|

Sufletul este nemuritor? Vreau răspuns detaliat și fără caterincă.
De ce credeți ca este nemuritor, ce v-a convins sa credeti asta sau de ce credeți ca totul se termină la cimitir?

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Nu am nicio indoiala ca sufletul este nemuritor, fiindca Hristos spune ca sufletul nu poate fi ucis:
Matei 10:28 "Nu va temeti de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot sa-l ucida".
Dar sufletul este nemuritor nu prin puterea proprie, ci prin puterea lui Dumnezeu, deoarece ca orice lucru creat, sufletul este supus degradarii, numai harul lui Dumnezeu il tine.
Hristos spune ca El este invierea si viata. Cel ce crede in EL, chiar daca va muri, va trai. Si oricine traieste si crede in EL, nu va muri in veac. - Ioan 11, 25-26

| explică (pentru pacatosulBogdan):

Eu am urmărit documentarele lui Torben Søndergaard și mi-au placut foarte mult cum lucrează puterea Lui Dumnezeu.
Tu ce părere ai despre ele, aici este unu, și mai sunt încă două, le găsești pe YouTube

https://youtu.be/7s9Dmdm6jpY

| a răspuns (pentru IrimiaIonu?Ciprian83):

Nu am stat sa urmaresc tot documentarul. Cred ca sunt scamatorii ca sa atraga udienta. Un Dz care se zice ca e bun si iubitor de sunt spitalele pline nu exista. Un Dz cu puteri si viata nelimitata e infinit, iar pentru el noi am fi =0 Nici nu ne-ar vedea, nici nu i-ar pasa de noi, nici nu ne-ar putea ajuta cu nimic, asa cum nici noi de exemplu fata de un microb, ne ne pasa ce se intampla cu ei la bucata, sa vedem de viata fiecaruia. Asa si un Dz infinit nu va sta sa vada ce face un 0, sa vada ce spune, ce face si sa-i mai daruiasca si o viata vesnica. El ar fi infinit, nu ar avea nevoie de niste zerouri. In schimb, povestile se pot inventa, ca aduc bani si putere.

52 răspunsuri:
| a răspuns:

Cât de detaliat răspuns vrei?
Suflet - dă tu definiția.
Nemuritor, adică cineva care nu moare. Deci e ființă vie și nu moare, există așa ceva, știi tu așa ceva?
Clarifici tu astea și apoi detailăm împreună.

| explică (pentru sadrian46):

Eu am citit două cărți:
1.Fostă satanista Doreen Irvine-De la magie neagră la hristos
2.Fost vrăjitor Emanuel Eni- Eliberat de sub puterile întunericului
Le găsiți pdf pe google
Am urmărit și documentarele lui Torben Søndergaard (The Last Reformation)
Am fost foarte impresionat cum Dumnezeu schimbă vieți în zilele noaste,

| a răspuns:

Cine vorbeste despre suflet? Biblia. Deci daca mergem la Biblie vom afla ca omul insusi este numit "un suflet viu".
"Domnul Dumnezeu a facut pe om din tarana pamantului, i-a suflat in nari suflare de viata, si omul s-a facut astfel un suflet viu." (Geneza.2:7)
La moarte, tarana se intoarce in pamant, iar suflarea de viata inapoi la Dumnezeu.
La moarte nu exista vreo creatura mistica care iese din cel decedat si umbla cine stie pe ce coclauri sau hai hui pe coasta su pe la geamuri. happy
Romanii se tin de traditii si obiceiuri din pricina ca nu au citit niciodata Biblia. Toti care cred in basme si in alte tampenii cred tocmai pentru ca nu au citit niciodata Biblia.

| a răspuns:

Este nemuritor, ia exemplul experientelor NDE.

| a răspuns:

Când omul moare, trupul se întoarce in țărâna iar sufletul la Dumnezeu care l-a dat. Pana la înviere când sufletul se reantoarce in corpul înviat pentru a trai veșnic sau pentru a fi judecat. Cei judecăți vor avea parte de moartea a doua ca pedeapsa.

| a răspuns:

Nu exista suflet fara corp, deci ai murit, s-a terminat tot. Nu e asa de complicat.

| a răspuns (pentru Algo098):

De unde stii tu ca s-a terminat tot dupa moarte?

| a răspuns (pentru Algo098):

Nici tu nu stii ce vorbesti. Vorbesti sa nu taci... mai bine taciwinking

| a răspuns (pentru Celcestietot):

De unde stii tu ca nu s-a terminat?

| a răspuns (pentru anonim_4396):

As vrea sa aud si raspunsul tau la intrebare, ca se pare ca stii ceva si atunci de ca sa nu ne spui si noua sa ne luminam?

| a răspuns (pentru Celcestietot):

Crezi ca dupa ce se uneste un ovul cu un spermatozoid iese o creatura nemuritoare?

| a răspuns (pentru Algo098):

Daca vrei sa afli adevarul trebuie sa citesti Biblia si vei avea raspuns la toate, in schimb daca te indiesti de cuvantul lui Dumnezeu ( Biblia ) mai bine nu o citi.
Sa stii ca in Biblie chiar este scris adevarul.

| a răspuns (pentru anonim_4396):

Am vazut adevarul din biblie, numai fantezii si neadevaruri. Cum iti explici un Dz iubitor si atotputernic care lasa oamenii sa se chinuie si sa moara in spitale? Unde e iubirea si unde e puterea? Tu daca ai iubi pe cineva si ai fi atotputernic asa ai face?

| a răspuns (pentru Algo098):

Dumnezeu se roaga de noi sa ne lasam de pacate iar noi ne rugam de El sa ne scape de necazuri ( acum socoteste tu cine de cine sa asculte?).
Dumnezeu vrea sa ne scape de necazuri dar noi pacatuind nu lasam pe Dumnezeu sa ne ajute in acest sens.
Daca Dumnezeu a dat porunca... Sa nu ucizi! Iar Gheorghe ucide si face necaz lui Ion fiind ucis, cu ce este de vina Dumnezeu? Daca toti oamenii de pe fata pamantului ar indeplini cu desavarsire poruncile sale, atunci ar fi raiul pe pamant, dar fiindca noi nu indeplinim poruncile, atunci noi intre noi ne creem toate necazurile. NOI FACEM IADUL PE PAMANT, nu Dumnezeu. De mii de ani se tot roaga Dumnezeu de noi sa ne lasam de pacate. Raiul pe pamant va fi doar atunci cand vom implini poruncile lui Dumnezeu.

| a răspuns (pentru anonim_4396):

E o fantezie ca noi sa ne rugam la un Dz inexistent si Dz-ul inexistent sa se roage la noi. Din ce zici se vede ca Dz n-are nici o putere. Nu poate face nimic. Se roaga la noi si noi la el. E folositoare asa o fantezie? Cand un om se imbolnaveste de o boala ca il inteapa un tantar, mai poti da vina pe oameni ca au pacatuit si de asta l-a intepat tantarul pe om? Cand Dz bun si iubitor (de fapt inexistent) nu poate ajuta un om bolnav, mai spun ca e puternic si iubitor? Nu.

| a răspuns (pentru Algo098):

Te-am intrebat pentru ca tu esti ateu, iar stiinta inseamna cunoastere, nu? Raspunde-mi si mie si iti raspund si eu cu cea mai mare placere dupa, asta daca doresti.

| a răspuns (pentru Algo098):

Corpul este muritor in momentul de fata.

| a răspuns (pentru Algo098):

Eu sunt prost si nu stiu sa explic. Dar citeste cartea : Cararea Imparatiei. Scrisa de parintele Arsenie Boca / slujitorul lui Dumnezeu.
Si vei afla acolo multe lucruri.
Iar daca esti incapatanat, nu am ce-ti face, vei afla cand este prea tarziu.

| a răspuns (pentru Celcestietot):

Daca ar exista un suflet fara corp, acel suflet ar contine toate informatiile pe care le detine si corpul. Daca un om se imbolnaveste de Alzheimer (asa ca exemplu), sufletul nu ar trebui sa se imbolnaveasca si el de Alzheimer deoarece poate exista si fara corp, dupa cum am presupus, deci ar trebui sa stie in continuare tot ce a stiut corpul inainte de Alzheimer. Din moment ce corpul nu mai stie unele lucruri, se vede ca sufletul nu are nici o treaba cu corpul. Daca ar fi existat o legatura dintre corp si presupusul suflet, acest suflet i-ar fi improspatat memoria bolnavului de Alzheimer. De aici vine o concluzie fireasca: sufletul daca exista, nu are nici o treaba cu corpul si daca nu exista atunci se explica si mai bine comportamentul omului bolnav.
Deci eu zic ca sufletul inseamna cunostintele acumulate in creier + modul in care acesta le proceseaza si de indata ce creierul a fost afectat, s-a terminat si povestea cu sufletul.

| a răspuns (pentru anonim_4396):

Cu siguranta nu esti prost si ai explicat destul de bine totul, dar te lasi condus de emotii si sentimente si mai putin de ratiune, lucru pe care se si bazeaza cei care scriu carti care nu tin cont de realitate si in felul asta ei obtin bani si putere, inseland oamenii cu povesti.

Carti fanteziste se pot scrie, se pot citi, dar realitatea e vizibila cu ochiul liber si nu poate fi contestata prin povesti. Viata e reala si se traieste in realitate nu in lumea basmelor si a fanteziei. Cand am sa vad spitalele goale, atunci am sa cred in Dz-ul cel iubitor si atotputernic.

| a răspuns (pentru Algo098):

Te rog frumos sa citesti cartea Cararea Imparatiei. Si am credinta puternica ca dupa citirea acestei carti nu vei mai fi ateu.
Doar citeste-o te rog si pe toata.
O seara frumoasa iti doresc.

| a răspuns (pentru Algo098):

Acest plan al nostru este unul stapanit de carnal, nu de spiritual, iar aici nu raspunde decat corpul, iar sufletul sta doar ca un spectator, nu are ce face in afara faptului de a ne mentine in viata si de a aduna informatii cu ajutorul actiunilor noastre de-a lungul vietii. Cand corpul se strica, nu intervine sufletul. Si sufletul este ceva total separat de corp, doar un oaspete.

| a răspuns (pentru Celcestietot):

Cei care scriu carti si povesti fanteziste fara dovezi reale obtin bani si putere inseland oamenii obisnuiti care se lasa asa cum e si firesc condusi de sentimente, de emotii si mai putin de ratiune.

Daca e asa de separat sufletul de corp si mai e si intr-un alt plan, atunci sa fie sanatos in planul lui, ca e prea multa fantezie si prea putina realitate.

| a răspuns (pentru Algo098):

De unde deosebesti ceea ce este real fata de ceea ce nu este?

| a răspuns (pentru Celcestietot):

De exemplu, existenta unui Dz atotputernic si iubitor se vede cand intri intr-un spital si vezi cum acel Dz ii lasa pe bolnavi sa moara in suferinta. Apoi si povestile cu horoscoape, zodii, suflete, spirite, credinte, vrajitorii la fel nu se verifica practic. Sunt doar fantezii de facut bani si putere. Daca ar fi fost reale, s-ar fi vazut mai clar rezultate de pe urma lor, dar asa sunt doar fantezii, speculatii, intamplari inventate, intamplari reale dar care din itamplare se mai potrivesc cu cate o "prezicere".

| a răspuns (pentru Algo098):

Dumnezeul iubitor se vede in Biblie in nenumarate versete si tot acolo ne spune de ce exista bolnavi in lume. Pentru multi oameni se verifica ce ai spus tu acolo cu sufletul, spirite etc, iar pentru altii nu. Tu esti unul dintre aceia care nu crede in aceste enumerari fanteziste, pentru ca nu le-ai vazut cu ochii tai (corect?), dar crede in vorbele unor savanti si intre tine si acesti adepti ai lucrarilor SF, nu este nicio diferenta.

| a răspuns (pentru Celcestietot):

Exemplu de rationament logic:
" aduna informatii cu ajutorul actiunilor noastre de-a lungul vietii"
La ce ii trebuie unui suflet nemuritor care traieste o infinitate de ani informatii lipsite de orice valoare (ce face un om in viata, mananca, doarme, munceste, se joaca, iubeste,...) stranse intr-un timp egal cu 0 fata de infinitatea de ani pe care o traieste suletul nemuritor? Nu-i trebuie. Cand ai un timp infinit, ce mai faci cu un timp egal cu 0? Daca ai 10000000000000000000 lei la ce iti mai trebuie 1ban? E un nonsens.

Apoi dupa cum am "vazut" sufletul e nemuritor si neafectat de Alzheimer, deci presupunand ca distrugerea corpului nu-l afecteaza si sufletul nici nu poate interveni asupra corpului, atunci nu conteaza ce face corpul pentru ca nu e sufletul responsabil de ce face corpul ca sa zic ca e necesar ca corpul sa se roage la niste spiridusi inventati pentru nemurirea sufletului.

| a răspuns (pentru Celcestietot):

Eu nu cred nici in vorbele savantilor. Ei sunt liberi sa spuna orice si ce se verifica e ok, ce nu se verifica ramane pe alta data. Nu sunt obligat sa cred in nici o fantezie. Adevarul e unul singur si nu conteaza cine il spune, sau cati il spun. Un adevar poate fi spus de oricine, oricat de putin credibil ar fi acela care o face, la fel cum si un neadevar poate fi spus de cineva credibil care se inseala, ca tot neadevar ramane. La fel si numarul. Daca 10000000000000 oameni spun un lucru, nu inseamna ca e si adevarat. (exemplu: sunt convins ca multi oameni spuneau la un anumit moment dat ca omul nu va zbura sau ca pamantul e plat si asa mai departe si cu toate astea, acele afirmatii s-au dovedit a fi false) Deci nici calitatea omului, nici numarul de oameni nu poate constitui o dovada certa a adevarului. Adevarul se demonstreaza practic.

| a răspuns (pentru anonim_4396):

Multumesc. Am sa incerc sa-mi fac timp sa o citesc ca pare scurta, doar 79 pagini in format PDF.

| a răspuns (pentru anonim_4396):

Multumesc inca o data pentru invitatia la lectura.
Am citit cartea, nu chiar cuvant cu cuvant si nu-mi sunt straine lucrurile din ea. E un indemn spre sustinerea si respectarea bisericii si a religiei si contine pilde, sfaturi, dar lucrul cel mai important care trebuie sa convinga lipseste. Intotdeauna faptele vorbesc si in privinta asta nu poate face nimeni nimic. Cand vad spitalele pline si oamenii in nevoie, existenta lui Dz bun, puternic si iubitor e invalidata si orice avalansa de cuvinte oricat de frumoase ar fi, nu poate suplini lipsa lui Dz. Cand Dz va insanatosi toti oamenii bolnavi si va ajuta toti oamenii in nevoie cu exceptia mea care nu-i cer nimic, atunci voi crede in el, dar se pare ca lucrul asta nu se va intampla niciodata.

| a răspuns (pentru anonim_4396):

Biblia este doar o culegere de legende culese de evrei de pe unde au umblat. Existau mai multi zei, evreii au ales pe YHWH, dar se pare ca au facut cea mai gresita alegere.

| explică (pentru Algo098):

Ce părere ai de documentarele lui Torben Søndergaard?
Eu le-am urmărit pe toate și cred ca tot ce se întâmplă în documentare este de la Dumnezeu

https://youtu.be/7s9Dmdm6jpY

| explică (pentru anonim_4396):

Eu am fost ortodox până-n octombrie 2018, eram ortodox practicant, aprindem lumânări, beiam aghiazma, cred ca am băut vreo 5 litri, de Paște treceam pe sub masă la biserica, ocoleam biserica de 3 ori, ma închinăm la icoane, mergeam la moaște, stropeam cu aghiazma prin casa, făceam festanii acasă, ma spovedeam, țineam posturile, etc, tot ce tine de ortodoxie. Făceam totoate acestea pentru ca simțeam o apăsare de la păcate, vreiam sa scap de acea povară care ma apasă de la păcate.
După ce am ascultat mărturii crestine pe YouTube, am citit cărțile foștilor vrăjitori: Doreen Irvine și Emanuel Eni, am vizionat documentarele lui Torben Søndergaard, mi-am schimbat total părerea despre ortodoxie. M-am botezat biblic cum spune și-n Crezul ortodox (ortodocși îl spun dar nu fac ce spune în el) "mărturisesc un botez pentru iertarea păcatelor" (copilul nu are păcate și nici nu poate mărturisi).
Și am simțit cu adevărat eliberat si iertat de Dumnezeu.
Îți recomand din toată inima sa citești cărțile sa vizionezi documentarele și sa asculți mărturii crestine cum Dumnezeu a făcut din oameni depravati, creștini adevărați. Domnul Iisus Hristos sa te binecuvanteze!

| a răspuns (pentru IrimiaIonu?Ciprian83):

Pana la Torben, avem in fata spitalele pline cu bolnavi si multimea oamenilor aflati in nevoie pe care Dz cel iubitor si atotputernic nu-i ajuta cu nimic si asta e un lucru mult mai convingator decat orice spectacol.

| a răspuns (pentru IrimiaIonu?Ciprian83):

N-ai auzit ce spune si Sfantul Prooroc David, regele evreilor? "Ca iata intru faradelegi m-am zamislit si in pacate m-a nascut maica mea." Psalmul 50, 6
Orice om se naste cu pacatul stramosesc, care se sterge prin botezul crestin ortodox, in numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, adica al Sfintei Treimi.
Daca este copilul prea mic si nu poate marturisi, pentru asta exista nasii care marturisesc credinta in Dumnezeu si lepadarea de satana, deoarece, spune Biblia, din gura a doi sau a trei martori se va statornici tot cuvantul. -Matei 18:16
Cuvantul lui Hristos Dumnezeu este mai mare decat al lui nenea ala, sectantul danez!
Cand ai parasit Ortodoxia, ai parasit tot adevarul si pe Hristos Dumnezeu! Dar probabil ca nu ai fost ortodox adevarat, caci spune Sfantul Ioan Teologul:
"Dintre noi au iesit, dar nu erau de-ai nostri, caci de-ar fi fost de-ai nostri, ar fi ramas cu noi; ci ca sa se arate ca nu sunt toti de-ai nostri, de aceea au iesit." - I Ioan 2:19
Crestinismul este ortodox!

| explică (pentru Algo098):

Deci tu îți dorești un Dumnezeu care te lasă să faci orice și sa nu pățești nimic. Dumnezeu e drept, nu este un dozator care ia fiecare de la el ce are nevoie
Spitalele sunt pline pentru ca oamenii nu fac ce a spus Dumnezeu.

| explică (pentru pacatosulBogdan):

Deși aveau părinți creștine o primit botezul la maturitate Sfântul Ioan Gură de Aur la 24 ani Rufin și Augustin la 25 ani Sfântul Vasile Cel Mare la 27 ani Sfântul Grigorie de Nazianz 30ani Fericitul Ieronim 20.ani paulin de Nola 35 ani

Canonul 3 de la Sinodul 1 Ecumenic (clericii să nu aibă țiitoare) anul 325

Marele Sinod a oprit cu desăvârșire fir episcopul fie prezbiterul fie diaconul fie ori care sunt în cler să li se îngăduie avea femeie împreună înlocuitoare (concubină) afară doar de mama, sora, mătușă sau numai astfel de persoane cu privire la care a fugit toată bănuială prin care a scăpat de sub toată bănuială

1 Timotei 4:2-3
[2]abătuţi de făţărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnaţi cu fierul roșu în însuși cugetul lor.
[3]Ei opresc căsătoria și întrebuinţarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulţumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul.

1 Timotei 3:1-2
[1]Adevărat este cuvântul acesta: „Dacă râvnește cineva să fie episcop, dorește un lucru bun."
[2]Dar trebuie ca episcopul1 să fie fără prihană, bărbatul unei singure neveste, cumpătat, înţelept, vrednic de cinste, primitor de oaspeţi, în stare să înveţe pe alţii.

Exodul 33:20
[20]Domnul a zis: „Faţa nu vei putea să Mi-o vezi, căci nu poate omul să Mă vadă și să trăiască!" (ortodocși au icoane cu chipul Tatălui)

| a răspuns (pentru IrimiaIonu?Ciprian83):

Nu asa. Eu imi doresc un Dz drept, care nu care lasa copiii nevinovati in spitale si in suferinta, ca nu pot zice despre un copil ca nu a respectat "poruncile lui Dz". In plus, dupa mine nici iertarea nu e lucru drept pentru ca egaleaza tratamentul aplicat unor oameni care au gresit cu intentie cu cel aplicat oamenilor lipsiti de orice vina.

| explică (pentru Algo098):

Dumnezeu ne-a lăsat liberi, acei copii suferă din cauza oamenilor care nu respecta cuvântul lui Dumnezeu, dar va da socoteală fiecare pentru tot ce a făcut.
Tu crez ca pământul acesta cu tot ce este pe el, este din greseala?
Ai auzit vreo data de vreun om, care a fost demonizat, iar apui după câteva rugăciuni a devenit un om normal?
Hai să-ți explic Evanghelia:
Dumnezeu a făcut pământul, a făcut și pe om, i-a dat autoritate peste tot pământul, tot ce este pe el, dar i-a dat și o poruncă, a făcut un legământ (ca un contract) cu omul, sa nu mănânce doar dintr-un singur pom.
Diavolul la corupt pe om, sa încalce legământul (contractul) cu Dumnezeu.
Prin neascultare omul a rupt legatura cu Dumnezeu și sa supus diavolului, diavolul are acum autoritate pe pământ, de acea este atât rău în lume.
Dumnezeu își iubește creația Lui, nu la nimicit de tot pe om. Dumnezeu ca să repare greșeala lui Adam, a trimis pe fiul Lui, ca jertfă de răscumpărare și Fiul Lui de bună voie a acceptat Voia Tatălui. Domnul Iisus a murit pe cruce și prin această jertfă a plătit greșeala lui Adam și a luat autoritatea diavolul care o avea asupra pământului. Toți care cred în Iisus Hristos (care cred în Iisus, adică cei care fac TOT ce a spus Domnul Iisus, nu cei care cred despre Iisus, adică cei care au auzit despre Iisus) sunt eliberați de sub puterea diavolului si diavolul nu mai au nici o putere asupra lor. Dacă am face toți ce a spus Domnul Isus, ar fi raiul pe pământ

| explică (pentru Algo098):

Matei 25:31-46
[31]Când va veni Fiul omului în slava Sa, cu toţi sfinţii îngeri, va ședea pe scaunul de domnie al slavei Sale.
[32]Toate neamurile vor fi adunate înaintea Lui. El îi va despărţi pe unii de alţii cum desparte păstorul oile de capre;
[33]și va pune oile la dreapta, iar caprele la stânga Lui.
[34]Atunci, Împăratul va zice celor de la dreapta Lui: ‘Veniţi, binecuvântaţii Tatălui Meu, de moșteniţi Împărăţia, care v-a fost pregătită de la întemeierea lumii.
[35]Căci am fost flămând și Mi-aţi dat de mâncat; Mi-a fost sete și Mi-aţi dat de băut; am fost străin și M-aţi primit;
[36]am fost gol și M-aţi îmbrăcat; am fost bolnav și aţi venit să Mă vedeţi; am fost în temniţă și aţi venit pe la Mine.’
[37]Atunci, cei neprihăniţi Îi vor răspunde: ‘Doamne, când Te-am văzut noi flămând și Ţi-am dat să mănânci sau fiindu-Ţi sete și Ţi-am dat de ai băut?
[38]Când Te-am văzut noi străin și Te-am primit sau gol și Te-am îmbrăcat?
[39]Când Te-am văzut noi bolnav sau în temniţă și am venit pe la Tine?’
[40]Drept răspuns, Împăratul le va zice: ‘Adevărat vă spun că, ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia din acești foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie Mi le-aţi făcut.’
[41]Apoi va zice celor de la stânga Lui: ‘Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel veșnic, care a fost pregătit diavolului și îngerilor lui!
[42]Căci am fost flămând, și nu Mi-aţi dat să mănânc; Mi-a fost sete, și nu Mi-aţi dat să beau;
[43]am fost străin, și nu M-aţi primit; am fost gol, și nu M-aţi îmbrăcat; am fost bolnav și în temniţă, și n-aţi venit pe la Mine.’
[44]Atunci, Îi vor răspunde și ei: ‘Doamne, când Te-am văzut noi flămând sau fiindu-Ţi sete sau străin sau gol sau bolnav sau în temniţă și nu Ţi-am slujit?’
[45]Și El, drept răspuns, le va zice: ‘Adevărat vă spun că, ori de câte ori n-aţi făcut aceste lucruri unuia dintr-acești foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie nu Mi le-aţi făcut.’
[46]Și aceștia vor merge în pedeapsa veșnică, iar cei neprihăniţi vor merge în viaţa veșnică."

| explică (pentru Algo098):

Diavolul este numit dumnezeul veacului acesta, de acea este așa rău pe pământ.
Dumnezeul Adevărat nu forțează pe nimeni sa-L iubească, cu toate ca își dorește foarte mult ca lumea sa-L cunoască și să-l iubească.
Tu ți-ai dori o soție care sa te iubească forțată de tine?
Salvarea omenirii este Iisus Hristos din Nazaret

Luca 4:6
[6]diavolul I-a zis: „Ţie Îţi voi da toată stăpânirea și slava acestor împărăţii; căci mie îmi este dată și o dau oricui voiesc

2 Corinteni 4:3-4
[3]Și dacă Evanghelia noastră este acoperită, este acoperită pentru cei ce sunt pe calea pierzării,
[4]a căror minte necredincioasă a orbit-o dumnezeul veacului acestuia, ca să nu vadă strălucind lumina Evangheliei slavei lui Hristos, care este chipul lui Dumnezeu.

| explică (pentru Algo098):

Osea 4:6
[6]Poporul Meu piere din lipsă de cunoștinţă. Fiindcă ai lepădat cunoștinţa, și Eu te voi lepăda și nu-Mi vei mai fi preot. Fiindcă ai uitat Legea Dumnezeului tău, voi uita și Eu pe copiii tăi!

| explică (pentru pacatosulBogdan):

Asta este ortodoxia:


Isaia 29:13
[13]Domnul zice: „Când se apropie de Mine poporul acesta, Mă cinstește cu gura și cu buzele, dar inima lui este departe de Mine și frica pe care o are de Mine nu este decât o învăţătură de datină omenească.

| a răspuns (pentru Algo098):

Am inteles. Deci sa inteleg ca esti un fel de agnostic, nu? Inca o intrebare : daca ai vedea vreun tip de inger sau fantoma, ai crede in lumea nevazuta?

| a răspuns (pentru Celcestietot):

Agnostic in general e posibil, dar in particular pentru cazul Dz si pentru restul de cazuri asemanatoare, ca mai sunt personaje din astea, am convingerea ca nu sunt decat o inchipuire si ca nu exista in realitate. E putin probabil sa se intample asa ceva, sa vad ingeri sau fantome si in prima faza as trece-o la aberatii optice sau halucinatii. Daca as putea interactiona cu fantoma respectiva si as gasi un limbaj comun care sa ne faca sa ne intelegem, as fi curios sa aflu natura si provenienta creaturii misterioase si as putea avea o parere mai avizata. Oricum, daca lumea respectiva e nevazuta, e clar ca nici ingerul nici fantoma nu vor fi vizibili si dispare posibilitatea ca eu sa vad asa ceva.

| a răspuns (pentru IrimiaIonu?Ciprian83):

E usor sa dai vina pe alti oameni pentru ce se intampla unui copil bolnav sau unui om care s-a imbolnavit de ceva, dar nu corespunde cu realitatea. Daca Dz e puternic vindeca acel copil. Nu razbunarea sau pedepsirea unui vinovat va indrepta suferinta copilului si a celor apropiati lui. Pe pamantul asta au fost si dinozauri, nu numai oameni si omul nu e atat de avansat sa zic ca e maximul ce poate exista in univers si ca doar pe pamantul asta exista fiinte mai inteligente. Omul demonizat si cu rugaciunile sunt spectacole facute pentru fidelizarea credinciosilor. Daca Dz a facut pamantul, pe el cine l-a facut? Si cei care au scris lucrurile astea, de unde stiu asta? Ca la inceput nici nu stiau ca pamantul e rotund si ca se invarte in jurul soarelui, ziceau ca e invers, dar sa vezi ca stiau cine a facut Pamantul si nu stiau ca e rotund. Dz a facut omul si i-a dat autoritate: pe pamant sunt atatea feluri de oameni si credinte, religii, ca nu poti sa spui ca fix numai Dz e reponsabil cu creatia restul povestii. Daca Dz a facut pamantul si tot ce este, de ce a facut si acel pom? E o contradictie in biblie. Adica tu care esti atotstiutor de stii dinainte ce se va intampla, faci cu buna stiinta pomul care sa-ti distruga creatia divina? Dz l-a trimis pe fiul lui. Nu suntem noi toti fii lui daca el ne-a facut? Dz are numai un fiu? Daca l-a trimis pe fiul lui ca jertfa si rascumparare, de la cine a rascumparat? Ce a rascumparat si de la cine a rascumparat? Nu e el cel mai mare si mai tare? Tot de la el a rascumparat? El si-a jertfit fiul tot prntru el? Iisus a platit greseala lui Adam? Asa se plateste o greseala? Unul face si altul plateste? Adica eu ma duc la furat, vecinul face inchisoare si si greseala mea e platita, nu? Asa e drept si corect dupa biblie? Daca Dz e cel mai tare, ce autoritate avea diavolul? De la cine a luat Dz autoritatea diavolului? Eu n-am de unde sa stiu ce a zis domul Iisus ca nu cred in povestile fara sens si logica din biblie, nu cred in oamenii care au scris-o si n-am intalnit nici diavol, nici Dz, am intalnit doar oameni normali care isi vad de viata si de treaba lor. Absenta lui Dz, in afara de biblia cu povestile fanteziste fara sens si fara legatura cu realitatea, o vad in spitalele pline cu bolnavi pe care nu-i ajuta nici o divinitate inzestrata cu putere si bunatate nelimitate. Existenta unui Dz bun iubitor si atotputernic e imposibila si din punct de vedere logic. Un Dz e infinit in timp si spatiu, iar omul cu viata lui infima e apropiat de zero si atunci omul devine pentru un Dz un zero lipsit de valoare si Dz nu poate nici sa vada omul, nici sa-l auda, nici nu-l intereseaza ce reguli respecta, de cate ori a mancat, a dormit, a iubit si asa mai departe. Deci un Dz infinit nu are nici o treaba cu omul. Avem insa un Dz inventat de cei care obtin prin aceasta poveste fara sens bogatie si putere. Abagat in poveste tot felul de fantezii si explicatii contradictorii, povesti generatoare de emotii ca sa obtina dominatie asupra omului obisnuit obligat sa creada toate fanteziile. S-au folosit in poveste toate tehnicile de manipulare, distragerea atentiei, generarea de emotii, generalizari facute invers, logica stramba, promisiunile si amenintarile fara acoperire asa ca omul obisnuit e inselat si facut sa creada toate minunile inchipuite.

| a răspuns (pentru IrimiaIonu?Ciprian83):

Nu vad ce e asa de rau pe pamant acum in comparatie cu cat de bine a fost in trecut cand speranta de viata si calitatea vietii era inferioara celei de astazi. E totul pe fantezie si negarea realitatii.
Un Dz bun, iubitor si atotputernic ar insanatosi toti bolnavii din spitale. El daca se considera parintele nostru, trebuie sa aiba o dragoste de parinte neconditionata de nimic. Un parinte isi iubeste copilul in orice conditii si il ajuta intotdeauna, lucru pe care Dz fiind atat de bun si atotputernic ar trebui sa-l faca fara dorinte de genul pedepsire, razbunare. La puterea lui ar trebui sa faca numai bine, dar nu o face din cauza ca nu exista. Daca exista, o facea, spitalele erau acum goale si lumea era fericita, ca nu se supara nimeni daca facea lucrul asta.

Biblia si cu toate variantele ei nu tin cont de realitate si inseala omul cu promisiuni si amenintari false. Cei care au scris cartea stiu ca Dz nu exista si nu ne putem baza pe ajutorul lui, asa ca au inventat explicatii de genul: omul e pacatos, neascultator, ca si-a bagat dracul coada, ca e pedepsit, apoi ca sa fidelizeze pe credinciosi, neputand sa le ofere un ajutor, o viata mai buna acum cat sunt in viata, au gasit de cuviinta sa le promita o viata vesnica mai buna dupa moarte, cand omul nu mai poate sa zica ca nu a primit o viata vesnica ca e deja mort. E draguta smecheria dar nu tine, e doar fantezie si inselatorie.

| a răspuns (pentru IrimiaIonu?Ciprian83):

Din ce secta mincinoasa si cu duhul lui antihrist faci parte?!
Biblia indeamna la Ortodoxie si invata dreapta credinta, adica Ortodoxia:

1 Timotei 3, 16: "Si cu adevarat, mare este taina dreptei credinte: Dumnezeu S-a aratat in trup, S-a indreptat in Duhul, a fost vazut de ingeri, S-a propovaduit intre neamuri, a fost crezut in lume, S-a inaltat intru slava".
1 Timotei 4, 7: "Iar de basmele cele lumesti si babesti, fereste-te si deprinde-te cu dreapta credinta."
I Timotei 6, 3-4: "Iar de invata cineva alta invatatura si nu se tine de cuvintele cele sanatoase ale Domnului nostru Iisus Hristos si de invatatura cea dupa dreapta credinta,
Acela e un ingamfat, care nu stie nimic, suferind de boala discutiilor si a certurilor de cuvinte, din care pornesc: cearta, pizma, defaimari, banuieli viclene,"
Tit 3, 10-11: "De omul eretic, dupa intaia si a doua mustrare, departeaza-te,
Stiind ca unul ca acesta s-a abatut si a cazut in pacat, fiind singur de sine osandit."

"Mută să fie gura păgânilor, care nu se închină cinstitei icoanei tale, celei zugrăvite de sfântul apostol şi evanghelist Luca, ceea ce se cheamă Povăţuitoarea." - Paraclisul Maicii Domnului

| explică (pentru pacatosulBogdan):

Ortodocși nici măcar nu sunt creștini.
Creștin înseamnă ucenic.
Ortodocșii sunt ucenici al imperiului bizantin nu a Lui Iisus Hristos


Marcu 16:17-18
[17]Iată semnele care vor însoţi pe cei ce vor crede: în Numele Meu vor scoate draci, vor vorbi în limbi noi,
[18]vor lua în mână șerpi, dacă vor bea ceva de moarte, nu-i va vătăma, își vor pune mâinile peste bolnavi, și bolnavii se vor însănătoși."

| a răspuns:

Întrebarea nu este daca sufletul e nemuritor sau nu, ci dacă există sau nu. Daca nu exista atunci întrebarea n-are sens, iar dacă există mai mult ca sigur este nemuritor. Pentru că dacă există suflet înseamnă ca e imaterial. Și dacă e imaterial înseamnă că nu e supus proceselor care descompun materia, ceea ce îl face, bineînțeles, nemuritor.