu exista scuze pentru Inchizitie. Daca-ti ceri scuze pentru asa ceva, inseamna ca recunosti ca te-ai inselat, iar cei pe care i-au torturat si omorat au avut dreptate. Asta inseamna ca si cei care au scris biblia s-au inselat, pentru ca dupa ea s-au ghidat toti cand au facut acele crime in "numele domnului". Asta inseamna ca intreaga religie crestina se bazeaza pe un fals, iar d-zeu e o minciuna.

4 răspunsuri:
| Holiday a răspuns:

Ar pune aceeasi placa ca si ortodocsii: N-au fost "adevarati" catolici aia, dar noi santem (adica cel cu care vorbesti si ai lui).
Toti arunca pisica de la unul la altul, e stilul religiilor sa faca asta.

| KhludCiprian a răspuns:

Cred ca in nici un fel. Am interactionat cu diferiti catolici.

E ca si cum ai intreba ce cred ortodocsii despre "Pogromul de la Iasi" ce a ucis peste 10.000 evrei in doar doua zile date la un ordin de un ortodox (Antonescu) si executat de o majoritate ortodoxa.

Ca ateu, cred ca argumentele astea nu conteaza indiferent de ce fel e preotul. Deoarece el nu le tine.

E mult mai bine sa intrebi probleme teologice sau de realitate.

Poti intreba despre Arca lui Noe de exemplu, e intotdeauna distractiv sa auzi explicatiile despre pinguinii traiau in clima Estului Mijlociu! Sau cum cangurii au ajuns in Australia plecand de pe Ararat!

| fllu07 a răspuns:

Ar nega, ai minimaliza... numa te ingheti ce raspuns de 2 lei iti da.

| angus35 a răspuns:

Daca l-ai intreba pe un profesor de teologie catolica despre inchizitie ar iesi scantei.Catolicii sunt cei care au dezlantuit inchizitia impotriva "ereticilor".