|

Pentru credinciosi-de ce credeti intr o carte scrisa de om, si de ce intr o anume religie? voi daca v ati pune sa scrieti o carte a ti putea inventa o religie fara probleme

21 Raportează Evaluează
21 răspunsuri:
| a răspuns:

Se pot inventa zilnic n religii.
Depinde ce adepți vor avea și cât vor fi de adevărate, (că de minciunile din creștinism, suntem sătui.)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru MMihai):

Crede-ma ca si eu sunt satul despre minciunile voastre evolutioniste.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru catalynx):

Teoria evoluționistă este foarte departe de a fi perfectă, dar o altă teorie mai acceptată, nu există pentru moment.
Creaționismul Bibliei creștine nu rezolvă dispariția unor specii.
Decât dacă am dea-face cu un Dumnezeu cam cretin, care face specii care nu trebuiau făcute și tot el le distruge!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru MMihai):

Ok, este acceptata, dar trebuie sa fie si adevarata nu?, eu ma cam indoiesc de asta in mare parte, eu personal nu pot demonstra existenta lui Dumnezeu, dar as putea combate multe lucruri ale evolutiei, recunosc nu sunt in momentul de fata un as in combaterea evolutiei care spala mintile multora dintre voi, insa cand voi considera ca sunt suficient de avansat in combaterea acestei teorii cu siguranta ca am sa dezmint multe teorii ale evolutiei.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru catalynx):

Incepi prin a ti scoate capul din propriul dos!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru catalynx):

Ce faci cu speciile care au dispărut, dacă ar fi bun creaționismul bibliei?
Cred că adevărul este undeva între creaționism și evoluționism, dar mai aproape de evoluționism, decât de creaționism, că creaționismul îmi cere un dumnezeu idiot, care face aiurea specii, pe care tot el le și distruge, iar eu nu vreau să zic că dumnezeu este un idiot, că asta implică de fapt creaționismul bibliei.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru MMihai):

Atat tu si altii nu puteti accepta ceea ce spune biblia pentru ca nu reusiti sa o intelegeti, daca ati intelege de fapt ce spune biblia cu siguranta nu ati mai avea pareri negative despre ea. Nu zic ca evolutia asta ar fi total gresita sau inca nu stiu asta, eu am ales sa studiez acest lucru un timp si apoi pot incepe combaterea ei. Chestia e ca aceasta evolutie sau mai bine zis biblia ateului este plina in mare parte de teorii mincinoase, irelevante.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ca sa scrii o carte trebuie mai intai sa stii sa scrii, si deja lista scriitorilor a devenit mica cel putin pe TPU.
Cat despre continut nu are sens sa mai lungim discutia.
Daca Biblia ar fi avut poze ateii arau cu 98%mai putini.
Dar poate ca este mai bine asa.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pentru ca acea carte are un mesaj transmis de spirit prin om si are o perspectiva interesanta

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

It's not about writing a book, it's all about sending a message

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pai as inventa o religie in felul asta -dar nu voi fi mantuit.
O religie care nu ma conduce la Dumnezeu este de la cel rau. Si sunt si astazi o multime de confesiuni crestine care nu ma conduc la Dumnezeu.
Adevarul este ca eu vreau sa fiu salvat, vreau sa fiu mantuit. Mie nu imi place viata aceasta. Sa traiesc doar 60, 70 sau 100 de ani -fie in bucurii, fie in necazuri? Nici gand. Nu este normal ca omul sa traiasca doar atat. Nu este normal ca sa traim, sa murim si sa nu fie nimeni care sa ne faca dreptate. Ar fi o frustrare enorma pentru intreaga natiune umana daca nu ar fi existat acea Zi a Judecatii in care fiecare om va fi judecat.
"Caci toti trebuie sa ne infatisam inaintea scaunului de judecata al lui Hristos, pentru ca fiecare sa-si primeasca rasplata dupa binele sau raul pe care-l va fi facut cand traia in trup." (2Corinteni.5:10)
Trebuie ca pacatul sa fie distrus pentru totdeauna. Toti cei care vor asculta de Dumnezeu, vor avea posibilitatea sa traiasca vesnic. Si nu in durere, nici suferinta sau orice altceva de felul acesta; ci in pace si bucurie vesnica. Si nu ca niste duhuri care nu stiu incotro se duc, ci in trupuri noi, trupuri care nu vor mai fi afectate de vreo rana sau boala -caci moartea nu va mai fi. "El va sterge orice lacrima din ochii lor. Si moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tanguire, nici tipat, nici durere, pentru ca lucrurile dintai au trecut." (Apocalipsa.21:4)
Intentia lui Dumnezeu -Creatorul tuturor oamenilor- a fost la inceput ca noi sa traim vesnic -la fel ca El. Am fost creati din dragoste; tocmai de aceea avem si liberul arbitru.
Si pentru ca am descoperit ca ma iubeste, de aceeam am hotarat ca sa Il ascult. Studiind Biblia -Cuvantul Lui- am descoperit cu adevarat sensul vietii. Si numai prezenta Lui in inima mae, in viata mea, poate aduce satisfactie si implinire, dar si bucurie chiar in necaz, deoarece stiu -prin Duhul Sau- ca "toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu..." (Romani.8:28)
...2008 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Si cine te opreste?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu am nimic de obiectat la ideea că Biblia este "scrisă de om", mai bine zis de oameni (aproximativ 40 de bărbaţi) deoarece aşa şi este - ea a fost scrisă de oameni.
Însă ceea ce o face pe Biblie deosebită de toate celelalte este Sursa ideilor - Creatorul nostru Dumnezeu.
Însăşi Biblia spune că a fost scrisă de oameni, dar inspirată de Dumnezeu (2 Timotei 3:16; 2 Petru 1:21).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu nu sant atat de credincios pe cat as vrea, dar de ce sa ma mai obosesc cu scrisul, daca este o carte scrisa? si i se mai spune si; CARTEA CARTILOR? si daca am o religie si un crez, de ce as inventa eu alta?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pai o asemenea carte este evident ca nu a fost scrisa de orce nepriceput ci de oamenii inteleptii, in plus biblia inseamna ''Cuvantul Lui Dumnezeu'' deci daca credem asa de mult in El evident ca credem tot la fel de mult si in Vorbele Sale e o simpla deductie logica!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Te intreb ceva, eu de ce sa cred in teoriile evolutiei inventate tot de om?, eu daca as crea acum o teorie prin care sa sustin ca acum pe Mercur traiesc oameni si sa argumentez de ce voi ati crede ca eh face parte din teoriile evolutiei domne. Sti care e treaba cu evolutionismul vostru? il putem combate chiar cu argumente si dovezi stiintifice. Uite iti promit ca dupa ce sa fiu mai puternic in combaterea evolutionismului, chiar eu o sa incerc sa-l combat atat aici cat si pe alte site-uri.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu sunt credincios si sunt constient ca biblia nu a fost scrisa de Dumnezeu, de fapt nici nu am citit-o. o carte poate contine multe minciuni care sa fie absorbite de cititori, de aia imi rezum credinta doar la faptul de a cere noroc atunci cand dau cu zarul la barbut.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Poate ti-e greu sa crezi draga VICTORASI dar atunci cand o sa ai o experienta cu DUMNEZEU ai sa vezi singur..., de ce.In primul rand BIBLIA nu este o carte obisnuita, ci este cuvantul lui DUMNEZEU.De departe se vede (daca o citesti )ca e plina de intelepciune, si nu o intelepciune ce oamenii sau stinta o poate demonta, ci o intelepciune supranaturala. Autorii care au scris-o au fost inspirati de DUMNEZEU au fost 46 de autori care au scris profetii si istorii in perioade diferite de timp, cca. 1500 de ani iar ce e interesant e ca versetele se controleaza intre ele...,(ca sa intelegi); eu scriu ceva aici,la mine acasa astazi, tu peste un an scrii ceva la tine acasa noi nu ne cunoastem, cineva gaseste scrisorile noastre si le confrunta si vede ca sunt identice sau sa nu exageram, aproape identice.In mare cam asta e (e mult de scris )subiectul e vast.
La inceput cuvantul lui DUMNEZEU a fost scris pe piei de capra sau incrustat pe tabla de cupru (rotoli de la cumran,marea moarta ),in decursul timpului scribii au scris (copiat )CUVANTUL,pentru ca scrierile vechi se deteriorau si se uzau, asa ca ei faceau copii, dar prima de a incepe copierea, foloseau un anume ritual sacru.Nu aveau voie sa altereze nimic, nici macar o virgula.trecand timpul, pretentiile s-au schimbat asa ca au inceput sa le traduca din ebraica veche in aramaica, din aramaica in greaca veche si asa mai departe, datorita popoarelor ce dominau zona respectiva a israelului.Adica rau venit bine servit. oricum stim ca la inceput,nu exista BIBLIA (cartea ) ci erau numai niste rotoli cu legile lui MOISE, PSALMI etc. adica VECHIUL TESTAMENT dar in role, adica (tora -tora). Odata cu venirea Domnului Isus Hristos, a luat nastere crestinismul si cum sti si dumneata, apostolii LUI au scris SFINTELE EVANGHELII si EPISTOLELE (continutul noului testament). Septuaginta este cea mai veche traducere a Vechiului Ttestament in limba greaca, limba ce domina bazinul mediteranei pe vremea lui Alexandru cel Mare.In finen, cum am...2004 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru obelix2266):

Tu ai o parere proprie sau imi reciti ce ai citit intr o carte?
despre asta ce crezi--http://www.youtube.com/watch?v=mQorzOS-F6w
Dar despre oamenii astia-http://www.youtube.com/watch?v=9FiHRVb_uE0
si --http://www.youtube.com/watch?v=bMDF3bGyFmo
Si mai ales ma intereseaza parerea ta despre asta--http://www.youtube.com/watch?v=zbDu0-K9cPk
Astept cu interes raspunsurile tale

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru obelix2266):

OFF: Daca citesti ce ai scris tu cu voce tare si cu intonatie o sa para ca de abia ai iesit de la sanatoriu. Ai scris cu CAPS LOCK (sau poate cu shift, cine stie) de ma doare mintea. Bine ca macar nu poti scrie cu Sans Comic.

ON: nu ti-am citit debitatia ta deoarece nu are nici o baza logica: nu poti face un rationament pornind de la premise false (citatele din biblie, daca am fost prea subtil pentru tine).

Era sa uit: se scrie Gutenberg, nu "Gutemberg" si nici "GUTEMBERG"

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Omul acela a fost sfint si este a fost trimis prin Dumnezeu ca sa ne spuna noua pe pamint tot ce e bun si ce e rau, in ce trebuie sa credem si in ce nu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează