| KonG a întrebat:

Am fost invitat de catre o prietena la botezul ei cu privire la religia penticostală. Ce cadou as putea sa-i cumpar? tinand cont ca eu sunt crestin ortodox si nu am idee de cum se manifesta religia lor.

16 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Un buchet de flori este cel mai potrivit cadou pentru un asemenea eveniment.

| milan9 a răspuns:

Nu ai motiv sa o feliciti pentru actul ei de a trada credinta unica pe care Fiul lui Dumnezeu a lasat-o.
Ai putea sa duci ceea ce duci la un om care a murit (lepadarea de credinta este o sinucidere sufleteasca). sad Deci,... ai putea sa-i duci niste flori. Sa nu uiti sa i le asezi pe piept. sad sad

| danut a răspuns (pentru milan9):

Ortodoxia este doar o functie in administratia de stat si nu are nimic cu Dumnezeu. Cum poti sa spui cuiva sa puna prietenei lui flori pe piept, te-ai satanizat rau mai popica.

| Holiday a răspuns (pentru milan9):

"Deci,... ai putea sa-i duci niste flori. Sa nu uiti sa i le asezi pe piept. sad sad"

Si te mai miri de ce vin adeptii spiridusului alalalt, Alah, si mai pun din cand in cand cateva bombe pe capul crestinilor sau "ereticilor"...
Nu e nici o diferenta intre voi...acum nu va mai permiteti sa faceti asta, dar sute de ani la fel ati facut si voi.
Hai lasa vrajeala ca ar fi "simbolic", fanatismul ortodox nu difera cu nimic de oricare alt fanatism.

De acord ca aia si aia sunt dusi cu capul, tot in spiridusi imaginari cred, dar aici e vorba pur si simplu de oftica generata de faptul ca astia v-au luat din fraierii care ar putea cotiza la voi.

| milan9 a răspuns (pentru danut):

Daca nu te-as cunoaste as spune ca esti sarac rau cu duhul (sensul peiorativ), dar nu, tu esti doar tendentios aici... sad Singura tangenta intre administratia de stat si Biserica este faptul ca si oamenii din acea administratie sunt membri ai Bisericii, crestin ortodocsi (cei care sunt). Nu sunt nici "popica" si nici preot. Sunt doar crestin ortodox.

Iti spun cine nu are legatura cu Dumnezeu: o secta inventata de un impostor William Miller, cel care a indus in REPETATE RANDURI in eroare oamneii prin pretinse si false profetii... thinking

| danut a răspuns (pentru milan9):

Aici nu vorbim de SECTE ci de FUNCTIONARI platriti de la BUGETUL DE STAT din impozitele pe care le platim NOI astia sectarii, adica vorbim de protipendada de popi care primesc salariu de la stat si care nu are nici o legatura cu Miler sau Luter sau oricine vrei tu. Functionari publici nu oamenii lui Dumnezeu.

| milan9 a răspuns (pentru danut):

Lasa tu petardele, caci impozitele salariale platite lunar de preotii ortodocsi sunt mai mari decat cei 700 de ron primiti in contul salariului brut...

| danut a răspuns (pentru milan9):

Pai la salarile pe care le primesc de la STAT normal ca si impozitele sunt pe masura.

| milan9 a răspuns (pentru danut):

Cred ca esti tolomac daca iti scriu 2 randuri si tu nu intelegi nici macar unul... thinking

Suma celor 700 de ron primiti de la stat este depasita pana si de impozitele pe care acesti preoti le platesc inapoi statului... peste 1000 ron lunar! Ce stiti voi, platitorii de ZECIUIALA? Ma mir ca nu va este rusine. Sau de fapt, n-ar trebui sa ma mire nimic la voi...

| danut a răspuns (pentru milan9):

Tu nu esti tolomac esti un om de treaba dar eu tolomacul NU AM INTELES de ce trebuie sa platesc impozit din care 700 de lei se duc la un popa ortodox. P.S. Platesc ce vreau si cui vreau, rusine tie sa-ti fie ca traiesti din banii mei.

| milan9 a răspuns (pentru danut):

Tu traiesti din banii lui Mosule. Daca nu ai fi uitat ce ai invatat in clasa a doua ai fi facut usor diferenta intre 1000 si 700. El 770 "primeste" DOAR pentru a i se cere inapoi mai bine de 1000 ron impozite salariale calculate pentru un salariu brut fictiv... pe care el ar trebui sa si-l stranga pe cont propriu din parohie. Acelasi stat care iti plateste tie acum pensie de fost securist, acelasi stat spun a confiscat proprietati care nu vor putea fi restituite nici in 100 de ani prin aceste "subventii" date in forma de procent salarial.
Cred ca nici de data asta nu ai inteles nimic, dar nu-i nimic nu te chinui. Suntem culte diferite, suntem subiectivi. Las-o asa...
Apropo,... La multi ani!

| danut a răspuns (pentru milan9):

Am ajuns securist, bravos dom-le, de la pocait am ajuns si securist, se vede ca nu ti-ai facut bine temele, oricum sa ai parte de un an nou bun, "La multi ani!"

Răspuns utilizator avertizat
| AC4S4 a răspuns:

De obicei se duc flori la astfel de evenimente, eventual si o ciocolata. Daca sunteti foarte apropiati si stii mai multe despre ea poti sa-i iei si altceva (ex.: o carte).

| gratargratar a răspuns:

Nu m-as duce la eretici. Fereste-te de eretici si de atei. Totusi, intre un eretic si un ateu, alege ereticul.
Poti sa-i duci niste coliva si sa-i canti "Vesnica pomenire".

| oykoj98 a răspuns:

La ei nu se dau cadouri de botez. Si se numesc penDicostali nu penTicostali. Si nu sunt foarte diferiti de ortodocsi doar ca ei considera ca ortodocsi au prea multe traditii( cum e si cadoul de botez ) asa ca le-au inlaturat lasand numai invatatura din Biblie in Biblie scrie: "Cine crede si se va boteza va fi mantuit" asa ca ei considera ca intai trebuie sa crezi si apoi sa te botezi ( ca in ordinea asta e scris ) si deci nu boteaza copii de mici deoarece un bebelusi nu poate crede in Dumnezeu. In trecut nici Ortodocsi nu botezau bebelusi, numai din Evul Mediu ii boteaza de mici deoarece copii erau rapiti de Otomani si erau invatati caile Islamului asa ca noi ii botezam de mici ca Dumnezeu sa aiba grija de ei, acestiq dupa botez fiind "crestini". Dar cu vreamea a devenit TRADITIE sa fie botezati de mici si ceea ce este trist este ca unii ortodoxi nu stiu asta.