|

Salut. Am pârâu micuț ce trece prin curte și m-am gândit că ar fi păcat să nu îl valorific un pic. Așa că am făcut rapid un minigenerator dintr-un dinam și niște linguri. Întrebarea este cum pot sa conectez un bec economic de 9w la acesta? Dinamul scoate curent continuu, se va aprinde becul? Dau funda dacă mă ajutați.

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Dinamul nu scoate curent continuu, este un generator de curent alternativ, Se poate alimenta un bec doar cu invertor care sa ridice tensiunea la 220v. Poti incerca ceva mai bun, un alternator de masina ar fi perfect, cumperi sau confectionezi un invertor cat de mic de cateva sute de wati si ai lumina, Dar numai cu acestea nu merge direct iti trebuie o baterie auto pe care o incarci cu generatorul printr-un redresor si dupa aceea te conectezi la invertor de la baterie si la iesirea invertorului ai curent alternativ ca la priza, dar bineinteles limitat la cateva sute de wati, suficient cat sa alimentezi chiar si un televizor.Iti trebuie ceva cunostinte de electronica altfel este foarte greu, pentru ca trebuie sa masori curentii si tensiunile.si sa confectionezi redresorul. Daca vrei sa lucrezi mai simplu cu dinamul poti sa pui becuri mici de 6v la 3w cu leduri sau incandescente, asa merge doar cu dinamul, pentru becuri nu este nevoie de redresare.

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Ca un dinam sa.ti scoata curent dinamul trebuie alimentat la o baterie de 12 V. Dupa care, iti trebui un releu de incarcare tot la 12 V. Pe fulia de la dinam se monteaza o curea care la randul ei este atasata unui mecanism care sa o invarta. Dinamul scoate curent, releul regleaza cat curent sa intre in baterie. Poti sa folosesti becuri de 12 V 55A sase opt becuri.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu produci mai mult de 2V de la un pârâu, deci cumpără un led de 1, 5V

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

In primul rand se numeste "dinam", nu "dinamo".
In al doilea rand sunt stelist, deci bye!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează