| AndreiAditzu1234 a întrebat:

Am făcut o farsă la un profesor cu aplicatia jokesphone și a zis că îl localizează pe ăla care a sunat cu număr ascuns și îl lasă repetent, este posibil să îmi afle locația? Că apelul nici nu îi făcut de pe telefonul meu și arată și număr ascuns, e posibil sa te prinde poliția făcând farse cu aceasta aplicatie, că la ea zice destul de clar ca:
Apelul nu este efectuat de pe telefonul tau.
Glumele sunt complet anonime.
Ce credeți te poate prinde poliția? Eu nu cred.

13 răspunsuri:
| Salontanul a răspuns:

Bine! Asta dovedeste nivelul tau de educatie. Cum sa faci farse unui profesor? Probabil ca asa nu-ti respecti nici parintii, nici rudele si, cand te vei casatori, nici sotia, copii! Normal ca nu o sa te localizeze pentru ca n-au put ei afla de unde s-a sunat, la fetele alea omorate (sau nu!) la Caracal, dar ca pentru tine nu se poate pune in miscare justitia. E o vorba romaneasca: "Daca esti prost cand esti mic, cand ajungi mare numa' te joci". "Succes!"

| AndreiAditzu1234 explică (pentru Salontanul):

Zici că îi imposibil sa fiu prins că am facut farse cu jokesphone?

| Salontanul a răspuns (pentru AndreiAditzu1234):

Da! Pentru a putea fi urmarit un telefon trebuie sa fie o fapta de natura crimnala ca sa dea ordonanta judecatorul. Nici pentru furturi nu se da ordonanta prezidentiala (asa se numeste actul dat de judecator) de urmarire a telefoanelor dar pentru glume!

| Simpatik a răspuns:

Te afla doar daca te-ai spart unui asa zis coleg pe care il consideri prieten, doar ala te poate sifona si asa te afla in rest nu.
Dar nu mai pune militia la incercare, de ex. daca faci o farsa cu carater terorist si intra sereiu pe fir atunci cu orice scula ai avea tot te vor intercepta, asa ca mare atentie cu aceste farse...care apropo farse la telefon doar copii retardati le mai pot face.

| Bizon95 a răspuns:

Politia POATE sa te gaseasca
PUNCT
e destul de simplu, faptul ca numarul e ascuns inseamna ca reteaua GSM nu ofera informatia telefonului apelat, SI ATAT, reteaua GSM in schimb NU POATE REALIZA APELUL FARA SA STIE NUMARUL TAU DE TELEFON

TOATE APELURILE FACUTE SUNT NOTATE UNDEVA, asa poti sa ceri desfasurator de la providerul de telefonie mobila SI AI DREPTUL LA EL, asa ca ei SUNT OBLIGATI DE LEGE sa noteze toate apelurile

deci, daca politia vine cu mandat, operatorii de telefonie mobila or sa le ofere ce informatii vor

TOTUSI, politia nu poate cauta apeluri fara mandat, mandatul se obtine ori in urma unei hotarari judecatoresti, ori intr-o ancheta de urmarire PENALA

deci, doar ca vrea sa te lase profu' repetent, nu o sa miste piulitia nici macar un deget

| Xirus a răspuns:

Te simți satisfăcut de păcăleala aia sau cum o numești tu? de fapt ce ai observat, decât un om enervat de prostia voastră, nimic special. Oare așa ți se pare amuzant și când ești certat de ai tăi? Înseamă că ești nesimțit dacă mergi în repetare.
Prieteni tăi o să te toarne într-o zi.

| AmeliaD a răspuns:

Calmeaza-te. In primul rand suntem in Romania, politia nu poate sa localizeze apelurile cu numar ascuns in general, care sunt sansele sa-si doreasca atat de mult sa rezolve cazul profesorului. Plus ca ceea ce vrea profesorul e strict razbunare, ceea ce ti-ar putea face din punct de vedere legal e NIMIC, nu ai facut nimic ilegal. mai ales ca ai folosit o aplicatie spleciala pentru asta.

| AndreiAditzu1234 explică (pentru AmeliaD):

Înseamnă că pot să fac oricâte farse vreau și nu are cum sa mă prindă poliția?

| AmeliaD a răspuns (pentru AndreiAditzu1234):

Daca nu iti recunoaste cineva vocea.
Sau in cazul il care nu te suspecteaza cineva, sau daca te acuza cineva.
In rest politia nu poate sa faca nimic.

| AndreiAditzu1234 explică (pentru AmeliaD):

Pai nu e vocea mea, e vocea unui robot.

| AmeliaD a răspuns (pentru AndreiAditzu1234):

Atunci nu. Oricum nu iti fa griji. Cu cat esti mai calm cu atat isi vor da seama mai greu sau deloc. Toata treaba cu "lasatul corigenti" este doar pentru a va speria.

| Andrei73802717159 a răspuns:

Daca o sa te localizeze vreodata politia suntem next level laughing
Stai calm, numa daca telefonul ala de pe care ai sunat sa nu fie al unui prieten sau ceva ca daca e mai naspa...

| AndreiAditzu1234 explică (pentru Andrei73802717159):

Apelul este făcut de aplicația respectiva.