| soimos a întrebat:

Din ce cauza se numeste religie crestina, dupa numele lui Christos cand se stie prea bine ca Isus Nazariteanul NU a intemeiat religia crestina, ci doar o secta a religiei mozaice numita "Secta Nazariteanului"?

Ba in plus se stie bine ca pe Isus nu l-a chemat niciodata Christos, iar acest nume/cognomen de Christos este de origine greaca la fel ca si Pavel din Tarsus, si dovedeste ca aceasta religie numita crestina tocmai dupa numele de Christos nu are nimic comun nici cu numele lui Isus si nici cu religia lui Isus sau a sectei pe care a intemeiat-o dar are foarte multe in comun cu criminalul Pavel din Tarsus care este de fapt adevaratul intemeietor al crestinismului!

2 răspunsuri:
| ateuNEGATIV a răspuns:

Da chiar de ce

| soimos explică (pentru ateuNEGATIV):


1) Evident pentru ca Pavel ca sarlatan inteligent ce era, stia ca daca boteza religia Sa cu numele sau, adica de religia Paulista, nu obtinea efectul scontat si ca era mai logic si mai benefic sa se foloseasca de notorietatea lui Isus!
2) Datorita faptului ca Pavel fiind un elenist/grec a impus aceasta noua religie a sa, mai ales numeroaselor comunitati de elenisti ca el, desi cuvantul Christos isi are traducerea in limba evreilor une se traduce cu Massaih adica UNSUL!