|

Salut, am o problema, am o unitate PC căreia nu ii mai funcționează placa video, nu știu de ce nu mai primește display-ul semnal deloc cred că e prăjită, însă am cumpărat alta noua, problema este cum o instalez, neavând semnal la display bios nimic, unitatea pornește, procesorul lucrează, hdd la fel, posibil slot ars? Încă o problema placa comandata este mai scurtă că cealalta nume PCIe 2.0, pe placa de baza scrie PCI 1 daca nu mă înșel, va rog sa îmi spuneți ce ar trebui sa fac?

12 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Prima data lasati montata vechea placa video si scoateti memoriile RAM de pe placa de baza pentru 1 minut, dupa care le bagati inapoi. Daca aveti mai multe bucati de memorie, lasati doar una montata pe placa de baza si incercati sa porniti PC-ul. Daca monitorul nu primeste nici asa semnal, inseamna ca problema nu e de la memoria RAM ci s-ar putea sa fie de la placa video / placa de baza (condensator/rezistenta/etc ars sau probleme la slot) / sursa.

Daca aveti un procesor Intel cumparat in ultimii 5-6 ani, s-ar putea sa aveti placa video integrata...cautati pe google procesorul dv si vedeti dc are placa video integrata sau nu.

(i) Daca procesorul are placa video integrata, va recomand sa inlaturati vechea placa video externa de pe placa de baza si sa incercati sa porniti PC-ul. Daca PC-ul porneste si monitorul are semnal, inseamna ca buba e la placa video externa sau la slot, asadar putem sa testam noua placa video.

Verificati daca dimensiunea slotului PCI de pe placa de baza coincide cu cea de la noua placa video. In mod normal ar trebui sa fie de aceeasi dimensiune indiferent daca scrie PCIe 1 / 2 / 3. Daca sloturile coincid ca dimensiune, inserati noua placa video si incercati sa porniti PC-ul. Daca monitorul nu preia semnal de la placa video, inseamna ca buba e la slot.

(ii) Daca procesorul nu are placa video integrata, scoateti vechea placa video externa si inainte sa montati noua placa video, verificati daca dimensiunea slotului PCI coincide cu cea de la noua placa video. In mod normal ar trebui sa fie de aceeasi dimensiune indiferent daca scrie PCIe 1 / 2 / 3. Daca monitorul tot nu primeste semnal, inseamna ca cel mai probabil problema e de la placa de baza sau de la sursa (totusi sunt sanse ca mici ca problema sa provina de la sursa tinand cont ca ati mentionat ca hdd-ul lucreaza)

| explică (pentru ziptrack):

Multumesc de ponturi, insa am un singur slot vga acela de pe placa video externa in cazul meu am 2 una veche una noua nici una nu trimite semnal.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru 5yus):

Nu am acces la display bios nimic, chiar daca unitatea functioneaza procesor hdd.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
11 răspunsuri:
| a răspuns:

Se pare ca faci o confuzie intre slot PCI si slot PCIe (Express). Uite o fotografie in care le poti vedea pe ambele. Incearca sa iti dai seama ce fel de slot exista pe placa de baza. https://qph.fs.quoracdn.net/main-qimg-91e38d82454983cf1d5761b11507f6b1-c

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru JackR):

Acum vreau sa folosesc PCI-Expres x16, am comandat o placa video pentru acest slot insa este mai scurta, am citit acum si vad ca e compatibila cu acest slot, in fine, placa in cauza este un GEFORCE GT 710 1GB DDR3, problema este ca placa de baza nu mai are un vga cum imi pot instala placa video? vga am doar la video care nu e instalata.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru 5yus):

Placa video are un firmware care permite folosirea placii chiar daca nu exista drivere.
Incearca sa resetezi memoria CMOS.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru PainInTheTech):

Asta inseamna sa scot bateria bios? Exista sanse sa pierd ceva date de pe pc? Nu vreau asta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru 5yus):

Da. Incearca sa scoti bateria pentru cateva minute fara ca computerul sa fie scos din priza.

Stergerea memoriei CMOS nu afecteaza datele salvate de harddisk/SSD/etc. In CMOS sunt date basic precum componentele PC-ului, ordinea bootarii, etc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salut!
Versiunea PCie ( 1.0 / 2.0 / 3.0 ) nu are legatura cu dimensiunea slotului, ci cu viteza la care se transmite informatia prin placa :
3.0 -> 1 GB/s/lane
2.0 -> 500 MB/s/lane
1.0 -> 250 MB/s/lane
etc.

Dimensiunea slotului e data de termenii x1, x2, x4, x8 si x16.
O placa mai mica poate instra fara probleme intr-un slot mai mare. ( de exemplu placa video x8 in slot motherboard x16 ).

In functie de placa video cumparata, e posibil sa fie nevoie de inca un cablu de la sursa la placa video ( 12 V PCIe ) sau doua.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ai încercat cu placa video integrată? Poate e de vină monitorul. Dacă nu știi s-o instalezi, o poți duce la un service, să ți-o instaleze ei.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Încearcă sa conectezi monitorul la placa de baza, ai conector vga si acolo nu neaparat pe placa video.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Ayomid):

Nu exista, am doar intrări usb, mouse tastatura, placa sunet, nici o alta intrare VGA decât cea a plăcii video care nu o vede sistemul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează