| SasaSasa2000 a întrebat:

Salutare TPU, mă adresez creștinilor:
Deci dacă îți iubești aproapele și vrăjmașul, te rogi in fiecare zi și citești Biblia, vei fi salvat? Doar făcând astea trei?

24 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Nu noi srabilim conditiile salvarii ci El le stabileste:si aooi nimeni nu reuseste in mod perfect sa - si iubeasca apropiatii ( ca pe ei insisi cum zice la Carte) si dusmanii, e o treaba imensa asta, daca ar fi doar dupa acezt criteriu, nu ar ajunge nimeni rai, am fi pierduti cu totii. Sa nu ne iluzionam.
Biblia spune-Daca marturisesti( nu daca spui o lozinca ci e o decizie a intregii fiinte) deci cu gura ta pe Iisus ca Domn( Stapan ) si daca crezi in inima ta ca Dumnezeu l- a inviat din morti, VEI FI MANTUIT.Caci prin credinta din inima se primeste neprihanirea( statitul de a fi considerat fara pacat inaintea lui Dumnezeu) si prin marturisirea cu gura se ajunge la mantuire( Romani 10: 9, 10
Asa cum unii isi vand sufletul deavolului Mantuitorul Hristos vrea sa ne daruim lui sufletul si toata fiinta noastra, sa fie El stapanul vietii noastre.Nu- l putem cumpara cu cateva actiuni si in rest sa ne lase in pace sa ne vedem de treburile noastre." Prin har ati fost mantuiti, prin credinta si aceasta nu vine de la voi ci este darul lui Dumnezeu, nu prin fapte ca sa nu se laude nimeni"( Efeseni 2- 8, 9)

| LoveSleep a răspuns:

Nici pe aproape.

| WisdomInTheDark a răspuns:

Sigur ca da, acum du-te si omoara oameni in stanga si in dreapta, si apoi du-te la biserica, roaga-te, cere iertare si Dumnezeu te va ierta. E simplu.

| SasaSasa2000 explică (pentru WisdomInTheDark):

Am precizat că este o întrebare adresată doar creștinilor.

| LovedbyGrace a răspuns:

Trebuie să te naști din Dumnezeu...din Apă (Cuvântul) și din Duhul Sfânt.

| h379m3973423 a răspuns (pentru LovedbyGrace):

De când apa simbolizează Cuvântul? -_-

| LovedbyGrace a răspuns (pentru h379m3973423):

1 Petru 1:23-25

Apa de la botez nu naște...ci este simbolul unui mormânt. happy

| h379m3973423 a răspuns (pentru LovedbyGrace):

Deci apa simbolizează mormânt?

| LovedbyGrace a răspuns (pentru h379m3973423):

Da...în Biblie scrie că botezul este o îngropare împreună cu Hristos...de aceea apa este mormântul.winking

| h379m3973423 a răspuns (pentru LovedbyGrace):

Ok,

Apa în Biblie simbolizează viața. Psalmi 1:3 îți demonstrează.

Mierea simbolizează Cuvântul lui Dumnezeu. Îți demonstrează Ps. 119:103, Ezec. 3:3

| Sppin a răspuns (pentru LovedbyGrace):

Apa e Duhul Sfânt, ca ea purifică păcătosul de mine, iar Duhul Sfânt inseamna orice rod bun, cum ar fi: dragostea, blândețea, facerea de bine smd.

"Cuvântul" e pâinea, iar Cuvantul nu e tot ce inseamna Biblie, cat si cuvantul meu sau al tau(daca e bun, sfânt, curat), insa tot apa e cea mai importantă, chiar vitală pentru orice om.
Fara pâine poti trai sap, dar fara apa doar câteva zile.
Hai sa nu interpretăm Sola Scriptură doar de dragul de a ne afisa.
Daca nu esti de acord cu mine asta e, intotdeauna oamenii care spun adevarul vor rămâne singuri si catalogati ciudati, asa cum a fost si in cazul lui Jesus cand "toți L-au parasit "

| halogen001 a răspuns:

Numai ratiunea si stiinta te salveaza cand e posibila salvarea. Credinta si rugaciunile adresate unor zei inexistenti inventati pentru prostirea si iselarea naivilor creduli si nestiutori sau citirea unor povesti primitive, false, puerile, rupte de realitate si absurde scrise cu acelasi scop nu numai ca nu ajuta, dar prostesc omul si il fac sa actioneze gresit.

| Eisenheim a răspuns:

Ideea cu iubeste-ti aproapele ca pe tine însuți e simpla,sa nu te iubești pe tine,pentru că ești cum ești, greșești păcătuiești, și atunci ar fi îngânfare mândrie sa te iubești happy iar daca nu te iubești pe tine nu trebuie să-ți iubești aproapele. Totuși, excepție cazul când langa tine e o tipă/tip care îți place, atunci recomand să îți iubești aproapele laughing

| SasaSasa2000 explică:

Nu am găsit un răspuns care sa fie după așteptările mele.

| h379m3973423 a răspuns:

Un singur lucru: Ioan 15:12
Celelalte(postul, cunoașterea Cuvântului, Biserica ș.a.) sunt ca să ajungi acolo.

| SasaSasa2000 explică (pentru h379m3973423):

Nu corespunde Ioan 15:12 cu ce ai spus după.

| h379m3973423 a răspuns (pentru SasaSasa2000):

Ba da: "Aceasta este porunca Mea: sa va iubiti unii pe altii, cum v-am iubit Eu." Vezi ce înseamnă agape.

Iar celelalte cum ar fi postul, cunoașterea Cuvântului, Biserica sunt ca să ajungi la nivelul în care să poți face ce-ți cere Domnul Isus.

| AndrElle a răspuns:

Depinde.

| Alice270246 a răspuns:

NU. Trebuie să îți dai viața în totalitate lui Dumnezeu și să crezi în fiul Său, Isus. Gândește-te. Dacă eu îmi iubesc aproapele și dușmanul, mă rog și citesc Biblia, dar de asemenea am o viață destrăbălată și care nu e după voia lui Dumnezeu, voi putea moșteni Împărăția Cerurilor? Iar dacă ești într-adevăr smerit/ă și nu faci așa ceva, duci o viață în smerenie și te-ai căit de păcate, acceptă-l pe Isus și primește-l în inima ta. Chestia cu moaștele și prtodoxia mi se pare ridicolă. Personal, cercetând Biblia, n-am găsit nicăieri scris: roagă-te la moaște sau la icoane. Istoric vorbind, moaștele sfintilor, nu ar avea cum să rămână intacte timp de 2000 de ani. Deci e absurdă această chestie. Eu am găsit pacea în biserica Penticostală și nu este ceea ce se vede pe Youtube. Mulți oameni pun tot feluri de videoclipuri cu romi care se botează în râuri și își bat joc de această chestie.
1 la mână. Nu este adevărat că penticostalii se botează doar în râuri și lacuri. Sau că apa trebuie să fie dintr-un loc anume.
2 la mână. Am citit într-un loc că, untdelemnul care se folosește la penticostali este pur și simplu ulei alimentar obișnuit. Este total fake această chestie. Și nu o spun pentru apărarea cultului meu sau spre apărarea mea.
3 la mână. Pocăința nu este un cult. Nu toți penticostalii sunt pocăiti. Pocăit se numește omul care crede în Dumnezeu și fiul Său, Isus și si-a predat în totalitate viața lui Dumnezeu. Poți să fii penticostal, dar să nu mai crezi nici în Dumnezeu nici în nimic. Acest lucru se poate intâmpla când părinții sunt penticostali, dar copilul nici măcar nu crede în Dumnezeu. Deci nu confundați penticostalii cu pocăiții.
Este alegerea fiecăruia unde vrea să ajungă după moarte.

| ciytxtdduchvyiy999 a răspuns:

Bună! Asta este una dintre cele 10 porunci: sa il iubești pe aproapele tau, ca pe tine însuți. Este foarte bine ceea ce faci acum, dar pe langa astea poți merge la biserica în fiecare duminica, te rogi, te spovedești unui duhovnic, te împărtășești si Dumnezeu va vedea ceea ce faci si te va răsplăti pe lumea cealaltă. Nu înțeleg la ce te referi prin a te salva, cine sa te salveze si de unde? Numai bine îți doresc!

| dany1988 a răspuns (pentru ciytxtdduchvyiy999):

Da, da. Dar ii mai dai cate un cot daca sta in fata ta la moaste rolling on the floor

| ciytxtdduchvyiy999 a răspuns (pentru dany1988):

Ăm, nu am spus nimic de moaște si de oamenii care nu se dau la o parte din fata, am zis sa meargă la biserica si sa se roage atâthappy

| Sppin a răspuns (pentru ciytxtdduchvyiy999):

De ce sa meargă la biserica?
Si cum trebuie să se roage, in gand sau in genunchi?
Si pentru ce, ca sa își aducă aminte Dumnezeu ca are probleme omul?
Mai nou e uituc.

| K9noua a răspuns:

Aa salvat de la ce?