| Unomu a întrebat:

Salut, nu mă luați la mișto, vreau foarte mult sa ma calugaresc, am o dorința f mare, nu rezist sa fac față lumii din jurul meu, prea multa răutate, am 19-20 de ani, prietena niciodată nu am avut,vreau sa fiu călugăr undeva la o mănăstire departe de lume unde nu e răutate, unde sunt animale, natura! Genul meu de om e timid, stiu ca uneori am pacatuit in față lui Dumnezeu, imi pare rau și imi e rusine fiindcă mi-a arătat că el exista chiar dacă eram prost si pacatuiam exact ca după ceilalți, ce trebuie sa fac? Ca sa ajung călugăr? Unde trebuie sa ma duc?

20 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Mai bine roagă=te/
Dumnzeul meu îmi dăruiesc viața mea ție, Cread că Iisus Hrisos Mântuitrul a murit pentru toate păcatele mele, îmi mărturiesesc toate păcatele( spune tot ce ai pe conștiință) iert și eu pe toți care mi-au greșit ( spune pe cine și pentru ce). Vreau să te slujesc oriunde vrei Tu, sunt dispus și să merg la mănăstire, dacă aceasta e planul Tău, te rog să mă îndrumi Tu la care. Citește Noul Testament, Psalmii. rugându/te ca Dumnezeu să îți vorbească personal prin ceea ce citești/

suntserios
| suntserios a răspuns:

Ai putea sa consulti un psiholog inainte sa iti irosesti viata.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Incearcă la mănăstirea Shaolin.
Sau la o mănăstire Zen Budistă. Este una lângă Budapesta și una lângă Paris.

| dany1988 a răspuns:

Faci misto.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Ai citit Biblia? Ai găsit scris in ea ca Dumnezeu le cere oamenilor sa se călugărească? Isus spune ca creștinii sunt sarea pământului si lumina lumii. Sarea nu este buna daca nu este amestecata cu mâncarea. La fel nici lumina daca o pui sub obroc. Rezulta deci ca creștinul va trebui sa se amestece cu oamenii pentru ca aceștia sa vadă si sa audă din gura lor Cuvântul lui Dumnezeu si sa vadă faptele lor care ar trebui sa fie după voia lui Dumnezeu. Daca crezi cu adevărat in Dumnezeu, asculta de sfatul Domnului Isus, naste-te din nou din apa si din duh. Apoi mergi pana la marginile pământului si vestește Evanghelia la orice făptură. Si o sa te vindeci de timiditate, pentru ca nu tu vei vorbi ci Duhul Sfânt care va fi in tine. Succes!

| dany1988 a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Vezi ca Iisus era iudaic.

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru dany1988):

Isus este fiul lui Dumnezeu. Dumnezeu este Dumnezeul întregii creații. Deci si al neiudeilor.

| dany1988 a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Ori e fiul lui, ori e chiar el.Nu poate fi doua deodata. Logic.

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru dany1988):

E fiul lui Dumnezeu. Dumnezeu i-a supus toată creația, mai putin pe Cel ce ia supus totul. Deci si pe neiudei.

| dany1988 a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Ia de aici.Cam seamana Iisus cu Horus, nu crezi? Horus era mult mai batran decat Iisus https://ro.wikipedia.org/wiki/Horus

| Digikey a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Asa te-au mintit de mica, nu faci altceva decat sa repeti chestii.

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru Digikey):

La întrebări repetate "chestii" repetate.

| NumaPompilius a răspuns:

Aceasta decizie trebuie luata doar împreuna cu preotul tau duhovnic, nu cu autistii de pe TPU. Du-te vorbeste cu parintele tau duhovnic si el va stii ce e spre folosul tau duhovnicesc. Roaga-te lui Dumnezeu sa-i lumineze mintea si sa-ti dea raspunsul potrivit. Doamne ajuta!

| Digikey a răspuns:

Nu exista rautate la manastire? Pe ce lume traiesti?
Exista toate viciile ca in orice comunitate. Unii se cred mai smecheri iar munca de jos o dau noilor veniti, o sa speli WC-ul,o sa cureti cartofi, o sa speli vase si pe jos pana te plictisesti.O sa fii umilit in toate felurile.

| Algo098 a răspuns:

Un calugar ar trebui sa-si iubeasca aproapele, indiferent de cum e acesta. Ideea ca toti oamenii sau majoritatea sunt rai nu e chiar cea mai corecta. Cat despre dovada existentei lui Dz, ea e pretutindeni. Dz e iubitor, bun, atotputernic si atotstiutor, prin urmare, o logica simpla ne spune ca un Dz care poate si vrea sa ajute, o face chiar daca acel cineva are nevoie de ajutor si nu cere acel ajutor. Ce se intampla in realitate? Spitalele sunt pline de oameni bolnavi, inclusiv copii de la care nu ar trebui sa avem pretentia ca ar trebui sa se roage, poate ca inca nici nu stiu sa vorbeasca. Ii ajuta Dz? Nu. Mai putem spune atunci ca exista acel Dz bun si atotputernic? Nu.

Care este parerea mea? De lume nu poti sa te asunzi. Nici acolo nu vei fi singur. Daca ai impresia ca acei oameni vor fi mai buni, e posibil sa te inseli. Omenii sunt cam la fel peste tot. In ultimul link poti vedea aspecte din viata unui calugar.

http://actualdecluj.ro/care-este-procedura-legala-sa-devii-calugar/

http://ro.orthodoxwiki.org/Treptele_c%C4%83lug%C4%83riei

http://educum.ro/bhR/Cum-sa-devii-c%C4%83lug%C4%83r

http://rodiagnusdei.wordpress.com/......striceanu/

| Algo098 a răspuns:

Cum a reusit Dz-ul imaginar (care stia de la inceput ce va urma
) sa-l ispiteasca pe Adam: http://www.youtube.com/watch?v=ZMWUZw94kLI

| Algo098 a răspuns:

Cum a reusit Dz-ul cel atotputernic sa o ispiteasca pe Eva: http://www.youtube.com/watch?v=B8fteKpKw9g

| CinevaAnonimă a răspuns:

Mergi la biserică?
Ar trebui să mergi la biserică, să te spovedești și să îi spui preotului (duhovnicului) de această dorință. Și un lucru important, dorința de călugărie trebuie să vină odată cu dragostea pentru Dumnezeu, biserică, rugăciune, în caz contrar aceasta nu e deloc calea potrivită. Doamne ajută!

| pacatosulBogdan a răspuns:

La ce mănăstire să te mai duci, nu vezi că antihriștii au închis bisericile și mănăstirile pentru mireni? Asta au vrut să facă: să despartă pe om de Dumnezeu și să despartă om de om, prin așa zisa distanțare socială.
Dar sunt convins că Hristos va avea ultimul cuvânt de spus și cei care luptă împotriva Lui vor fi răniți și învinși.