|

Buna! De Craciun am primit cadou un laptop LENOVO Ideapad 100, problema mea este ca bateria nu se scoate si nu stiu ce si cum, nu as vrea sa imi stric bateria, deoarece sunt fotograf si chiar am nevoie mare de acest laptop. Nu le am cu tehnologia asa ca as dori niste sfaturi ce sa fac cu incarcarea lui si daca este o problema sa il tin in priza cand il folosesc

5 Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Laptop-urile de generații noi au bateriile incorporate în carcasa acestuia.
Ca recomandări
Nu folosi laptop-ul pe genunci, în pat sau pe suprafețe din care se desprind scame și praf, asta de nu vrei să-l duci în service la curățat în fiecare lună(că se va încinge de se va opri instant)
Nu-l folosi permanent conectat la priză
Deși laptop-urile moderne au un circuit ce deconectează alimentarea când bateria este încărcată, de multe ori, mai ales la laptop-urile-consumabile acesta continuă să încarce bateria, scurtându-i durata de viață.
Dacă îl folosești ca pe telefonul mobil, adică când se descarcă îl pui la încărcat, chiar dacă lucrezi pe el, iar când e încărcat îi scoți mufa de alimentare bateria te va tine mult mai mult.
Ca o sugestie despre cum să crești autonomia bateriei ar fi sa scazi luminozitatea ecranului.Vei observa că autonomia va crește simțitor.Succes

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Http://www.epasystems.ro/laptopuri/

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu poti scoate bateria!
Te-ai ales cu o petarda de laptop. in locul tau il aruncam pe geam! Cu banii dati pe el iti umparai un i5 sh.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu are ce sa se strice daca il lasi doar in priza, bateria este decuplata automat de la incarcare in momentul in care este incarcata 100%, deci laptop-ul functioneaza in acel moment strict pe energia din alimentator, iar in cazul bateriilor cu litiu, oricum depozitarea lor este recomandata cu o oarecare cantitate de energie in ele, o descarcare completa, in mod intentionat, fiind daunatoare. Ar fi ok daca ai putea sa tii laptopul pe baterie cam cel putin o data pe saptamana, pana ajunge cam pe la 20-30% din capacitate si apoi sa o reincarci, in general sunt recomadate incarcari cat mai dese, chiar daca nu se consuma un procentaj mare din energie. Mitul cu descarcarea completa e valabil doar pentru bateriile vechi pe baza de nichel, cu memorie, la cele noi, cu litiu, nu are rost sa o fortezi sa se descarce prea tare, cum am zis, e mult mai ok sa fie mai dese, dar nu totale. In orice caz, trebuie sa stii ca bateria are garantie cam un an, deci daca ti se strica pana in 12 luni, clar e defect de fabricatie. Eu imi tin laptopul aproape in permanenta in priza, pentru ca tine cam 1-2 ore pe baterie si eu stau aproape 6-7 ore pe el, insa a rezistat 5 ani si presimt ca nu o sa am vreo problema cu ea multa vreme si de-acum inainte.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Ana9999):

Ca sa ai o idee ceva mai concreta am gasit acum cateva valori pe Internet, practic la descarcari de 100%, adica baterie descarcata total, viata acesteia e limitata la aprox 500 de cicluri de incarcare, pe cand la descarcari de 10%, adica atunci cand il pui la incarcat cand e in stadiul de 90% baterie disponibila, durata de viata creste la aprox 4700 de cicluri.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează