| ValyComan a întrebat:

Salutare. Am mai pus această întrebare, dar vreau să fiu sigur 100%. Deci am 15 ani, 54 kg, 1, 65 m. Vreau să mă apuc să fac sală. Vreau să știu dacă sala stopează creșterea. Please, dau Funda! Menționez că voi încerca să mă antrenez corect cu greutăți mici la început!

Răspuns Câştigător
| JohnnyBi a răspuns:

Nu faci genoflexiuni cu bara in spate, intreptari cu bara, si exercitii ce pun presiune pe coloana vertebrala si nu o sa ai probleme. nu sala stopeaza cresterea, ci tasarea vertebrelor prin presiune.nu il baga in seama pe ionita_sebastian ala ca e pe langa total. "pastilele" lui sunt bune daca se refera la un supliment de vitamine si minerale, sau chiar proteine (dar la tine nu e cazul la 15 ani).

4 răspunsuri:
| Justrollin a răspuns:

Daca e sa ne luam dupa mitul acela "daca faci sala nu o sa mai cresti"poti sa eviti sa faci picioare,in general despre exercitiile de la aceasta grupa musculara se spune ca iti opresc cresterea,adica nu faci geno cu haltera in spate,nu bagi presa etc, deci sari de ziua in care faceai picioare si poti alerga in ziua aia, sau sa te duci la inot, daca chiar vrei sa te tii de sala si nu vrei sa ajungi ceva gen johnny bravo, succes

| JohnnyBi a răspuns (pentru Justrollin):

Presa nu are a face cu stoparea cresterii, crede-ma pe cuvant happy. nu ai presiune pusa pe vertebre

| CronickelXxX a răspuns:

Buna la inceput trebuie sa incepi cu 4-5 kilograme apoi pe baza ce inaintezi in ani poti ridica din ce in ce mai mult de la 15 ani poti incepe cu 5-10-15. Dar pentru sanatatea ta iti spun sa nu iei pastile sau tot felul de porcari dinale. Funda?\

| Mest a răspuns:

Poti sa te apuci sa faci sala ca inca esti in crestere si cu atat mai bine vei pune masa musculara mai repede.Am 16 ani si cam de 1 an m-am apucat de sala.