| TeodorUwU a întrebat:

Salut,am o intrebare legate de procesoarele Intel care au la sfarist un k sau un f, ceea ce vreau sa stiu este ce reprezinta ele.Si nu stiu daca am ales locul perfect pentru intrebare happy

Răspuns Câştigător
| RoyalSovereign a răspuns:

Bună seara, Teodor,

O căutare simplă pe „Gugăl" m-a adus aici: "The K means that the Intel processor is unlocked and can be overclocked for maximum performance. While the F means that that processor lacks integrated graphics or iGPU."

Asta înseamnă că procesorul Intel de tip „K" permite accelerarea prin overclock pentru performanță maximă, iar cel de tip „F" funcționează doar cu plăci video dedicate, nicidecum integrate, ceea ce înseamnă un consum de energie ridicat și încălzire accelerată.

Simte-te liber să adresezi întrebări?

| RoyalSovereign a răspuns (pentru RoyalSovereign):

Fă abstracție de acele „?" irelevante. Am folosit un emoji de la Windows și se pare că nu-l „citește" site-ul.

| TeodorUwU explică (pentru RoyalSovereign):

Care e diferența dintre integrat si dedicat?

| RoyalSovereign a răspuns (pentru TeodorUwU):

Salutări din nou,

Pe scurt: o placă video integrată nu are propriul ei procesor, ceea ce înseamnă că folosește doar resursele sistemului. O placă video dedicată are propriul procesor și nu se bazează doar pe resursele sistemului, drept urmare oferă o performanță ridicată.

Acum nu spun că placa integrată este extrem de slabă, doar că nu permite cine știe ce modificări interne în scopul accelerării.

3 răspunsuri: