anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

as vrea sa ma apuc de sala am 20 de ani, 67 kg, si 1, 84 inaltime. As vrea si eu cateva informatii ca sa imi fac o idee legat de ce trebuie sa mananc, de cate ori pe saptamana sa merg la sala, sa se vada in timp ceva rezultate, daca sunt bune proteinele si daca ar fi bine sa mananc inainte de sala?

5 răspunsuri:
| Kevinn2000 a răspuns:

Salut.
Alimentatie: carbohidrati complecsi ( cartofi, fasole, fulgi de ovaz, afine grefe, mere )
carbohidrati simpli ( iti recomand un 2-3 nuci zilnic )
proteine ( oua, somon, carne de vita, soia, branza de vaci, sardine, proteine din zer, carne alba de pui sau curcan, fructele in coaja lemnoasa etc )
fibre ( fibrele sunt foarte sanatoase si trebuie sa mancam in fiecare zi cate 20-25 grame, daca mananci mult mai putin de 20 grame, in timp poti face cancer de colon, boli de inima sau alte probleme de sanatate mai mici. Fibrele sunt gasite doar in fructe, legume si cereale )
grasimi sanatoase ( masline, avocado, nuci, migdale, caju, seminte de susan, seminte de dovleac, ulei de masline, seminte de in, somon, macrou, ton etc ). Sunt foarte importante si grasimile si proteinele si carbohidratii si fibrele.
La sala cred ca cel mai ok e sa mergi de 3-4 ori pe saptamana la sala si 3-4 zile acasa, depinde de tine ce vei alege ( 3 sau 4 zile la sala sau 3 sau 4 zile acasa ). Eu o sa incep sa merg 3 zile la sala si 4 acasa cred. Asa au timp muschii sa creasca. Muschii nu cresc daca mergi in fiecare zi la sala. Poate foarte putin.
Cel mai bine cred ca ar fi sa mananci inainte cu o ora jumate sau 2 ore inainte de sala si dupa o ora jumate sau 2 ore dupa ce vii de la sala. Cam 3-4 mese pe zi ar fi ok, depinde de corpul tau.
Proteinele sunt doar suplimente, facute sa suplimenteze ceea ce nu poti tu sa mananci, in caz ca n-ai timp sa mananci cata mancare trebuie.
Vezi ca la 67 kg trebuie sa mananci 134 grame de proteina pe zi. 2 grame de proteina per kilogram. ( 50 kg - 100 grame de proteina )
Cauti tu pe internet " cate grame de proteina contine ( suplimentul x si y ). happy
Am spus de suplimente in caz ca te-ai referit la asta, dar daca te-ai referit la proteinele din alimentatie, da, ti-am scris mai sus despre ele.
Daca ai ceva nelamuriri, da-mi mesaj.

| aXy99 a răspuns (pentru Kevinn2000):

Recomanzi nuci pentru carbohidrati simpli? Serios?! Au 65g grasimi si 13g carbohidrati, nu cred ca e un exemplu elocvent. Pentru carbohidrati simpli poate consuma FRUCTE, nucile si alte oleaginoase pentru grasimi si proteine.

| Kevinn2000 a răspuns (pentru aXy99):

Ah, asa mi-a ramas in minte, dar poti lua restul informatiilor de bune, totusi, e o mica greseala si apropo, nucile sunt foarte sanatoase, si da, este un fruct nuca.
Din cate imi dau seama din intrebarea lui, nu cred ca il intereseaza strict daca nuca este un carbohidrat simplu, ci ce ar trebui el sa manance. Deci nuca nu-i face rau.
Eram un pic nesigur daca nuca este sau nu carbohidrat simlpu.

| aXy99 a răspuns (pentru Kevinn2000):

Este fruct nuca, intr-adevar, dar spre deosebire de fructele "clasice" nu este slaba caloric si bogata in carbohidrati, ci bogata caloric datorita abundentei grasimilor. Este sanatoasa, asa este.

| Kevinn2000 a răspuns (pentru aXy99):

Bine, multumesc pentru ca m-ai corectat. Nu strica o informatie in plus.
O noapte buna sa ai.