| Psychothic a întrebat:

..Neindumerirea mea este urmatoarea...
Am inceput sa fac sala de 2 luni jumate aproximativ,am crescut ceva dar nu e cine stie ce...
Mi-a scris instructorul un program pentru incepatori care l-am facut in prima luna, dupa m-am mai documentat si l-am schimbat in genu' asta : Luni : Piept+abdomen, Marti : Spate, Miercuri : Picioare + Abdomen,Joi: Umeri+Trapez+Antebrat,Vineri:Triceps, Biceps, Abdomen.
Exercitiile sunt multe si nu vi le pot spune pe fiecare, fiindca nu stiu cum se numesc, dar in general fac 4 exercitii a cate 4 serii la grupele de muschi mari iar 3 exercitii a cate 4 serii la cele micihappy (biceps,gambe,etc)
Am observat ca mi s-a dezvoltat cat de cat pieptul,picioarele,spatele,abdomenul si cam atat...sad
Bratele zici ca n-au crescut deloc, la fel si gambele, umerii, etc.
Merg de 5 ori pe saptamana...de la ora 14-15, depinde cand ies de la scoala happy
Acum sa trecem la alimentatie :
Eu zic ca e una buna, ramane la aprecierea dvs. big grin
De obicei dimineata mananc 2 oua fierte sau paine-n ou, din cate am inteles au proteine.
Pe la ora 11-12 mananc alune sau fistic, ceva de genu'...
Iar dupa ce ies de la sala mananc O placinta cu piept de pui sau gratar la pui 100 gr. pe la 15-16, aproximativ, depinde de buget happy
Cand ajung acasa, pe la 17-18 mananc ce a gatit mama, de exemplu carne de peste pangrasius(nu cred ca am scris corect, in fine)sau pulpe de pui, etc si mai mananc dupa vreo 30-45 minute orez sau cartofi, macaroane, depinde...happy
iar pe la vreo 17-45-20:00 1 litru de lapte si cu fulgi de ovaz.
Iau cam 60 gr de proteine in fiecare zi si nu stiu cati carbohidrati sad... poate chiar mai mult depinde ce gateste mamicarolling on the floor.
Aa da, era sa uit, mai beau si 2litri de apa zilnic.
Sincer, intrebarea mea este urmatoarea : Ce parere aveti despre antrenamentul meu, alimentatia si ce ar trebui sa schimb ca sa pot creste sa am macar 65 kg, momentan am 58kg si am 172 inaltime, 15 ani aproape 16...
Cei care se pricep va rog, ajutati-ma!
Stiu ca este mult de citit, dar va rog s-o faceti...


Răspuns Câştigător
| Cosmin86 a răspuns:

Exact. lucreaza umerii, bicepsu si tricepsul si la alea la greu.

De la flotari la paralele o sa faci febra la triceps si umeri ca lumea, de la tractiuni la spate si biceps, de la indreptari la trapez si umeri, etc.

Lucreaza suficient si grupele mici la alea, nu are rost sa pierzi timpul sa le izolezi. Fa doar exercitii de baza ( care lucreaza mai multi muschi o data ).

Uite-le aici cu video la fiecare :
http://antrenorulmeupersonal.ro/articole/exercitii-valoroase/

11 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Nu mai lucra brate deloc, daca vrei sa cresti mai mult in brate tocmai asta e secretul : NU LE LUCRA.

Exercitiile pentru brate sunt exercitii de izolare, care nu sunt prea eficiente pentru crestere.

Fa doar exercitii de baza ( tractiuni - cel putin 2 prize diferite -, flotari la paralele, indreptari, genuflexiuni cu haltera, presa militara, impins cu haltera/gantere pentru piept, mersul fermierului )

| Psychothic explică (pentru Cosmin86):

Deci sa elimin de tot exercitiile pentru triceps, biceps, umeri si sa le fac doar alea pe care le-ai mentionat mai sus? :O

| Psychothic explică (pentru Cosmin86):

Mersi fain, am sa incerc sa vad cum merge...happy

| Nickname1890 a răspuns (pentru Psychothic):

Vezi ca umerii nu se incadreaza la categoria bratewinking. Cosmin are dreptate poti sa elimini exercitiile pentru biceps triceps. Sau sa le limitezi la un singur exercitiu.

In principiu cele mai importante exercitii pentru cresterea in masa musculara sunt: genoflexiunile, indreptarile, tractiunile cu priza larga, impingerile la piept, si impingerile verticale (pentru umeri). Foloseste petntru exercitiile astea greutati mari (max 4-5 repetari) apoi poti continua grupa musculara cu inca 1-2 exercitii secundare la care alegi o greutate ce iti permite sa faci 10-12 repetari si eventual poti finaliza pintrun exercitiu de izolare cu o singura serie cu greutate mica in care faci vreo 30 de repetari.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Psychothic):

Exact. lucreaza umerii, bicepsu si tricepsul si la alea la greu.

De la flotari la paralele o sa faci febra la triceps si umeri ca lumea, de la tractiuni la spate si biceps, de la indreptari la trapez si umeri, etc.

Lucreaza suficient si grupele mici la alea, nu are rost sa pierzi timpul sa le izolezi. Fa doar exercitii de baza ( care lucreaza mai multi muschi o data ).

Uite-le aici cu video la fiecare :
http://antrenorulmeupersonal.ro/articole/exercitii-valoroase/

| AntrenorFitness a răspuns:

Ca sa faci ajustari si sa adaptezi particularitatilor tale de varsta, posibilitati si asa mai departe http://www.megaproteine.ro/antrenamente-si-nutritie.html si http://www.despreculturism.ro/reguli-de-nutritie/ citeste, trage concluzii si punele-n practica. Doar asa poti progresa.

| MeMe123 a răspuns:

Pentru inceput este bine..pe langa ce faci la sala fa si acasa cateva exercitii. daca vrei descarcati Insanity Workout...eu am slabit mai mult cu el dar am pus muschi pe mine si se dezvolta foarte bine cu acest programs a ii zic asa. Am 1, 76 si 69 Kg la 17 ani. Nu trebuie neaparat pus accent pe mancare poti manca orice. poti evita mancarurile cu grasimi
Iati gantere si fa acasa cate 25-50-70 cate poti in fiecare zi.eu am facut la fel..acuma depinde si de bunavointa ta si de corpul tau.

| Nickname1890 a răspuns (pentru MeMe123):

Vorbesti aiurea, Insanity este el in sine o nebunie dupa cum ii spune si numele, combinat cu antrenamente la sala este o cale sigura spre supraantrenament cu exceptia cazului in care chiar stii cum sa le combini.

Acum antirasism, 2 luni jumatate este un timp foarte scurt pentru a vedea rezultate. Incearca totusi sa iei ceva mai multe proteine 60g pe zi nu prea sunt suficiente.

Cat despre programul de antrenament, este mult mai important ce exercitii faci si cu ce greutati decat cum combini grupele musculare pe zile. Asta aproape ca nici nu conteaza. Deci ar fi ajutat mai mult sa fi spus exercitiile pe care le faci.

Oricum repet nu cred ca este vreo problema cu programul iar cu alimentatia ceva mai multe proteine nu ar strica, iar 2 luni este un timp foarte scurt, daca dupa 1 an nu vezi rezultate atunci ar fi o problema.

| Psychothic explică (pentru Nickname1890):

Ai putea tu sa-mi propui un program de exercitii si sa-mi spui cum sa le combini? As fi recunoscator.

| Cosmin86 a răspuns (pentru MeMe123):

"Iati gantere si fa acasa cate 25-50-70 cate poti in fiecare zi", cel mai prost antrenament posibil.

apuca-te de sah

| MeMe123 a răspuns (pentru Cosmin86):

Mai taci...habar nu ai cat ai scris aicea ai scris degeaba lasa-te happy

| Cosmin86 a răspuns (pentru MeMe123):

Ba am habar, vezi si tu ca am peste 10.000 de raspunsuri, TOATE la nutritie si sport.

Am aproape 5 ani de sala + alte sporturi si am participat si la peste 100 de seminarii de nutritie.

Asa ca inainte sa spui altuia "mai taci", intai nu mai da tu sfaturi tampite.