|

Daca esti european/american,cel mai probabil e sa fii crestin,daca esti indian, aproape sigur esti hindu, arabii sunt musulmani.Deci ce dovezi ca exista Dumnezeu sunt in cazul asta? Mie imi pare mai mult o chestie de genu, trebuie sa crezi in el pentru ca asa zic ceilalti.Adica,daca exista dumnezeu, de cu nu e doar o religie? Din atatea de ce ar fi crestinismul cea corecta?

23 Raportează Evaluează
23 răspunsuri:
| a răspuns:

Parinti ne indoctrineaza de mici cu religia lor in functie de zona geografica unde se afla ei,de aia nu exista copil de o anumita religie, starea fiecarui om este cea de ateu, nici macar crestini intre ei nu se inteleg si au acelasi biblie, biblia e o carte foarte interpretabila, metaforica ma indoiesc ca a scris-o cineva cu o inteligenta de geniu numai vb de vreun creator aparut din nimic care creaza totul din nimic

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Stiu... e confuz laughing atatea religii atatia dumnezei care sustin ca ei sunt cei adevarati. oh go on

Religiile sunt inventate pentru ca fiecare om sa fie capabil sa-si aleaga calea,religia care i se potriveste cel mai bine din punctul lui de vedere.
Al lui si doar al lui.
Asa ar trebui sa fie, ca tu sa decizi si nu altii pentru tine.

Aaaa, si mai sunt inventate pentru ca la inceput oamenii se plictiseau pe Pamant, neavand subiecte de discutie in contradictoriu si nici razboaie care sa le agite creierele, asa ca au nascocit religiile cu d-zei diferiti pentru a avea destul timp sa se hotarasca care e adevarat si care e fals, stii, ca la alba-neagra oh go on

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Religia este geografie si nimic mai mult. Mereu zic crestinii ca 'nezo a facut omul dupa chipul si asemanarea lui. Atunci de ce toti oamenii arata si gandesc diferit?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Iti pun si eu o intrebare una simpla ce dovezi ca exista dragostea sau vantul sunt? poti oare tu sa dovedesti ca exista vantul poti sa-i faci o poza si sa le-o arati prietenilor spunand uite vantul este in poza asta sau uite dragostea este in poza asta. asa este si Dumnezeu nu-l vezi dar il simti. de aia sunt atatea religii in lumea asta pentru ca fiecare intelege cum vrea in loc sa vada ca de fapt nu exista vreo religie ci doar credinta adevarata fara reguli si restrictii. Cine intelege sa inteleaga mai departe cine nu intelege sa nu inteleaga mai departe

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru thewomaninwhite):

Deci, din cate spui tu, religiile si implicit valorile religioase sunt degeaba, sunt inventii ale oamenilor. Insa totusi ai folosit cuvantul "Dumnezeu" (informatie biblica) in loc de cuvantul "creator".

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru thewomaninwhite):

Dragostea poate fi dovedita la tomograf o anumita parte a creierului devine activa,asta sa stii pentru la bac la biologie,e umitor cum trec uni scoala


vantul il simnte oricine indiferent de religie, credinta, rasa, sex etc in functie de intensitatea lui, daca ai fi facut chimie stiai ca vantul e de fapt miscarea aerului si aerul se poate vedea cand e cheata

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru thewomaninwhite):

Dragoste secretiile produse de creier...
Vant curenti de aer...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru thewomaninwhite):

Ce-ai spus tu are mai putin sens ca o raza roz mergand pe o tricicleta cu doua roti si monitor lcd pe o roata.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru thewomaninwhite):

Vântul îl simți, e o dovadă fizică. Iubirea o simți, vine din creier și este o reacție chimică. Nu există nicio dovadă fizică, sau chimică, sau științifică a existenței lui Dumnezeu. Poți să faci o poză al unui om căruia îi flutură părul datorită vântului și să spui: aici era vânt. Poți să faci o poză a doi îndrăgostiți și să spui: iată dragostea.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AlexandraCătălina):

Te felicit ca esti tu atotstiutor. vream sa spun altceva dar vad ca am de-a face cu un ateu, care crede doar ce se poate vedea si pipai. fiecare vorbeste pe limba lui si in plus daca Dumnezeu s-ar fi aratat unde ar mai fi fost credinta si nadejdea noastra... asta este adevarata provocare sa nu vezi si sa crezi ca asa sunt o multime care nu cred decat ceea ce vad.si chiar te rog sa-i faci o poza vantului si sa mi-l arati si mie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru M25M):

Stiu dar vad ca nu pre ati facut romana la scoala ca sa faceti deosebirea dintre sensul propriu si figurat. eu am spus sa faca o poza la dragoste sau la vant nu la secretii sau curenti sau cine stie ce mai insiruiti voi pe aici.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru thewomaninwhite):

Folosind sensul figurat la "dragoste" inseamna sensul metaforic, conotativ, pentru care ai cerut o dovada?!? Pe bune?!?
Deci inseamna ca ai cerut dovada si pentru sensul figurat al cuvantului "vant", nu?
Daca te vroiai sa te rezumi la sensul conotativ nu cereai dovezi, intelegi?
Am facut destula romana la scoala, stai linistita happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pentru a ascunde Adevărul, diavolul creează clone, false religo-legături, ca să inducă lumea în eroare.

2. Există și liberul arbitru în care omul își poate plăsmui zeități și să le aducă adorație cum e cazul hinduismului politeist.

Dacă era islamul religia corectă:

Cum de n-a dispărut creștinismul din locuri în care musulmanii au dominat sute de ani, cum ar fi Grecia?

Creștinismul, spre deosebire de islam, nu-și propune să fie religia iataganului.

Iar, spre deosebire de iudaism, nu mai e închistată în principii deuteronomice și în legi rabinice care să impună omului o iubire și mântuire condiționată, de filiația semitică.

Unele zeități politeiste din spațiul bizantin, au fost efectiv topite când au intrat în contact cu mărturisitori ai creștinismului.

Dovadă că ele nu mai există astăzi.

Există și ceva cărți cu oameni care au căutat și găsit adevărul în creștinism :

Dionysos Farasiotis "Marii Inițiați ai Indiei și Părintele Paisie"

Klaus Kenneth "2 milioane de kilometrii în căutarea Adevărului"

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru sitărescu):

"Creștinismul, spre deosebire de islam, nu-și propune să fie religia iataganului."

Crestinismul, la fel ca aproape TOATE religiile, a avut o istorie sangeroasa, mai ales in perioada medievala, cand crestinismul facea macel in masa, si tocmai de aia "evul mediu crestin" se mai numeste "pata neagra din istorie".
Acuma, care-i treaba cu Islamul? La fel si ei! Inca manifesteaza violenta deoarece sunt in stadiu de "expansiune", plus ca sunt intarziati cu ~600 ani fata de crestini. Deci fiecare isi cere dreptul la victime!

Si sa nu te mai aud ca "diavolul asta, diavolul aia", ca si voi sunteti orice altceva decat sfinti, o parte cam mare (In ciuda principiilor voastre) fiind imorala!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru sitărescu):

OK,ce ai zis tu mi-a aratat ca crestinismul este religia cu cel mai mult sens sa zic asa, dar daca am trai intr-o tara de evrei sa zicem si eu puneam aceeasi intrebare tu mi-ai fi explicat la fel de bine dc noi avem religia corecta, nu crestinii.La asta ma refer eu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru 666Metalhead666):

Înțeleg ce zici, într-adevăr educația are un rol semnificativ, dar au fost mulți evrei trecuți la creștinism.

Sunt evrei care ne dau clasă la capitolul smerenie și ne bat obrazul pe tema asta, doar că la ei rabinii au confiscat legea și au învățat că Hristos nu a înviat.

Cărțile pe care ți le-am citat sunt interesante, mai ales dacă vrei să te îmbogățești cu perspectiva altora care au străbătut mii de kilometrii pe glob și au experimentat diferite forme de închinare până să ajungă la creștinism.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru BlackSulphur):

Creștinismul are un trecut violent, dar Dark Ages se caracterizează în esență prin violență, păduchi, ciumă etc.

Problema e că anumiți creștini, chiar cruciați, au călcat în picioare și vestigiile bizantine și au jefuit o parte din relicve.

Deci falși-creștini au existat mai tot timpul.

În războaiele de apărare orice popor și religie se apără de sclavie și disoluție deci, acolo crima are o oarecare legitimitate.

"ca si voi sunteti orice altceva decat sfinti"

Eu unul nu am avut pretenția că reprezint un garant de moralitate sau că sunt mântuit.

Dimpotrivă, o spun deschis toată viața e o luptă doar că, noi avem un țel spre care să ne ridicăm după fiecare obstacol pe care îl întâmpinăm.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Lool la raspunsurile de mai jos... E doar o forma de manipulare si atat.Nu-ti mai stoarce tu creierul incercand sa aflii care religie e cea adevarata. Mai bine te-ai trezi la realitate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu există nicio dovadă „palpabilă" a existenței lui Dumnezeu, există Biblia, Coranul, și alte cărți sfinte ale diferitelor religii. Ideal este să te informezi, să citești din toate, să vorbești cu mulți oameni și doar atunci îți vei da seama că nu există Dumnezeu.

Teoriile se bat cap în cap și nu au nicio logică. Religia este o formă de manipulare în masă care impune oamenilor o anume gândire și îi transformă în mici roboței pe care cei ce conduc lumea îi pot manipula mai ușor.

Uite ceva interesant: http://ro.wikipedia.org/wiki/Critica_religiei

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu, dar asta-i placut la Ortodoxie. Nimeni nu te obliga sa crezi in Dumnezeu, caci Dumnezeu ne lasa sa alegem noi, nu ne ia cu forta, fiindca ne iubeste. Multe religii zic ca Dumnezeu lor e cel adevarat, dar sa stii ca exista doar un Dumnezeu, nu mai multi.
Totul s-a stricat de la anul 1054 cand catolicismul s-a indepartat de adevar. Ei, si de la catolici au aparut pe urma protestantii si dupa, multe alte religii si secte(foarte multe secte mai ales in America). Asadar, Ortodoxia e singura religie adevarata printr-un simplu fapt ca e cea a iubirii, a jertfirii de sine pentru aproapele nostru, pentru Dumnezeu.
Va spun atat: am citit atat de multe si m-am interesat/ m-am informat despre celalalte religii, foarte multe, dar va spun ca nicaieri nu am simtit si nu am aflat o asa bucurie si dragoste ca cea a Ortodoxiei.
Cate roade da si cate invataturi pentru noi si copiii nostri, dar noi de mult nu mai avem urechi de auzit, ochi de vazut si mai ales inima de simtit acea dragoste.
Aceste cuvinte nu ti le-am spus ca sa te fac sa crezi neaparat, ci doar sa intelegi ce simt eu si ce cred. Sunt doar niste simple pareri pentru altii, pentru mine e un adevar.
Doamne ajuta!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Strikey):

Au mai fost mii de religii pana in 1054

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru 666Metalhead666):

In vechiul testament nu au fost mii de religii, ci doar cateva. Restul au fost inchinatori la idoli.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Din pacate omenirea a fost si este condusă de sisteme.
Unul din aceste sisteme (si chiar foarte important) este sistemul religios care au interesul de manipulare si indicarea unei,,căi''!
Omenirea este sugestionata că aceste,,căi''sunt cele reale! FALS!
Adevarata Divinitate nu este sub nici o forma rasistă,oamenii din pacate l-au transformat pe Dumnezeu in rasist!
Dogmele s-au indepartat de la a transmite esenta Divina catre omenire,ele(dogmele) nu au alt interes decat de a conduce turma catre buzunarele lor (popi,pastori,predicatori) acestor căpușe care nu au nici o legatura cu ideea de a transmite omenirii ce este Divinitatea!
Si nu trebuie sa credem in Divin fiindca asa zic ceilalti,trebuie sa credem deoarece simtim acest lucru, exista in esenta noastra aceasta Divinitate, nu avem cum se ne deconectam, deoarece suntem conectati la intreg, prin Divin!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează