| MyNameisEduard a întrebat:

E păcat sa faci baie duminica sau când e sărbătoare? Eu știu doar ca doar te speli și te relaxezi,nu văd vreo treabă aici, dar vreau niște pareri.
Dau fundă!

9 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Sunt vreo 670 de reguli, legi de păcat în Biblie în Vechiul Testament. Dacă vrei să fii fără păcat, le respecți pe toate.

| Mayhem666 a răspuns:

Dati jegul jos de pe voi. Cum sa nu va spalati?

| MyNameisEduard explică (pentru Mayhem666):

Eu am întrebat dacă este un păcat, nu mă asteptam să-mi mai răspundă cineva (:

| Mayhem666 a răspuns (pentru MyNameisEduard):

Si e vreo problema ca ti-am raspuns? Am avut intrebari la care am primit raspunsuri si la un an dupa.

Pacatul e ceva subiectiv.

| MyNameisEduard explică (pentru Mayhem666):

Ba chiar mă bucură că mi-ai răspuns și nu cred ca e ceva subiectiv, eu voiam doar să știu dacă e un păcat sau nu ce am întrebat.

| Mayhem666 a răspuns (pentru MyNameisEduard):

"și nu cred ca e ceva subiectiv"

Ba e. Chiar foarte. Poate tu consideri pacat ceva ce eu nu, si viceversa, deci din acest simplu exemplu realizam cat de subiectiv e. Chiar si faptul ca ne contrazicem e ceva subiectiv, din moment ce eu cred ceva, iar tu ma contrazici si crezi altceva. Totul e subiectiv in realitate, mai putin adevarul si minciuna. Subiective sunt toate parerile si opiniile, din moment ce subiectiv e orice e legat de gandirea personala.

| mentholinks a răspuns:

Nu e pacat, mai ales daca trebuie sa faci sex trebuie sa te speli neaparat.

| halogen001 a răspuns:

Pentru mine nu contează ziua, pentru că nu sunt credincios în povești. Zeul atotputernic, inteligent, atotștiutor și iubitor care a făcut tot ce există, (deci să nu uităm că a făcut purici și păduchi) dacă are nevoie de ceva de la om, atunci fără îndoială ar găsi o metodă eficientă și serioasă de comunicare cu omul (nu cărțile cu povești) și i-ar spune omului ce e bine și ce nu e bine să facă.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fara a intra in chestiunea existentei sau nu a lui Dumnezeu (nimeni obisnuit nu poate sa o probeze sau sa o contreze in mod valabil), iti explic de unde vine chestia asta cu spalatul. Mai e, de asemenea, si chestia ca nu ai voie sa te speli in timpul postului.
Abstinenta de la a te spala a aparut in Constantinopol intre calugari. Acum, calugarii din capitala imperiala traiau foarte bine comparativ cu altii de prin alte zone, chiar si comparativ cu alti cetateni ai Imperiului. Practic, erau intelectuali ai vremii. In perioada de post au decis sa nu se spele, ca o un sacrificiu mai mare fata de alte elemente ale postului.