|

Bună ziua! Am un aparat foto Nikon D5500 și as dori sa ii fac niște setări de baza. Vreau sa fac niște poze intr-un club, unde luminozitatea este redusa, iar pozele ies cu purici. Am comandat un blitz extern care se atașează pe aparat, însă eu folosesc camera doar pe modul auto.Ma poate ajuta cineva sa îl configurez, pentru a-l folosi la capacitatea sa maxima?Mulțumesc in avans

1 Raportează Evaluează
1 răspuns:
| a răspuns:

Pe „auto" o să faci doar poze proaste în condiții extreme de fotografiere.
Dacă nu ai un obiectiv luminos e și greu să faci poze la lumină redusă. Cel stock e de obicei mai întunecos (pornește de pe la F3, 5). Cumpără mai bine un obiectiv cu f = 24 sau 35, maximum 50 mm (dar pentru un senzor APS C e deja mult 50 mm pentru foto în spații mici) cu F1, 8 sau F1, 4.
Evident, un bliț suplimentar e indicat, dar trebuie să te înveți să lucrezi cu lumină bounce, nu directă. Dacă pui blițul pe direct, pozele ies plate, cu umbre care adesea mai mult strică imaginea.
Și mai bun ar fi un bliț slave cu o umbrelă de difuzie, declanșat de blițul de pe aparat (și ăsta ridicat la 45 de grade, cu difuzor).
Pentru mai multe sfaturi practice, recomand site-ul deosebit de util al lui Ken Rockwell.
http://www.kenrockwell.com/nikon/d5500.htm

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează