| Katona_Claudiu_1999 a întrebat:

Dacă șterg tot toate datele de pe Google și you tube sau resetez telefonul, lor le rămâne datele mele și istoricul ce tocmai le-am șters, stocate la ei la companie sau unde o fi?

8 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Cum vrei sa stergi datele de pe google si Youtube?

poate te referi ca stergi datele tale de navigare din browser sau aplicatie?

dar da, logurile la ISP si mai departe raman

| Katona_Claudiu_1999 explică (pentru suntserios):

Da așa mă gândeam și eu

| sierra1 a răspuns:

știu ăia și ce-am mâncat in ultimii ani!

| hgucyvyvyc a răspuns:

Undeva raman. Pentru totdeauna.

Dar nu iti imagina ca pe aia de la Goagle ii intereseaza pe ce site-uri ai intrat tu, ca nu e ca si cum ei n-ar intra pe tot felul de prostii.

| Katona_Claudiu_1999 explică (pentru hgucyvyvyc):

Nu e vorba pe ce site uri am intrat eu

| asmanKaKaraar a răspuns:

Depinde, contul? Sau ce date sa stergi, istoric la browser? E o lege in uniunea europeana care obliga companiile (americane) sa iti stearga datele (din baza lor de date) daca le ceri asta.

| Admiral0 a răspuns:

Sunt niște lucruri pe care le poți face pentru a șterge și a opri, cel puțin teoretic, monitorizarea activității din contul Google.

Primul pas (opțional): în caz că folosești Chrome ca browser, intră la istoric și dă-i ștergere completă

Pasul 2: intri aici https://myactivity.google.com/myactivity și dacă nu ești conectat te conectezi. Aici îți arată toată activitatea stocată în cont dintotdeauna. Dacă dai pe butonul ala cu 3 linii din stânga sus, găsești "șterge activitatea din" și selectezi "dintotdeauna"

Pasul 3: intri aici https://myactivity.google.com/......tycontrols și debifezi tot

Pasul 4: verifici și pe aici tot ce poți debifa/dezactiva
https://myaccount.google.com/people-and-sharing

Cam asta ar fi tot. Nu trebuie să resetezi telefonul, dar dacă vrei poți să o faci. După ce vei face treburile astea nu se mai salvează nimic legat de activitatea ta. Cel putin vizibil.

Poți să mai adaugi un plus la listă și să schimbi Google Chrome cu Mozilla Firefox. Firefox e conceput de o organizație non-profit, e făcut în sine ca un browser mai privat, care nu se folosește de datele și activitatea nimănui pentru a genera reclame personalizate din care face profit, cum se întâmplă cu Chrome. Si pe lângă asta, Chrome are tendința să consume mai multe resurse (doar conține atâtea elemente de urmărire a datelor) decât Firefox care e mai ușurel, mai ales când ai mai multe pagini deschise deodată. Poți sa mai cauți și tu detalii despre Firefox, extensiile din el etc. Singurul dezavantaj ar fi că nu-ți traduce paginile din alte limbi. Acum, tu decizi, alegerea îți aparține.

Sunt discuții că oricum Google stochează date orice am face noi si personal sunt de acord. Doar au monopolul pe multe, chiar sistemul de pe cele mai multe telefoane, Android, are marca lor (nici Microsoft sau Apple nu-s mai prejos). Dar na, cu măsurile astea mai scazi cumva procentul, sa zic așa.

| Kajun a răspuns:

Rămân in bazele lor de date.