| Alex955 a întrebat:

Salutare, cer un sfat de la voi. Am circa 105 107 kg înalțime 1.80 aproximativ sau mai mult, vreau sa slăbesc putin, măcar pana la 90. Nu am timp de sala, nu îmi permite timpul, cu mâncatul ma păzesc însă doar cu atât nu slăbesc, vreau sa fac seara niște exerciții ceva. Am destulă voința încât sa le fac doar ca as vrea sa știu de la voi ce tip de exerciți ar funcționa sau dacă ați încercat după un clip ceva va rog sa lăsați link-ul. Mulțumesc pentru cei care au citit tot și scuze pentru greșelile gramaticale, am scris în graba, o seara frumoasa!

Răspuns Câştigător
| cristiww a răspuns:

Cosmin, sunt 2 variante: ori arzi mai multe calorii prin efort de orice fel ori tai din alimente (sau ambele variante). Cred ca asta stii si tu.

9 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Zi ce mananci intr-o zi obisnuita.

| Alex955 explică (pentru Cosmin86):

Nu mănânc zilnic la fel pai de dimineață nu sunt obișnuit sa mănânc. Mănânc abia pe la 12 ceva gen oua fierte, carne etc și după mai mănânc pe la 6 7 seara tot ceva preparat carne la cuptor peste etc însă am pus mult pe mine cât am mâncat seara cu 3 luni în urma mâncăm în fiecare seara înainte sa ma culc la 12 seara de aia m-am îngrășat asa mult iar acum nu reușesc sa dau inapoi

| cristiww a răspuns (pentru Alex955):

Te inseli in privinta ingrasatului daca mananci noaptea, nu are nici o treaba, nu e sustinuta chestia asta de nimic (logic). Totul se reduce la CAT mananci si CAT efort depui (calorii arse), eventual hai sa bag in discutie si probleme hormonale. Si ca sa iti demonstrez asta te rog sa citesti despre intermitent fasting, la acea dieta mananci toate mesele dintr-o zi, intr-o fereastra scurta de timp (cateva ore, indiferent cand noaptea, seara, dimineata) si TOTUSI poti sa slabesti asa. Eu ma opresc aici, consider ca am spus ce era de spus, restul depinde de tine. Dupa cum ai spus tu ca mananci 2 mese/zi care contin niste oua fierte, carne, peste seara ar trebui sa fii intr-un proces accelerat de slabire, iti spun 101% sigur, pentru ca teoretic ai fi intr-un deficit caloric urias. Acum depinde si cate oua mananci, cata carne, poate mai mananci si o jumate de paine/masa, deja se schimba treaba. Eu zic sa fii sincer pana la capat.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Alex955):

Nici nu e normal sa mananci zilnic la fel. Voiam un exemplu ca sa-mi dau seama cate grame de proteina si de carbohidrati consumi zilnic.

Din "ceva preparat carne la cuptor", CUM imi dau seama cate grame de proteine contine?

| Alex955 explică (pentru Cosmin86):

300 400 grame se zicem o farfurie cu piure carne la cuptor deci 2 mese bune eventual o gustare gen sandviș când ma ia foamea exagerata. Am încercat sa mănânc mai rar mai puțin sa ma înfometez da mănânc des nu merg la mine. Însă sportul merge în urma cu 1 an făceam exerciții aleatori și am slăbit 5 kg în o luna dar atunci aveam 80 acum am 100 nu mai merge cu niște flotări și abdomene.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Alex955):

De ce nu te duci la sala sau la un club de lupte?

Eu de cand fac kickboxing am slabit 8 kg fara sa-mi modific prea mult alimentatia.

| Alex955 explică (pentru Cosmin86):

Am scris mai sus nu îmi permite timpul am facultate cursuri și munca pe lângă deci merg devreme ajung târziu.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Alex955):

Ok, atunci alimentatie. Oricum aia conteaza 80%. Seara fa niste exercitii care sa lucreze cat mai multe grupe, gen coreene, spider, etc.

Mananci proteine si grasimi reducand carbohidratii.

| cristiww a răspuns (pentru Cosmin86):

Cosmin, sunt 2 variante: ori arzi mai multe calorii prin efort de orice fel ori tai din alimente (sau ambele variante). Cred ca asta stii si tu.

| cristiww a răspuns:

Tocmai, ca in procesul de slabire alimentatia este cheia. Sportul poate chiar sa lipseasca, prin sport ( sau efort de orice fel) grabesti arderea grasimilor, mai arzi niste calorii, dar cam atat. Deficitul caloric care este valabil in fitness este solutia ta. Urmareste pe Youtube clipurile lui Alex Stoian sau Muscleboom referitoare la slabire. Nu mai stau sa explic ceea ce se stie deja, urmareste acele clipuri ca sa intelegi mai bine. Ideea e simpla, consumi mai putine calorii decat ai nevoie zilnic pentru a mentine o anume greutate (dar sa nu mergi la extreme si sa ajungi la infometare)
https://www.youtube.com/watch?v=uvu8RRrzXm8