| Panamax a întrebat:

„Şi a lovit Domnul pe locuitorii din Betşemeş, pentru că ei s-au uitat la chivotul Domnului, şi a ucis din popor cincizeci de mii şaptezeci de oameni. Atunci a plâns poporul, pentru că lovise Domnul poporul cu pedeapsă mare." (Cartea întâia a Regilor 6:19). 50.070 de oameni ucişi doar pentru că s-au uitat la o ladă?!?

6 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Dumnezeu îngăduie multe păcate, și este răbdător cu noi. Dar niciodată nu va îngădui profanarea lucrurilor sfinte.
Era lege în Israel că doar seminția lui Levi avea voie să se atingă de lucrurile sfinte. Și dintre aceștia doar o anumită familie/neam avea voie să se atingă de chivot.
Nu putem să coborâm lucrurile sfinte la natura celor obișnuite și să rămânem nepedepsiți.
Nu era mai bine ca oamenii aceia să-și fi văzut de treburile gospodărești? Dar nu. Ei au ales sfidarea; și rezultatul a fost moartea.
De aceea este vital pentru noi astăzi ca să nu batjocorim pe Dumnezeu, chiar dacă nu suntem convinși de existența Lui. Poate că nu vom fi pedepsiți cu moartea; dar suficient cât să ne conștientizeze de existența Lui.
Biblia ne îndeamnă să nu batjocorim ce nu cunoaștem. Este alegerea noastră dacă vom lua în serios îndemnurile ei sau nu.
Dumnezeu nu ține cont de cunoașterea Lui sau a Bibliei. El a pus în fiecare din noi respect pentru orice lucru și pentru orice persoană. Pentru că printre cei mântuiți vor fi oameni care nu au cunoscut pe Dumnezeu din pricina vremurilor de neștiință, dar care ei au trăit oferind respect față de tot ceea ce îi înconjoară. Îngerii buni nu înjură și nu batjocoresc pe îngerii răi. Trebuie să oferim respect chiar și dușmanilor noștri. Chiar și acelor lucruri și ființe care credem că nu există. Pentru că batjocorind pe alții ne batjocorim pe noi înșine.

| Octavian199 a răspuns:

Si astia inca mai cred in biblie?

| Panamax explică (pentru Octavian199):

Cred pentru ca sunt niste retardati.

| CuriosulusoiruC2 a răspuns:

Acolo era prezenta Domnului iar oamenii aia nu erau vrednici nici macar sa priveasca din cauza pacatului.

| Octavian199 a răspuns (pentru CuriosulusoiruC2):

Care pacat, muica? Ce e ala pacat?

| Panamax explică (pentru CuriosulusoiruC2):

Nu intamplator esti crestin.Creierul tau este adormit complet.Te lasi manipulat ca un gandac.