| Alexa1234a a întrebat:

Hey.


Vreau să slăbesc vreo 10 kg până pe 10 septembrie dar să fie într-un mod sănătos.

Cât aș putea slăbi până pe 10 iulie dacă renunț la dulciuri, sucuri și pâine?

5 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Nu are importanta ce manci,importante sunt caloriile asimilate de organism,eu recomand cu mult drag un stil de viata sanstos cu mai multa carne asta tine de foame, legume, fructe, e atat de simplu de inteles metabolismul bazal il poti calcula daca consumi putine calorii slabesti, recomand 800 de calorii la inceput plus cardio ca creste metabolismul sportul, repet uni au mancat o prajitura timp de 30 de zile au slabit alti cartofi, nu se slabeste mai mult ca manci un anumit aliment si caloriile conteaza

| RAY a răspuns:

Mare grija orice slabire duce metabolismul in jos, degeaba slabesti 10 kg ca apoi vei adauga dublu cand vei manca iar,orice restrictie calorica duce la un metabolism mai mic si la pastrarea grasimi mai mult,adica toata viata o vei tine in diete eu,eu,pana nu intelegi ca mancam ca sa traim nu traim ca sa mancam,ceaiul verde nu slabeste doar sportul si ala facut rapid, o dieta cu carne face si pastrarea masei musculare, dimneata un snitel cu cartofi, rosii, dupa masa lactate low fat, seara carbo legume pana in 800 de calorii repet te vei ingrasa cand vei renunta

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Hoho, la ce ai spus tu eu mai adaug :
Renunță și la prăjeli
Bea 2-3 litri de apă/zi
Fară carne roșie sau cu grăsime multă, ar fi bine doar pui, pește, curcan
Multe mese / zi (5-6), mâncând bineînțeles câte puțin
Apăi să fie variat: cereale(nu din alea la cutii ca chocapic, nestle etc), legume, fructe, semințe, ouă, lactate și chestii d-astea, evită lactatele cu multă grăsime
Mâncare gătită mereu (tocănițe/ciorbe etc) totul fiert/copt
Folosește ulei de măsline extra virgin,e mai scump,dar merită toți banii, poate n-o să îți placă, dar încearcă, ideea e să nu gătești cu foarte mult ulei.
Poți să mănânci legumele și crude ( morcovi, ardei etc) Gen... așa din când în când, mai iei o gustare, te duci la frigider iei un morcov și începi să-l ronțăi ca un iepure.
Deci porții micuțe și dese până-n 7:00 PM, bine, asta nu înseamnă că să mănânci din 30 în 30 min.
1h sport/zi, exerciții intense de mai multe ori pe zi(3x) a câte 7-8 minute, poți merge în pas alert... sari coarda.
Nu sări micul dejun, e foarte important.
Fă-ți o listă cu tot ce îți place din legume, fructe, cereale etc. Apoi faci combinații din ele o grămadă(țin minte că acum ceva timp am combinat orez fiert cu spanac și boabe de porumb, nu multora le plac astfel de combinații, dar na, mai sunt sute altele de care să te bucuri).
Îți recomand și laptele vegan, marcă Kaufland Take it vaggie, cu diverse sortimente... soia, migdale ş.a.m.d.
Dacă te ții de aceste mici ''reguli '', care zic eu că nu sunt foarte drastice, ai putea da 1-1.5-2kg/ săptămână
Asta înseamnă să slăbești sănătos, nu o scădere bruscă în greutate și apoi să te îngrași dublu.
Și dormi, dormi măcar 8 ore, fără cafea.
Nu-s nutriționist sau mai știu eu ce, dar am trecut într -o perioadă prin asta și am reușit s-o fac așa.

| AlexCristi97 a răspuns (pentru anonim_4396):

Foarte bun raspunsul parerea mea dar as mai adauga urmatoarele:
Evita pe cat posibil cartofii, orezul si orice are faina (paine, paste, biscuiti)
Exista niste chestii din tarate sau cereale pe care le poti manca langa o salata daca chiar simti nevoia. (sunt anumite chestii pe care nu le pot manca fara paine de exemplu salate, ton si am ales sa mananc chestii de astea pentru ca au foarte putine calorii, mult fibre dar din pacate, la gust aproape de rumegus laughing "sesame crispbread" se numesc)
Cafeaua daca iti place, cat timp nu are zahar e ok. Exista produse de slabit care contin cofeina si se iau inainte de exercitii pentru un plus de energie.
Ceai verde, o varianta mult mai buna decat cafeaua, are si multi antioxidanti si ajuta la slabit.
Multi zic ca " micul dejun=cea mai importanta masa" este un mit, asa ca daca nu iti place sa mananci dimineata, nu te forta.
5-6 mese pe zi inseamna 2-3 mese principare si restul gustari adica o leguma cel mai bine. Fructele sunt si ele ok, dar nu foarte multe si depinde ce. (bananele au destul de multe calorii de exemplu, asa ca mai bine gustari cu seminte gen migdale decat banane).

| Andersann a răspuns:

Nimeni nu ti poate spune exact cate kg o sa slabesti. Ce trebuie sa faaci pentru a slabi este sa incepi sa faci sport, sa alergi, si sa renunti la unele alimente printre care zahar si paine happy