| OctavianDanielMaria a întrebat:

Intrebarebig grine va rugati acasa? Ca doar nu va asculta Dumnezeu,asa ca mergeti la Biserica in fiecare zi,ca doar ziceti ca acolo va asculta,dar nu direct, ci prin popi si sfinti.Parca Dumnezeu era atotstiutor, nu? Si "atotascultator".

15 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Ne rugăm și acasă tocmai pentru că Dumnezeu ne ascultă direct, fără popi și sfinți.La biserică ( în sensul de loc) mergem pentru a ne încuraja unii pe alții, pentru a-i cânta împreună, pentru a ne ruga împreună, pentru a asculta mesaje care să ne ajute să ne apropiem mai mult de El. Da, Dumnezeu e atotștiutor, noi nu rugăm pentru a-L informa în privința unor lucruri pe care nu le știe ci pentru a ne spune El ce lucruri nu=i plac la viața noastră, ce ar trebui să schimbăm, pentru a conversa cu El, pentru a ne adânci relația cu EL.

Răspuns utilizator avertizat
| ania a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Am citit de multe ori Biblia de la cap la coadă și o recitesc mereu. În răspunsul meu anterior am folosit termenul de biserică cu sensul lui uzual de clădire unde se întîlnesc credincioșii deși conform Bibliei, biserica sunt credincioșii înșiși- Nu știți că voi sunteți Templul lui Dumnezeu și că Duhul lui Dumnezeu locuieste în voi?-1 Corinteni 3=16 Deci oricând și oriunde ne întâlnim pentru a ne încuraja, noi credincioșii suntem Biserica lui Hristos. Dumnezeu ne ascultă și dacă ne rugăm sau cântăm singuri dar scrie în Bibie că El se bucură și dacă o facem împreună iar noi îl iubim pe Dumnezeu și vrem să îi facem plăcere./ Căci acolo unde sunt doi sau trei sunt adunați în Numele Meu sunt și Eu în mijlocul lor. -Matei 18-20 Cântați Domnului o cântare nouă/ Plalmul 147=7

Răspuns utilizator avertizat
| Meme10Memu a răspuns:

De ce vorbesti aiurea stiind ca Dumnezeu exista?

| ancaval a răspuns:

Fiecare cu părerea/credința lui.

| Irinel15123532 a răspuns:

Dumnezeu ii aude de oriunde pe copiii Lui, preotul nu este un intermediar intre om si Dumnezeu, este doar un om care ne poate sfatui si ajuta in sprijinul rugaciunii. Atat.
Dar stiai deja asta, nu-i asa?

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ca să avem părtășie unii cu alții. Să ne privim în ochi, să ne îmbărbătăm, să împărtășim iubirea.
Suntem un Trup. Cap e Hristos. Ca să avem viață, trebuie să păstrăm această minunată legătură cu Capul și restul Trupului.

| marinaru777 a răspuns:

Un tanar a mers la un preot si a intrebat de ce merge lumea la biserica daca Dumnezeu e peste tot, raspunsul si apa este peste tot in diferite forme totusi cerbul se duce la izvor cand ii este sete.La biserica se intampla ceva tainic inclusiv jertfa cea fara de sange. Daca te rogi acasa te poti impartasi tu singur?

Răspuns utilizator avertizat
| marinaru777 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Paine si vinul din Sfantul potir se preface in trupul si sangele lui Iisus. Daca pui tu acasa paine si vin nu e acelasi lucru si a zis la Apostoli la Cina cea de taina.

Răspuns utilizator avertizat
| marinaru777 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Omul are la dispozitie surse de informare dar daca nu vrea sa caute sau sa accepte e problema fiecaruia.

| bettybetty a răspuns:

Rugăciunea este comunicare directă cu El. Este un dialog, nu monolog. Se face și intim acasă), și public(în biserica).
Fiecare își are rolul Lui. Public te Digi pentru ceva anume, singur pentru altceva. Nu mergi la biserica și începi sa te Lungești me ținând toate păcatele tale și toți nepoții...