|

Dumnezeu vs. Big Bang? Argumente

19 Raportează Evaluează
19 răspunsuri:
| a răspuns:

S-a mai pus intrebarea asta pe TPU de cel putin 100 de ori. Iar pe forumuri in general de cel putin 1000 de ori.
Ca sa ii multumesti pe toti raspunsul ar fi acesta :
Dumnezeu a creat big -bangul :)

Iti recomad un video SUPER! super super! de 5 minute :)

http://www.youtube.com/watch?v=dpPB6_yUTgI

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

"...in încercarea de a soluționa aceste conflicte se susține adesea că afirmațiile științifice și cele religioase vizează domenii diferite ale existenței sau experienței umane. În acest context, teoria creației din Biblie tematizează raportul dintre Dumnezeu, lume și om, însă nu și știința despre natura observabilă (empirică) a lucrurilor..."

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu inteleg de ce compari erectiile mintale a evreilor..."dumnezeu" cu o teorie sustinuta de majoritatea oamenilor de stiinta respectati.Practic, nici nu are rost sa argumentam, adu un subiect mai serios.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Se combină.
Big Daddy
http://images.wikia.com/prowrestling/images/7/7e/Big-Daddy-V-01.jpg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nici una, nici alta. Pe mine unul nu mă influenţează cu nimic, adică na ce o fi o fi, niciodată nu şti la ce să te aştepţi... Sunt unele lucruri care te lasă cu gura deschisă, în ce lume trăim.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Big bang, sunt dovezi clare ca existat, in cazul lui dumnezeu fie ca la uni nu le convine nu exista nici o dovada ca exista dumnezeu nici macar una doar argumente demne de copii de gradinita foarte populare fara logica, ratiune, argumente ca ce complexa e o celula sigur ca dumnezeu exista din cei 2700 inventati de om, dumnezeu a fost mereu necunoasterea omeneasca, unde vor vi goluri acolo va vi si dumnezeu cum a fost mereu

Radiaţia de fond a fost detectată în 1960, după ce, în 1948 George Gamow i-a prevăzut existenţa. Amo Penzias şi Robert Wilson au descoperit spectrul CMBR, care arată că Universul avea iniţial o temperatură extrem de mare, dar uniformă.

Expansiunea şi răcirea Universului duc la concluzia că Universul a fost mult mai mic şi mai fierbinte.

Echilibrul elementelor uşoare (hidrogen, heliu şi litiu) existente astăzi în Univers este prevăzut de Big Bang.

Relativitatea generală spune că Universul trebuie fie să se extindă, fie să se contracte – mărimea lui nu poate rămâne mereu aceeaşi.

Paradoxul Olbers - dacă Universul ar fi infinit de mare şi de vechi, Pământul ar primi lumină din toate colţurile cerului nopţii, care ar părea strălucitor – mult mai strălicitor decât cel mai dens câmp de stele (foto). Teoria Big Bang rezolvă acest paradox – Universul nu a existat întotdeauna.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru RAY):

Dacă este în expansiune atunci înseamnă este în mișcare. Dacă este în mișcare înseamnă că este supus timpului. Dar tot ce este supus timpului sau există în timp are un început. Dar ce a existat înainte de acest început? De unde își are existența acest început? Dacă universul nu a existat întodeauna atunci cum poate apărea ceva din nimic? Cum poate apărea existența din neexistență?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru lucadaniel):

Nu timpul face asta si un fel de anti gravitatie, repet timpul nu exista e inventat de om, universul nu a aparut in forma sa intiala, tu ai facut chimie vreodata? hidrogenul e cel mai simplu element chimic care prin fusiune creaza alte elemente, acel punct mic de energie a aparut poate din cauza unei flactuati cuantice, stiinta nu spune ca din nimic a aparut acel big bang

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Big Bang - Big Bang-ul ne-a creat pe noi, noi l-am creat pe dumnezeu prin mentalitatea noastră.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

2 povesti si atit.Una mai recentaSi suna frumos, ailanta mai veche si deja plictisitoare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

De ce, faci sondaj?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daaaaa.argumente.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca Universul are un inceput nu are si un sfarsit? Daca Universul este infinit cum e in expansiune? De ce nu putem trece dincolo de zidul lui Planck? Stiinta se contrazice.PRIN CREDINTA pricem ca lumea a fost facuta de Dumnezeu, prin Dumnezeu si pentru Dumnezeu.
"Creaturi mizerabile, aruncate pentru un moment pe suprafaţa acestei mici grămezi de noroi, cine a decretat că jumătate din turmă, poate oprima cealaltă jumătate? Tu, omenire, ai dreptul să spui ce e bine şi ce e rău?"

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru angus35):

Daca Universul are un inceput nu are si un sfarsit?
are si sfarsit desigur
Universul este infinit cum e in expansiune?
nu are o finitate asa imi imaginez eu, dar nu asta conteaza si materia care va disparea cu timpul
De ce nu putem trece dincolo de zidul lui Planck?
pentru ca nu exista lumina, lumina transporta informatie

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Amandoua sunt posibile, nu se exclud una pe alta, dar teoria Big Bang e bazata pe axiome, demonstratii... Dumnezeu mi se pare doar fantezie. Universul poate exista doar prin Big Bang.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dumnezeu rocks! \m/
HELL YEAH!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Limitele ştiinţei
Faţă de datele şi realizările ştiinţifice se cuvine să avem un respect potrivit. Totuşi, mulţi sunt de acord că, deşi reprezintă o modalitate de cunoaştere, ştiinţa nu este singura sursă de cunoştinţe. Scopul ştiinţei este de a descrie fenomenele din natură şi de a da un răspuns la întrebarea cum se produc ele.
Ştiinţa ne oferă informaţii edificatoare despre universul fizic observabil. Dar, indiferent cât de departe ar merge cercetările ştiinţifice, acestea nu vor putea niciodată să răspundă la întrebarea fundamentală: De ce există universul?
„Sunt câteva întrebări la care oamenii de ştiinţă nu vor şti niciodată să răspundă", a remarcat scriitorul Tom Utley. „E posibil ca big bang-ul să fi avut loc acum 12 miliarde de ani. Dar de ce a avut el loc? . . Şi, mai întâi de toate, cum au ajuns acolo particulele elementare? Ce era înainte?" Utley a conchis: „Pare a fi. . . mai clar ca oricând că ştiinţa nu va satisface niciodată setea omului de răspunsuri".
Departe de a respinge necesitatea existenţei unui Dumnezeu, cunoştinţele ştiinţifice dobândite datorită setei de cunoaştere nu au făcut decât să confirme cât de complexă, de complicată şi de impresionantă este lumea în care trăim. Mulţi oameni care gândesc au constatat că e plauzibil să conchidem că legile fizice şi reacţiile chimice, precum şi ADN-ul şi uluitoarea diversitate a formelor de viaţă indică existenţa unui Creator. Nu există nici o dovadă incontestabilă care să susţină contrariul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ipoteza conform căreia Universul este rezultatul întâmplării pretinde să crezi în ceea ce oamenii de ştiinţă au numit o serie de „accidente norocoase" sau de „coincidenţe". De exemplu, Universul este format dintr-o mulţime de atomi de hidrogen şi heliu, cei mai simpli atomi existenţi. Însă pentru ca să existe viaţă nu ajunge doar hidrogen, ci trebuie şi o mulţime de atomi mai complecşi, mai ales carbon şi oxigen. Oamenii de ştiinţă se întreabă de unde au apărut aceşti atomi preţioşi.
E o simplă coincidenţă că atomii complecşi necesari întreţinerii vieţii sunt produşi în interiorul anumitor stele gigantice? Şi nu e decât o întâmplare că unele dintre aceste stele gigantice explodează ca supernove, aruncând afară preţioasa lor comoară de atomi rari? Sir Fred Hoyle, care a participat la aceste descoperiri, a declarat: „Nu cred că, dintre oamenii de ştiinţă care au examinat dovezile, va exista vreunul care să nu ajungă la concluzia că legile fizicii nucleare au fost elaborate în mod deliberat".

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Experimental nimeni nu poate proba vreo teorie despre inceputurile materiei / vietii in univers pentru ca ar insemna sa fii capabil sa creezi din nimic. Iar martori la acele inceputuri nu am fost nici care dintre noi. Scriptura este singura care vorbeste cate ceva despre acele inceputuri, dar nu in detaliu. Ceea ce insa subliniaza foarte clar e ca Dumnezeu a stat la originea universului si a planetei noastre. Intre teorii si revelatie, sanatos si logic e sa alegi revelatia, pentru ca ea vine dintr-o sursa superioara celor care emit TEORII.
Big bang-ul este o stupiditate logica. A fost de multa vreme abandonat ca explicatie pentru inceputuri. E ca si cum ai incerca sa demonstrezi ca prin big-bang poate aparea Oxford Dictionary sau macar Abecedarul de clasa I.

http://www.cumparaadevarul.org/aparitia-vietii-pe-pamant/

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează