anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna! De cam un an am observat ca imi pocneste maxilarul, in special in partea stanga. Daca mestec pe partea dreapta imi pocneste in partea stanga dar daca mananc pe stanga nu mai pocneste. Am observat asta dupa ce mi-am pus aparat dentar. Ce-o fi oare?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Intreaba medicul care ti-a pus aparatul dentar.

| Kaonashii a răspuns:

Am aceeasi problema, dar nu am aparat. Mi s-a si blocat de doua ori maxilarul si abia mi-am revenit. Medicul de familie mi-a dat sa iau calciu si a zis ca daca inca mai fac asa dupa o perioada imi da trimitere la un specialist sa aflu de ce mi s-a erodat acolo si ce e de facut.

| gabriela19389 a răspuns (pentru Kaonashii):

Hmm, mie nu mi s-a blocat niciodata maxilarul, din fericire dar imi pocneste putin cand mestec ceva mai tare pe partea dreapta. Sper sa nu fie cv grav (nici in cazul tau!) crying(

| carla73838 a răspuns (pentru gabriela19389):

Mie doctorul de familie mi-a spus ca e vreo lipsa de calciu deși nu am alte simptome. Am durerea asta de aproape doi ani?‍♀️

| Kaonashii a răspuns (pentru gabriela19389):

Si eu sper sa nu fie nimic grav, incearca sa mananci mancare mai moale, mai multe supe si asa mai departe, pana afli ce ai sigur ca sa nu fortezi mai tare.

| DentistulMeu a răspuns:

Bună ziua,

pocnitul maxilarului poate fi un simptom al disfuncției temporomandibulare (DTM), o afecțiune care poate apărea atunci când există o problemă cu articulația temporomandibulară (ATM) sau cu mușchii care controlează mișcarea maxilarului. Este posibil ca aparatul dentar să fi cauzat sau să fi agravat problema, în special dacă a fost ajustat greșit sau dacă dantura dvs este în mod natural mai sensibilă.

Este important să consultați un medic dentist pentru a determina cauza pocnitului maxilarului și pentru a primi tratamentul adecvat. În funcție de cauză, tratamentul poate include exerciții fizice, medicamente pentru ameliorarea durerii și inflamației, terapie fizică, îndreptarea ocluziei sau utilizarea unei plăci de protecție nocturnă.

În timp ce așteptați să vă vedeți cu un medic specialist, puteți încerca câteva lucruri pentru a reduce pocnitul maxilarului și disconfortul asociat:

Evitați alimentele tari și crocante care necesită mestecare excesivă;

Folosiți o pernă mai mică sau dormi pe spate pentru a reduce presiunea asupra maxilarului;

Evitați să țineți maxilarul încleștat sau să îl ridicați în timpul zilei.

Este important să nu ignorați simptomele și să consultați un medic specialist cât mai curând posibil pentru a primi tratamentul adecvat și a preveni agravarea afecțiunii.

Cu drag va stau la dispoziție dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:

Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog

Zâmbim împreună

.

| gabriela19389 a răspuns (pentru DentistulMeu):

Va multumesc mult de tot, chiar sunt de ajutor informatiile oferite! O sa vorbesc curand cu medicul meu ortodont.