| WisdomInTheDark a întrebat:

Explicati voi credinciosilor, va rog frumos, cum de la 2 oameni (Adam si Eva), s-a ajuns la aproape 8 miliarde de oameni de atatea rase si nationalitati?
Nu stiu, poate imi scapa mie ceva, dar eu tot nu pot sa inteleg cum voi credeti bazaconia asta.
Va rog, luminati-ma si pe mine, dar cu propriile voastre opinii, nu cu citate din Biblie.
Opinii gandite de voi, dar care sa aiba si logica, nu sa sune ca niste povesti inventate. Ceva plauzibil, va rog.

21 răspunsuri:
| florin_8455 a răspuns:

Le ceri unor oameni religioși sa iti dea un răspuns științific... ceri cam mult nu crezi?

| WisdomInTheDark explică (pentru florin_8455):

Posibil.
Ei tot o dau cu stiinta cand nu merge cu credinta, asa ca m-am gandit ca poate vor incerca si acum.

| florin_8455 a răspuns (pentru WisdomInTheDark):

Multa bafta...

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Îți cam scapă. De ce îi forțezi pe bieții oameni, de ce le zdruncini credința cu întrebări de doi lei? Ei atâta au, asta le dă speranță. Ce le oferi în schimb? Pe ce vrei să se bazeze? Ei se roagă seara și noaptea dorm bine. E puțin acest lucru? Dumineca sau în ziua lor sfântă, care o fi, sâmbătă sau vineri, au o zi de satisfacții participând la slujbă la biserica lor. Nu au întrebări esențiale să îi chinuie, că ele sunt rezolvate de cartea sfântă și autoritatea clerului. Au lumea lor, de ce vrei tu să le-o strici? Ce câștigi din asta? Ce faci dacă elimini pe Moș Crăciun, așa cum făceau comuniștii? Ce interes ai?

| WisdomInTheDark explică (pentru sadrian46):

Incerc sa le deschid ochii. Mi-a placut enorm raspunsul tau, m-ai amuzat si mi-ai facut ziua mai buna. Aveam nevoie de asta.

| halogen001 a răspuns:

E foarte buna intrebarea. Asa sunt povestile puerile, primitive, fanteziste si absurde scrise pentru prostirea si inselarea naivilor creduli si nestiutori. Induc in eroare omul si il fac sa actioneze irational si primitiv, de parca ar fi asa de greu de inteles cateva teorii stiintifice usor de asimilat. Realitatea nu ar trebui inlocuita cu niste fantezii primitive care sa il faca pe om sa traiasca intr-o lume a povestilor absurde. Superstitiile si dogmatismul religios nu are cum sa fie un lucru bun. Un om care nu isi bazeaza actiunile pe ratiune, pe adevar, pe stiinta, e un om slab si actiunile lui sunt marcate de nestiinta, neadevar si primitivism.

| WisdomInTheDark explică (pentru halogen001):

Multumesc pentru nota 10 de la intrebare. Am vazut ca a mai fost cineva care mi-a dat nota 1 si nici macar nu a avut curajul sa imi raspunda la intrebare. Cred ca am stricat dispozitia cuiva azi cu intrebarea asta. Macar ma culc cu gandul ca am facut ceva productiv pe internet azi.

| sadrian46 a răspuns (pentru halogen001):

Asa sunt povestile puerile, primitive, fanteziste si absurde scrise pentru prostirea si inselarea naivilor creduli si nestiutori.
Aceste povești, exact așa cum le descrii tu, au condus și au determinat viața a milioane de oameni timp de mii de ani. Ține cont că ele influențează și azi milioane de oameni. Cât e el de laic, în statul român se jură cu mâna pe Biblie la nivel înalt, Sfăntul Gheorghe este partronul oficial al trupelor de uscat, vezi situl ministerului. Încearcă să candidezi pe presedinție și să declari în public că ești ateu, să vezi ce pățești. În Declarația Universală a Dretpturilor Omului o să vezi referință la divinitate. Așa că încearcă întâi să înțelegi în ce lume trăiești, înainte să condamni de la înălțime academică și să dai verdicte despre ce este bun și ce este rău.

| halogen001 a răspuns (pentru sadrian46):

Inteleg lucrurile astea, dar parerea mea este ca nu se poate cladi un lucru bun cu temelia slaba. Daca avem stiinta, trebuie sa o folosim. Nu mai suntem in evul mediu si trebuie sa evoluam. De exemplu, in 1981 ca sistem de operare aveam MS-DOs-ul care era OK si in plus nu era fals. Acum folosim Windows 10. Era OK sa mai folosim ca sistem de operare MS-DOS-ul? Nu mai era. Asa e si cu povestile.
Daca vrem seriozitate, corectitudine, adevar, eficienta, competenta si asa mai departe, trebuie sa renuntam la primitivisme, sa le asiguram locul in istorie si sa promovam realismul si rationalitatea. Nu vad sa fie un castig mentinerea dogmatismului si primitivismului. Nu cred ca omul secolului XXI nu e capabil sa aleaga calea ratiunii si sa lase in urma superstitiile si primitivismul. Stiu ca e greu, dar nu vad alta solutie. Eu n-am sa prind vremea cand povestile vor fi considerate povesti asa cum e firesc, dar am convingerea ca lucrul asta se va intampla si nu va fi deloc un lucru rau. Numai ratiunea poate conduce omul pe drumul cel bun, nu povestile primitive. Cu cat avem mai multi oameni prostiti cu povesti false cu atat suntem mai slabi asa ca indivizii din triburile primitive.

| sadrian46 a răspuns (pentru halogen001):

Daca vrem seriozitate, corectitudine, adevar.
Stop. În numele cui vorbești la plural? Poți să delimitezi pe cei din grupul celor care vor asta? O să vezi că nu poți.
Numai ratiunea poate conduce omul pe drumul cel bun.
Stop. Cum definești rațiunea ca entitate care conduce?
Cine sunt acei oameni pur raționali la care te referi?
Cum definești drumul cel bun, în baza rațiunii? Drumul bun al cui? Drumul bun pentru cine?
Părerea mea. Oamenii sunt conduși de foame și de fantasmele ( nu rațiunile) generate de ea.
Cu cât avem... Cine suntem noi care avem? Din nou aplici niște noțiuni la un grup fictiv.
Mai citește, mai orientează-te, mai trăiește niște evenimente.

| Sppin a răspuns (pentru halogen001):

Pentru Sadrian: Dl Adrian, cu respect fata de dvstra, va cer sa imi dati unblock, si cer scuze prin modul meu de a ma expune atunci rău intenționat.
Cu adevărat ati fost si dvstra credincios, tot asa de înrăit ca mine, si nu v-ar fi convenit ca cineva sa va ia crezul peste picior, nu e asa?
Relația noastră s-a rupt din moment ce eu am crezut ca dvstra imi atacati crezul, însă de fapt dvstra atacati in general iraționamentul anumitor idei religioase.
Sper ca ne putem iar reuni pentru a mai scapa din prostie si de a ne amuza iar pe marginea ei asa cum o făceam odinioară.
Iubirea si Înțelepciunea sa ne unească iar, am zis, sau ura si prostia sa ne desparta din nou, iar am zis.

Halo, prietene, daca vrei sa ma ajuți poti sa ii spui/transmiti tu asta direct.Multumesc.

| halogen001 a răspuns (pentru sadrian46):

(Eu raman la parerea mea si dintr-un motiv mai simplu si anume acela ca nu apreciez minciuna, inselatoria, primitivismul, ipocrizia si asa mai departe.)

| sadrian46 a răspuns (pentru halogen001):

Te felicit și pentru părerea ta, și pentru atitudinea ta fermă. Cât despre minciuna, etc, le vei întâlni pe toate, te vei lovi de ele și la credicincioșii tei și la atei.

| halogen001 a răspuns (pentru sadrian46):

Va transmit mesajul lui Sppin happy

în 15 Aprilie | Sppin a răspuns (pentru halogen001):

Pentru Sadrian: Dl Adrian, cu respect fata de dvstra, va cer sa imi dati unblock, si cer scuze prin modul meu de a ma expune atunci rău intenționat.
Cu adevărat ati fost si dvstra credincios, tot asa de înrăit ca mine, si nu v-ar fi convenit ca cineva sa va ia crezul peste picior, nu e asa?
Relația noastră s-a rupt din moment ce eu am crezut ca dvstra imi atacati crezul, însă de fapt dvstra atacati in general iraționamentul anumitor idei religioase.
Sper ca ne putem iar reuni pentru a mai scapa din prostie si de a ne amuza iar pe marginea ei asa cum o făceam odinioară.
Iubirea si Înțelepciunea sa ne unească iar, am zis, sau ura si prostia sa ne desparta din nou, iar am zis.

Halo, prietene, daca vrei sa ma ajuți poti sa ii spui/transmiti tu asta direct.Multumesc.

| NumaPompilius a răspuns:

Ma bucur sa-ti raspund, dar vreau sa stiu la ce te referi mai exact.
spui ca e matematic imposibil sa ajungi de la 2 oameni la 8 miliarde?

daca faci calculul matematic o sa vezi ca e foarte posibil.

daca te referi la aparitia raselor si asta e posibil. Oamenii se adapteaza la mediul in care traiesc pentru a putea supravietui mai bine mediului respectiv

| WisdomInTheDark explică (pentru NumaPompilius):

"spui ca e matematic imposibil sa ajungi de la 2 oameni la 8 miliarde?"

Nu, nu ma refer la asta.

"daca faci calculul matematic o sa vezi ca e foarte posibil."

Daca faci calculul si pui la socoteala si incestul, sigur ca e posibil.

"daca te referi la aparitia raselor si asta e posibil. Oamenii se adapteaza la mediul in care traiesc pentru a putea supravietui mai bine mediului respectiv"

Adevarat, dar pentru asta e nevoie de milioane de ani. Sa nu mai uitam de partea cu incestul. Iar din cate stiu, daca amesteci gene similare (frate-sora sau parinte-copil, etc) copilul se va naste cu probleme. Invatam asta din istorie. Pe vremuri familiile regale faceau asta pentru a pastra sangele regal iar progeniturile lor se nasteau cu defecte genetice si nu aveau o viata relativ lunga, ba chiar mureau foarte tineri. Daca luam asta in calcul, rasa umana ar fi disparut de mult daca ne luam dupa teoria cu Adam si Eva, nici nu ar fi avut timp sa se dezvoltele rasele, pentru ca nu am fi rezistat atat de mult. Diversitatea nici nu ar mai fi existat pana in punctul asta. Am fi foat toti probabil niste mutanti, daca am fi reusit sa trecem de partea cu viata scurta.

| LovedbyGrace a răspuns (pentru NumaPompilius):

Heraclit are dreptate... Omul are o caracteristică numită adaptabilitate la mediu. În decursul anilor, corpul lor s-a adaptat la condițiile de mediu prin diferite procese naturale...cum ar fi creșterea producției de melanină pentru cei ce au ca habitat o zonă caldă.

| WisdomInTheDark explică (pentru LovedbyGrace):

Macar ai citit partea cu incestul pe care am spus-o? Asa macar iti dai seama ca nu e posibil. Ar fi murit toti de mult din cauza mutatiilor genetice. Nu ar ajunge la stadiul in care ar trebui sa se adapteze conditiilor de mediu, pentru ca nu ar reusi sa supravietuiasca pana sa ajunga la stadiul ala.

| Sppin a răspuns:

"Ar fi murit toti de mult( de incest) din cauza mutatiilor genetice."

Credinta mea este ca tu esti dezinformat, ca nu ai citit Biblia pentru a o studia ci doar pentru ati sustine ideile.
Biblia zice ca au avut 2 fii, Cain si Abel, ok, si din acestia e imposibil sa fi iesit copii sanatosi tun, clar, dar cu timpul rudele s-au îndepărtat asa de mult incat oamenii nu mai faceau incest între ei si gena isi revenea din mutații.
Dacă exista dovezi care sa demonstreze contrariul eu le accept, dar dovezi empirice, nu vorbe si păreri muribunde.

| AndrElle a răspuns:

Prin copii mulți.

| WisdomInTheDark explică (pentru AndrElle):

Nu stiu daca ai dat raspunsul asta ca sa aduni mai multe raspunsuri sau tu chiar crezi asta.
Daca am nimerit tinta la prima varianta, te rog abtine-te din a mai face asta, e patetic.