anonim_4396
| Anonim întreabă:

Buna ziua!
Cum as putea sa invat si eu mai multe chestii despre calculatoare : gen windows cum sa repar un windows, sa il imbunatesc, sa repar un pc un telefon sau chiar sa stiu mai multe chestii despre bios, cum sa construiesc un pc de la 0(nu am avut ocazia asta).
Am terminat liceul de mate-info si stiu putin sa scriu cod sa creez pagini web simple dar daca ma pune cineva sa il ajut cu o problema sau sa ii instalez un windows sunt total pe langa.
Stiu ca poate suna amuzant dar efectiv nu stiu si cum nu ne nastem invatati as avea nevoie sa incep sa invat de pe undeva.

Răspuns Câştigător
| PainTech a răspuns:

Salut!
Internetul e plin de tutoriale. O simpla cautare pe Youtube iti da suficiente rezultate.

"cum sa repar un windows"
Google e prietenul tau. De multe ori treaba de reparat calculatoare e sinonim cu "cautator profesionist pe google".
Pot fi o multitudine de probleme, nu ai cum sa le inveti pe toate, dar trebuie macar sa ai o idee care ar putea fi cauza / cauzele.

De exemplu apar linii colorate pe ecran.
Cel mai probabil e o problema cu placa video sau cu o componenta care tine de partea de video ( cablu sau monitor ).
Nu te apuci sa schimbi direct placa video. Incerci alt cablu si alt monitor, reinstalezi driverul, eventual testezi si un linux live cd. Incepi cu ce e cel mai simplu si mai ieftin de testat.

Cele mai nasoale probleme sunt cele la care computerul nu porneste deloc sau porneste si se opreste imediat. In cazurile astea un post card reader, un multimetru sau macar un difuzor pentru erori sunt prietenele tale cele mai bune.


De construit un PC de la 0, partea de design e o treaba de cautat pe google in proportie de 95%.
Trebuie sa vezi care sunt componentele care se incadreaza cel mai bine in buget tinand cont de cerinte, sa verifici daca nu exista probleme de compatibilitate sau bottleneckuri si ca exista posibilitate de upgrade pe viitor.

De multe ori e bine sa iei un wishlist facut deja si sa il adaptezi cerintelor si bugetului.

De asamblat nu e dificil. Din momentul in care asamblezi unul sti in pare ce trebuie sa faci la toate.


Profilul de mate-info nu are absolut nicio legatura cu partea asta de reparatii/tehnician.

O idee buna ar fi sa incepi cu un ghid de CompTIA A+ pentru a invata chestiile importante. Daca vrei iti dau mesaj cu un link.

| Anonim explică (pentru PainTech):

Da, mi-as dori linkul daca se poate rolling on the floor

7 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

E plin netul de tutoriale

| Wr3nch a răspuns:

YouTube si n-forumuri cum e Tom's Hardware, PC Garage, Softpedia, etc.

| JicaContra a răspuns:

Youtube
problema e ca TREBUIE sa iti setezi o programa de invatare, adica sa o iei de la incepator spre avansat, care asta lipseste cand nu faci scoala in domeniul respectiv (asta fiind singura diferenta intre cursuri platite, si tu de unul singur pe Youtube)

insa chinui-e-te si gaseste tutoriale care asta fac, te iau pas cu pas, eu nu stiu nici unul ca nu ma mai intereseaza, asa ca nu o sa caut pentru tine, dar daca, chiar iti doresti sa inveti asta, vei reusi

| Adrian5575 a răspuns:

Numai practicand inveti. Azi iti reinstalezi singur windowsul, maine citesti cate ceva despre BIOS si iti faci un update la el, cand faci rost de niste bani iti faci un PC de la zero, etc. Si usor, usor inveti si te dezvolti in acest domeniu. Inveti treptat, putin cate putin, dar numai practicand.

| Anonim2410 a răspuns:

Tu nu trebuie sa faci altceva decat sa cauti, intrebi si incerci asta e cea mai buna metoda de a invata .....pe Youtube gasesti o gramada de canale tech, pe forum-uri o gramada de probleme cu solutii iar in practica poti experimenta pe pc-ul tau, eu unul asa am invatat iar acum am 17 ani si am un mic service pentru pc-uri