| Katona_Claudiu_1999 a întrebat:

Penticostalii (pocăiții) merg in noaptea de înviere să ia lumină de la biserică?

37 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Noi luam in fiecare zi lumina de la Mantuitorul Hristos.El soune- Veniti la MINE toti cei truditi si impovarati si Eu va voi da odihna( Matei 11 _ 28) si de asemenea Eu sunt lumina lumii, cine Ma urmeaza pe Mine, nu va umbla in intuneric ci va avea lumina vietii( Ioan 11- 12) Si nu doar penticistalii, oricine vrea-"Daca marturisesti deci cu gura ta pe Iisus ca Domn(Stapan al vietii asa cum unii isi vand sufletul lui satana) si daca crezi in inima ta ca Dumnezeu l- a inviat din morti, vei fi mantuit( Romani 10-9)

| LoveSleep a răspuns:

Penticostalii iau ceva în noaptea de înviere, dar numai lumina nu e.

| WisdomInTheDark a răspuns:

Daca nu esti unul, nu stiu cu ce te preocupa ce fac ei.

| LovedbyGrace a răspuns:

Offf... Când vor înțelege oamenii că adevărata Lumină arătată în lume este Domnul Iisus Hristos și nu o lumină fizică? Lucrurile trebuie înțelese duhovnicește, nu firește...

| Panamax a răspuns:

Prostia asta cu lumina direct de la bricheta din Ierusalim este si la noi din 2009.BOR cheltuie cam 50.000 de euro ca sa o aduca in Romania cu un avion privat.
Zeul evreu nu poate sa aprinda lumanari in fiecare biserica, sau macar in cateva raspandite prin lume ca doar este omnipotent.Se duc ortodocsii nevoiasi cu avioane private.
Saracii de ei.
Inainte de avion cum faceau?

| HappyUser a răspuns:

Penticostalii nu au traditia luminii.

| Sppin a răspuns:

Mai degrabă eu as fi foarte curios daca lumina sfântă din Ierusalim ar fi una adevarata si nu falsă, dar din moment ce Google nu ma ajuta cu o informație precisa, nici ei nu ma lasa sa intru peste minunea lor, atunci pentru mine e anatema.
Dacă tu crezi fara sa cercetezi, să afli cu adevărat lucrarea din spatele acestor șarlatani cu pelerine lungi atunci drum cu gropi sa ai.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Nu

| h379m3973423 a răspuns:

Nu, nu merg. Au și acasă cu ce să aprindă o lumânare laughing

| AndrElle a răspuns:

Nu. Parcă așa știu.

| gaby12T a răspuns:

Pocăiți nu sunt doar in penticostalism, ci și ortodoxie, sau alte dominațiuni creștine.Ma enervează ca de obicei oamenii nu stiu ce înseamnă a fi pocăit.Doar pocăiții vor moșteni împărăția Lui Dumnezeu
https://ro.orthodoxwiki.org/Poc%C4%83in%C8%9B%C4%83

| Anonim a răspuns (pentru gaby12T):

Adica peste 80% din populatia lumii va sfarsi in iad pentru ca nu e pocaita? Nu vreau sa renunt la inteligenta pentru a ma putea face pocait. Scuza.ma...

| h379m3973423 a răspuns (pentru gaby12T):

"Pocăinţa este starea sufletească şi acţiunea în care o persoană recunoaşte că a greşit şi încearcă să îndrepte această greşeală sau să obţină iertare de la cel căruia i-a greşit." Nu asta înseamnă metanoia, cuvântul ce s-a tradus la noi "pocăință". Metanoia înseamnă schimbarea minții, nu doar o părere de rău și o încercare.
[Sunt curios cum îi explici unui necunoscător ce este pocăința dacă nu crede sau nu știe de suflete laughing ]

Înainte era o traducere și mai dezastruoasă: caitia/căință. Dar ortodocșii ca ortodocșii, ignoranți, noroc de protestanți că au mai deșteptat puțin lumea de când cu Luther.

| h379m3973423 a răspuns (pentru anonim_4396):

laughing
Doctorii sunt deștepți? Cunosc niște pocăiți doctori(stomatologi, chirurgi, chiar și un genetician).
Dar inginerii? Cunosc niște ingineri(unul constructor, altul aerospațial)
Un aviator se pune? Știu și unul așa.
Dar psihologii? din ăștia-s o grămadă.

Și nu mă refer la d'ăștia ca la ortodocși de zic Doamne ajută și îi găsești prin cluburi sau la crâșmă. Ci din ăia care strâng bani și fac câte o tabără pentru persoane cu probleme mintale și dizabilități, se îngrijesc de eiwinking. Tu când te-ai dus ultima oară să te îngrijești de o persoană care nu se poate deplasa singură, să o hrănești, să o duci la baie ș.a? Pe banii tăi ca să o ajuți pe ea și familia ei. Ce facultate ai terminat ultima dată?

Să nu devii pocăit, rămâi așa cum ești că societatea te vrea așawinking

| Anonim a răspuns (pentru h379m3973423):

Orice om greseste. Asta a fost greseala acelor ingineri, ca sau pocait. Daca aduni IQ-ul unei comunitati atee si cel al unei cominutati de religiosi fanatici, ambele in acelasi numar de oameni, voi religiosii picati testele pentru inteligenta si logica.

| Anonim a răspuns (pentru h379m3973423):

Si mi.a fost de ajuns sa ma conving de asta doar din ce am vazut pe site.ul asta. Am vazut ce raspunsuri la problemele oamenilor dau cei informati, care lasa fanaticismul la o parte, si ce raspunsuri dau fanaticii religioasi care in orice raspuns din orice domeniu doar pe Dumnezeu il au in gura dand niste raspunsuri total eronate, stiinta dovedind contrariul de cele mai multe ori cu studii si demonstratii.

| dany1988 a răspuns (pentru gaby12T):

Ei habar nu au rolling on the floor

| Holiday a răspuns (pentru h379m3973423):

"Ci din ăia care strâng bani și fac câte o tabără pentru persoane cu probleme mintale și dizabilități, se îngrijesc de eiwinking. Tu când te-ai dus ultima oară să te îngrijești de o persoană care nu se poate deplasa singură, să o hrănești, să o duci la baie ș.a? Pe banii tăi ca să o ajuți pe ea și familia ei."

Pocainta inseamna de fapt cu totul altceva si nu implica astfel de lucruri.

| Holiday a răspuns (pentru h379m3973423):

"Doctorii sunt deștepți? Cunosc niște pocăiți doctori(stomatologi, chirurgi, chiar și un genetician).
Dar inginerii? Cunosc niște ingineri(unul constructor, altul aerospațial)
Un aviator se pune? Știu și unul așa."

Nu exista padure fara uscaturi.

| h379m3973423 a răspuns (pentru Holiday):

Iartă-mă, dar nu cred că ești în măsură să-mi vorbești despre pocăință. Eu zic pocăiți pentru că lumea înțelege că vorbesc despre creștinii din Bisericile neo/protestante. Și când zic pocăință mă refer la termenul original, cel Biblic, nu cel inventat de Ieronim.

Cât despre uscături... Tu ce meserie ai de crezi că doctorii, inginerii și aviatorii care își fac timp și de familiile nevoiașe sunt niște uscături?

| Panamax a răspuns (pentru gaby12T):

Sa intelegem ca esti unul dintre cei care mostenesc imparatia.

| h379m3973423 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu au greșit. Au ajuns așa PENTRU că s-au pocăit. Copiii pocăiților au toți note foarte bune la școală, au parte de consiliere și susținere nu doar din partea părinților ci din partea unei comunități mari și iubitoare, cea a Bisericii.

Tu când te-ai dus ultima oară să te îngrijești de o persoană care nu se poate deplasa singură, să o hrănești, să o duci la baie ș.a? Pe banii tăi ca să o ajuți pe ea și familia ei. Ce facultate ai terminat ultima dată?
Să nu devii pocăit, rămâi așa cum ești că societatea de necredincioși așa te vreawinking

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Crestini adevarati daca sunt 1% sa fim seriosi

| Anonim a răspuns (pentru Holiday):

Ma jur ca in timp ce imi scriam mesajul mai sus aflat de tine voiam sa adaug si asta dar m.am abtinut.

| Holiday a răspuns (pentru h379m3973423):

"...cea a Bisericii."

Cre dintre ele?! Ca au aparut ca ciupercile dupa ploaie. S-au prins multi ca pot face bani frumosi de pe urma fraierilor. Tu unde cotizezi?

| cristi202 a răspuns (pentru anonim_4396):

Dacă ai privi în urma și te - ai uita la personalitățile care au declanșat revoluția industriala, acei inventatori cărora le datoram foarte mult, veți descoperi ca mulți dintre ei erau profund credincioși.
pocăință nu e acelasi lucru cu prostia, adevărata pocăință de fapt îți deschide mintea, căci te face sa lupți cu tine însuți ca să vezi unde greșești și sa te îndrepți, și asta cere gindire, o minte deschisa. Am cunoscut chiar un bolnav cu probleme mentale, îl vedeam uneori stringind o Biblie mare la piept. Nu prea aveai cu cine vorbi. L-am întrebat dacă o citește, a zis ca da, și ca înseamnă mult pentru el. Am zis ca se va vedea dacă chiar o citește. Și s-a văzut. Dupa un an, era un om cu care puteau avea o discutie serioasa. După doi, l-am văzut îngrijit și aranjat ca orice alt om, incit nu ziceai ca avusese probleme serioase. L-am întrebat dacă mai citește Biblia și a zis ca da. Ultima oara cand l-am văzut, acum un an, directiona călătorii ce voiau sa urce într-un tramvai, printre care și eu, spunea ca nu are sens, ca e o problema la linia de tensiune în intersecția e după stație. Am privit în jur, și mi -am dat seama ca era o problema serioasa și ca e bine sa fac ce a zis el, deci văzuse foarte bine situația, și se și implicase sa ajute pe alții. Asta e adevărata pocăință, sau schimbare ce o aduce credință.

| h379m3973423 a răspuns (pentru Holiday):

Cea despre care vorbește și Biblia. Biserica este alcătuită din toți copiii lui Dumnezeu, de toți pocăiții din orice religie așa-zisă creștină ar fi ei.

| Anonim a răspuns (pentru cristi202):

Pe tine cine te baga in seama? Vezi.ti de treaba ta mosule. Va bagati ca musca in lapte peste tot. Sezi, esti un alt fraier! Nici n.am chef sa.ti citesc pledoaria aia profund religioasa cu care ati reusit sa faceti un popor incult.

| Holiday a răspuns (pentru cristi202):

"Am cunoscut chiar un bolnav cu probleme mentale, îl vedeam uneori stringind o Biblie mare la piept."

Le voila!

| Holiday a răspuns (pentru cristi202):

"personalitățile care au declanșat revoluția industriala, acei inventatori cărora le datoram foarte mult, veți descoperi ca mulți dintre ei erau profund credincioși."

Doar ca in nimic din ce au inventat nu au pornit de la premiza "Dumnezeu exista, deci...", asa ca nu credinta e factorul care a determinat inventiile. Sa nu mai vorbim de unii pe care i-ati omorat cu toate ca nu v-au contrazis credintele in spiridusi, ci doar ceea ce se credea in comunitatea religioasa despre anumite lucruri practice.

| cristi202 a răspuns (pentru Holiday):

Nu, dar credința adevărata îți deschide mintea, ce duce și la invenții. Indirect, da. Și nu adevărata credință a omorit oameni, ci religia. E o diferență.

| cristi202 a răspuns (pentru Holiday):

De ce nu te uiți și la rezultat, la ce a urmat? Pentru ca nu poți concepe ca credința, Biblia, poate reda mintea unui bolnav mental, ca poate deschide mintea cuiva.

| Crysty202 a răspuns (pentru anonim_4396):

N-ai chef, pentru ca nu te interesează. Mergi doar pe ce știi, nu te interesează dovezi de alt fel.
Și îți zic ce am zis și altora care mi s-au adresat ca tine. E 1-0 la mine. Am cistigat la capitolul respect. Eu încă nu te- am insultat. Tot ce știi și crezi, chiar de ar fi adevărat, e zero, cit timp îți lipsește respectul într -o discuție. Pentru ca e vorba de calitatea de a fi om.

| Holiday a răspuns (pentru cristi202):

"Și nu adevărata credință a omorit oameni, ci religia."

Credinta e doar un instrument. Fara religie dispare, nu-si mai are sensul.

| cristi202 a răspuns (pentru Holiday):

Crezi? Religia e legata de ritual, credința e in afara oricărui ritual, deci poate exista și in afara religiei. Problema e ca religia i-a îndepărtat pe mulți de credință, chiar sotia mea, absolventa la teologie, a spus ca facultatea mai mult a îndepărtat - o de Dumnezeu. Vorba aia, "pana la Dumnezeu te omoară sfinții". Pe Dumnezeu îl găsești cel mai bine in afara religiei. Deci credința nu tine neapărat de religie. Cind am înțeles asta, a fost o mare descoperire pentru mine. Și o mare ușurare.

| Holiday a răspuns (pentru cristi202):

Sigur, e mai simplu sa "crezi" fara reguli. Acum intr-adevar e oarecum la moda asta. Fiecare isi creaza dupa capul si interesul lui cate o poveste in care sa creada fara sa-l mai frece cineva la cap. Bineinteles, fiecare considerand ca povestea lui e miezul din caisa. Pe undeva e bine ca astfel asa zisa credinta dispare o data cu el, nu se mai imprastie organizat.

| cristi202 a răspuns (pentru Holiday):

Nu confunda regulile cu ritualul. Eu am zis de ritual, nu de reguli. Credință îți dă principii, legi după care sa te ghidezi, nu tipare ca ritualul.