| NeymarBarcelona11 a întrebat:


Vreau sa ma duc la sala si am auzit ca trebuie sa tin un regim special...
Imi puteti spune spune si mie despre acest regim? sau daca este obligatoriu...

13 răspunsuri:
| mdany a răspuns:

Regim se tine cand doresti totusi sa capeti un oarecare format al corpului, bine definit sa spunem asa. Regimul acela special de care vorbesti nu consta in alimentatie drastica..ci doar excluderea anumitor feluri de mancare(fast-food, alimente bogate in grasimi, zaharul care ingrasa mult si sucurile ), caci acestea dupa cum stim nu sunt sanatoase organismului din mai multe pct.de vedere. Puiul, orezul, laptele, ouale..sunt printre principalele feluri dintr-un meniu "sanatos" daca ar fi sa ii spunem. Regimul..mai bine spus alimentatia depinde de la om la om, cum isi permite fiecare, caci dupa buzunar iti faci si "regimul special".In general proteina este factorul esential pentru culturism, pe care il mai poti lua ori din batoane ori din suplimente proteice.
O zi buna.

| Hydrangeaceae a răspuns:

Bună.

Trebuie să ai un stil de viaţă sănătos.
Încearcă să nu consumi grăsimi, prăjeli, dulciuri, pâine şi băuturi acidulate.
Mănâncă carne de pui fiartă sau la grătar, salată, iaurt degresat, Bake Rolls, multe fructe şi multe legume.
Dacă îţi este poftă de ceva dulce, nu mânca prăjituri şi ciocolată. Mănâncă iaurturi Jogobella deoarece sunt sărace în calorii, batoane Fitness, biscuiţi Belvita sau fructe.
Încearcă să nu iei mese la ore târzii.

Pa-pa.

| Athée a răspuns:

Sfatul meu : Să nu consumi grăsimi, prăjeli, dulciuri, pâine şi băuturi acidulate.
Mananca carne de pui fiartă sau la grătar, salată, iaurt degresat, multe fructe şi multe legume.

| sparky34 a răspuns:

Nu trebuie sa tii nici un regim special, doar ca trebuie sa mananci foarte mult circa 5-6 mese pe zi bazate in principal pe proteine care se gasesc in carne, oua, paste, fasole etc. Funda?

| boyboyplayboy99 a răspuns:

Nu e nici un regim man. Dar asculta bine la ce iti zic. atunci cand faci sala este foarte important sa mananci mult(mai ales proteine pe care le iei din alimente), dar foarte important este S-O-M-N-U-L! Somnul e mai important decat mancarea...incearca sa dormi cam 10 ore pe noapte daca poti...inca ceva,daca te duci la sala,du-te dimineata ca atunci muschii sunt odihniti.
Inca o chestie vizavi de program... daca ai lucrat spre ex. bicepsul Luni, nu il lucrezi si Mati si Miercuri, ca risti sa faci supra-antrenament, iar muschiul se dezvolta leent. O grupa se lucreaza o data pe saptamana, tine minte si succes!

| Cosmin86 a răspuns (pentru boyboyplayboy99):

7-8 ore sunt suficiente, e prea mult 10 ore

| boyboyplayboy99 a răspuns (pentru Cosmin86):

Somnul nu strica, sa stii. un om ar trebui sa doarma 8 ore pe noapte. Daca vrei sa mai pui si muschi, e indicat sa dormi mai mult...

| Cosmin86 a răspuns (pentru boyboyplayboy99):

Eu am vazut pe toate site-urile de fitness si culturism 8 ore... dar poate tu stii mai multe decat specialistii happy

| spintEE a răspuns (pentru Cosmin86):

Niciodata nu e suficient, eu daca dormeam doar 8 ma simteam tot obosit laughing

| boyboyplayboy99 a răspuns (pentru Cosmin86):

Nu baietas. tu ai vazut CEL PUTIN 8 ore. E altceva... oricum, niste ore de somn in plus nu strica niciodata, sa stii. asculta la mine, eu dormeam cate 10-11 ore pe noapte(si i ca dorm tot atat) si cresc in masa binisor...

| Cosmin86 a răspuns (pentru boyboyplayboy99):

"baietas"? laughing

| BMeda a răspuns:

Daca te duci la sala iti trebuie si energie nu? Deci acest regim este bazat pe 6 porti mici de mancare : 3 mese principale si 2 de gustare(fructe, baton de ciocolata, etc). Regimul este un nou mod de a manca, cel sanatos unde se include mai multe proteine ..si eu ti-as sugera proteine din carne animala decat prafuri sincer, dupa legume la gramada dar nu exagerat. Ar trebui sa renunti la mancarurile nesanatoase de la fast-food si patiserii. Si la barbati un consum de 1800 kcal/zi iar femei 1200/zi. Sper ca ti-am fost de ajutor! happy

| Cosmin86 a răspuns (pentru BMeda):

1800 kcal in perioada de definire poate, cand pui muschi ai nevoie de vreo 2500 - 3000 kcal