| anonimul0alaa a întrebat:

Vreau raspunsuri de la cei care au facut exercitii pentru înaltare si s-au înaltat. In cat timp v-ati înaltat si cat?

23 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Daca nu ai parintii inalti este cam greu.

| sweetys a răspuns:

Nu te înalți nici prin exerciții sau sport. Dacă gena este împotriva ta. Dacă părinții sau bunicii sunt scunzi, nu o sa te găsești tu bradul dintre lalele, tu vei fi tot o lalea.

Răspuns utilizator avertizat
| Cosmin86 a răspuns (pentru Harfagre):

"Contează într-adevăr și genele", vrei sa spui ca DOAR genele conteaza (sau 99.99%).

Răspuns utilizator avertizat
| AnastasiaK a răspuns (pentru Harfagre):

Când mă gândesc că-s atâția amărâți care au studiat o grămadă dacă și cum afectează climatul înălțimea oamenilor și au dezvoltat asta în multicele pagini, unii ajungând la o concluzie fix opusă față de a ta, alții la nicio concluzie generală cum ai emis tu...și atâta muncă degeaba când puteau să vină la Harfagre de pe TPU că în câteva rânduri îi lămurea. laughing

Poate ne zici și nouă datele pe care te bazezi când ai emis concluzia că în Oltenia sunt oamenii mai mici de statură, că dacă sunt câteva cunoștințe ale tale...atunci bazându-mă pe cele câteva cunoștințe ale mele, pot concluziona și eu că în Oltenia bărbății au peste 1.90, cu câteva excepții de 1.80, iar femeile au în jur de 1.75. laughing

Oricum, bravo! Stai bine cu genetica. laughing Mai explică pe aici că avem cu toții nevoie de cunoștințele tale prețioase de genetică îmbinată cu șoferie. big grin

Răspuns utilizator avertizat
| AnastasiaK a răspuns (pentru Harfagre):

Ce bine ar fi dacă am stăpâni un termen înainte să-l folosim... Se chema ad hominem dacă eu te jigneam, ironizam, whatever you want, apoi foloseam acea jignire ca argument pentru ce voiam să demonstrez sau ca să discreditez argumentele tale. Un exemplu ușor de înțeles ar fi o afirmație de genul "tu ești prost și din cauză că ești prost, nu ai dreptate". Cam așa arată un ad hominem. Dar având în vedere că eu mi-am construit răspunsul fix pe dos, iar faptul că tu ai dat răspunsuri proaste aici a fost CONCLUZIA a ce am scris eu înainte și nu invers...asta nu mai e ad hominem deloc.

Cât despre argumente...păi ce ar trebui să argumentez având în vedere că nu am afirmat inițial nimic? Nu cel care face afirmații primul ar trebui să vină cu argumente? Poți considera un contraargument pentru pseudo-argumentul tău acea analogie pe care am făcut-o. Tu cunoști olteni scunzi și ai generalizat prost, eu cunosc olteni înalți și am generalizat la fel ca tine. Cum eu am ajuns la o concluzie clar greșită (că toți oltenii au peste 1.90) folosind același raționament ca tine, automat am demonstrat că raționamentul tău nu a fost corect și deci concluzia (că oltenii sunt scunzi) nu este obligatoriu adevărată. Dacă afirmația ta se baza pe altceva în afară de o generalizare aiurea, nu cred că ezitai să aduci datele concrete pe care te bazezi ȘI PE CARE ți le-am și cerut (că așa funcționează o dezbatere, apropo, ca să primești contraargumente pertinente trebuie mai întâi să prezinți argumente pertinente că doar nu mă apuc eu să-mi imaginez ce ai visat tu că ar fi baza științifică a afirmațiilor scrise de tine).

P.S. Un alt exemplu de ad hominem e tentativa ta de a-mi discredita afirmațiile începându-ți răspunsul prin a mă acuza în mod eronat că am argumentat ad-hominem și emitând concluzia (cum o fi concluzia dacă premisa e falsă?) că dau dovadă de lipsă de argumente și de lipsă de educație. laughing

Răspuns utilizator avertizat
| AnastasiaK a răspuns (pentru Harfagre):

Eh, atât ai înțeles tu, aia e, n-am pretenții big grin

P.S. În tot citatul dat de tine nu apare o secundă că un climat mai cald te face mai scund. Cred că nu ai înțeles nici datele pe care ți le-am cerut eu...cam greuț cu înțelegerea textul citit observ. O fi fost de la oră, ca să nu judec altfel.

Răspuns utilizator avertizat
| Drimmero a răspuns:

Inaltimea e determinata doar genetic, niciun sport nu te inalta, niciun exercitiu sau alte d-astea. Fiecare isi are ritmul lui de crestere si e influentat de genele mostenite de la parinti, bunici.

Răspuns utilizator avertizat
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Ce inaltime au părintii tai? Cel mai mult, e determinată de factorii genetici.
Eu m-am înălțat de la mama natură, fără să fac vreun efort.

| Lukasssz a răspuns:

Https://www.youtube.com/watch?v=YgpHjf0fE1U Frate, uita-te la videclipul asta, merita incercat.

| Zuzu1991 a răspuns:

Nu sunt exercitii sunt acatiste la biserica de inaltare big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De la profesoara mea de chimie am înțeles că te poți înalta tinandu-te de o bară, te lași în jos și stai acolo până nu m-ai poți ( nu neapărat) dar trebuie să o faci des.

| Cosmin86 a răspuns (pentru anonim_4396):

Profesoara ta de chimie e retardata mintal?

| anonim_4396 a răspuns (pentru Cosmin86):

Nu e profesoară de chimie ce știe medicină m-ai multă că ține. Asta dacă nu ești doctor.

| Cosmin86 a răspuns (pentru anonim_4396):

1. Tu nu stii sa scrii, "m-ai" se scrie legat, ca fapt divers, doar un taranoi prost il scrie legat.
2. Sunt convins ca stie mai mult decat mine, care am peste 12 ani de experienta in domeniu... e o CRETINA.

Inaltimea e determinata GENETIC, cauta pe net gaseste peste 100000 de articole medicale, nu te mai lua dupa o proasta.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Cosmin86):

Îmi cer scuze pentru gramatica mea, dar ea este profesoară de vreo 40 de ani. Predare și plus facultate se poate strânge peste 12 ani de ex. Și nu o fa proastă. E o persoană pe care o admir, chiar dacă e fixată pe ce înseamnă a nu calca regulile și ai pedepsi pe cei răi. Nu iartă pe cei care a greșit. În rest, crede-mă că e o femeie minunată, toată școala este susținută de ea și de soțul ei care e tot un profesor. Sunt admirați în școală. Nu mai vorbi așa ceva despre cineva care nu ai habar. Te rog frumos!

| Cosmin86 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ok, arata-mi un articol medical (din cele peste 500.000 publicate) care sa sustina ce spune dansa, cu cei 40 de ani de experienta.

Astept.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Cosmin86):

Ea spuse asta mai de mult, unui coleg ocazional, pentru că de când îl știu, e prea mic pentru vârsta lui. Și că să nu îți mai bați joc de ea ți-am spus că nu are cunoștințe destule despre chimie și medicină, așa că nu mai continua cu vorbele astea. Am răspuns cu ce am întâlnit în viață celui care a întrebat. E decizia lui dacă e de acord sau nu, deocamdată pe tine nu ar trebui să te preocupe asta.