| Adrian926a a întrebat:

Am cumparat un cooler nou si in pachet avea si pasta, avea 1.5 grame iar faza e ca am pus-o pe toata, nu mi se parea ca am pus prea multa... Dupa ce am pus coolerul, am vazut ca a iesit putina pasta pe langa. Nu cred ca e o problema voi ce ziceti cam cate grame ar trebui sa pun pe viitor.
Temperatura e mai mica decat coolerul stock deci nu afecteaza ca am pus mai multa pasta.
Cate grame ar fi de ajuns sa pun pe viitor?

Răspuns Câştigător
| Superior a răspuns:

N-are nimic, am un FX8370E si un cooler Zalman CNPS 10x Optima ai am pus toata pasta din pliculet, a curs si pe langa procesor dar am lasat asa si merge perfect dupa 7 luni happy

7 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Pasta termoconductoare are conductivitate termica mai mica decat metalele intre care se aplica.
Din acest motiv se aplica in strat foarte subtire, dar uniform, deoarece are rolul de a corecta devierile de aderare dintre cele doua suprafete.
Daca se aplica pasta in mod excesiv, acesta se va comporta ca o rezistenta termica, scazandu-se conductibilitatea. Iar pasta cursa langa procesor poate crea probleme ulterioare daca ajunge in locuri de unde nu se poate curata.

| Adrian926a explică (pentru Bula):

Pai coolerul e strans la maxim deci e un strat foarte subtire de pasta intre procesor si cooler iar pasta nu am vazut sa iasa in exces, doar foarte putin, e normal, sub nici o forma nu curge.

| Bula a răspuns (pentru Adrian926a):

Daca m-ai inteles, e bine.
E vorba de calculatorul tau, nu de al meu
happy

| tpuuser999 a răspuns:

Nu stiu in grame, dar regula este in felul urmator: trebuie sa pui cat un bob de mazare sau chiar mai putin pe pastila din mijloc a procesorului. Trebuia sa iti dai seama de acest lucru daca te uitai atent la pasta veche cand l-ai deschis.

Acum este mai complicata situatia... daca merge eu zic sa-l lasi asa, dar o optiune mai buna ar fi sa-l desfaci si sa-l cureti, dupa care sa executi in mod corect operatia. O sa ai mult de munca sa cureti pasta (cred ca se curata cu spirt, dar mai bine cauti pe Youtube ca sa nu gresesti).

| Adrian926a explică (pentru tpuuser999):

Am intins-o cu capatul siringi de la pasta pe toata suprafata, deci sigur nu sunt bule de aer, iar faza cu curatatu eu am sters cu un servetel uscat si s-a luat nu e nevie de spirt sau sa dau banii pe substanta speciala pentru curatare.
O sa schimb pasta cam la 6 luni sa zic. Deci cred ca o sa fac la fel data viitoare happy

| carada69 a răspuns:

Depinde de procesor si de cooler dar cred ca jumatate ar fi de ajuns.

| Adrian926a explică (pentru carada69):

Da am exagerat am pus prea mult laughing coolerul este unu cu un ventilator de 120 mm si coolerul este mare are 4 tevi de cupru pe o parte in total are 8, procesor fx 6300 cu 6 nuclee