| Speranta12 a întrebat:

Ajutor! Merita sa-mi introduc datele (telefon, locatie etc) pe o librarie online destul de cunoscuta din Romania, dar care in loc de lacatel scrie Not Secure? E singura librarie unde am gasit cartea care imi trebuie, a unui profesor roman mai putin cunoscut. Ce sa fac? Sa comand de la ei?

| Ora de net a răspuns:

Buna!

Incearca sa ii contactezi telefonic sau prin email si in acest fel eviti pericolul ca datele tale sa fie preluate de catre altcineva. Sub nicio forma nu introduce date bancare intr-un site nesecurizat.

Ora De Net
Răspuns Câştigător
| Simpatik a răspuns:

Pai da-le un email si spune-le ca este gratuit sa iti criptezi continutul, adica bine sunt si societati care iti ofera criptare dar contracost!
Adica de ce nu ar face-o? ori nu se pricep ori sunt scartari si nu vor sa plateasca un IT-ist.
Eu as obliga toate societatile care vand online sa asigure protectia datelor cu caracter personal cat si al clientilor sai, este de bun simt!

6 răspunsuri:
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Da, comanda-ti cartea, mai ales ca e singurul site unde o gasesti. happy
Riscul pe care ti-l asumi nu e faptul că le dai nr de telefon si adresa (dacă nu le dai adresa, cum o sa iti poată expedia cartea?). Doar nu ti-au solicitat CNP-ul!
Telefonul ți se solicită pentru a fi mentionat pe colet si in formularul de expediere, astfel incat curierul din localitate să te poată contacta, când coletul ajunge in orasul tău.
La optiuni de plată, bifezi să plătești ramburs DOAR la primirea coletului, nu inaintea sosirii acestuia.

| Sonia822 a răspuns:

Nu. nu. nu!

| Gigicapitica a răspuns:

În principiu dacă nu folosești vreun cont bancar sau altceva de genul, nu știu ce ar putea merge prost, totuși, dacă site-ul nu este sigur, informațiile tale practic sunt expuse, deci îți asumi un risc.