|

Ce se intampla daca las calculatorul/laptopul in priza? Are ceva?

Dar mai ales la laptop, ce se intampla daca il las in priza mereu?

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Eu il tin in priza cu tot cu baterie de peste 5 ani. In prezent bateria tine cam in jumatate cat tinea acum 5 ani, cam 2 ore. Chiar daca il tii in priza, bateria nu este incarcata mereu. Daca era bateria scoasa in cei 5 ani, aveam urmatoarele dezavantaje: bateria sigur era stricata si cand cadea curentul mi se inchidea laptopul, pe nepregatite. Daca ai sa te uiti in iconita de joc cu bateria, ai sa vezi ca iti incarca cand bateria ajunge pe la 95%. Nu acelasi lucru se intampla si la telefoane, unde sta incarcat la 100%. Acumulatorul de tip litiu e bine sa fie tot timpul plin, exact ca la bateria pe baza de plumb de la masina. Daca scade sub o anumita tensiune, in jur de 2.8v pe celula, e compromisa. Litiu e mai sensibil decat bateria cu Pb la descarcari adanci. Se mai spune ca Litiu imbatraneste, deci ori o folosesti ori nu, pierde oricum din capacitate. Pentru o conservare mai buna se recomanda pastrarea acumulatorilor pe jumatate incarcati, la o temperatura optima intre 5-12 grade.

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu are nimic la calculator. Cel mult o să consume curent. dar la laptop se poate strica bateria, adică să țină mai puțin decât de obicei, dar asta într-un timp foarte îndelungat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu! Eu am calculatorul in priza continuu decând il am.Nu l am scos niciodata! Nu stiu de laptop dar nu cred ca se intampla nimic!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează