|

Salut! Am un laptop vechi de 5 ani este vorba de HP 15-g011sq cu 4 gb Ram, SSD Kingston de 120 gb si HDD de 1 TB.Problema este ca de cand mi-am instalat windows 10 home, temperatura ramului de memorie ajunge pana la 50% cand nu ruleaza nici o aplicatie pe el, ce as putea face?

11 răspunsuri:
| a răspuns:

Cu ce program ai testat "temperatura RAMului"?
Temperatura placutei se poate masura doar "manual" pentru ca placutele (marea lor majoritate mai bine spus) NU au senzori integrati, deci nici un program de testare sau monitorizare nu poate citi corect si exact temperatura lor.
RAM-ul (DDR3) in mod normal nu trece de 45-55 grade, iar de rezistat rezista cel putin pana la 85.
Da, entuziastii vor tine mortis sa il raceasca cu sistem dedicat de racire, activ (apa, ventilator) sau pasiv (radiator special pentru RAM) insa in cazul unui laptop oricum nu poti face nimic.

Eu tare banuiesc ca te referi la incarcare, vazuta in Task Manager, nu la temperatura lui.

Cat e temperatura si incarcarea procesorului in idle?
Dar cand il stresezi cu niste programe deschise, clip pe YouTube la 2K... etc?

Poti face insa alte lucruri sa faci sistemul mult mai eficient:
Windows 10 spre deosebire de 7 consuma mai multe resurse, caci are o gramada de "stupizenii" ce se conecteaza la diferite servere clipa de clipa, inregistreaza tastele apasate de tine si le trimit pe serverele Microsoft, applicatiile au icoane LiveTile, ce se conecteaza la net, sa nu mai spun de servicii inutile, Cortana, telemetria, si cate si mai cate...
Testat personal: Windows 7 Home Premium proaspat instalat: 580. iar dupa cateva minute s-a asezat la 630MB RAM consumat din 4GB.
Pe un sistem foarte asemanator, tot cu 4GB RAM, Windows 10 Home mi-a furat 1, 3 GB. (ambele in idle, fara nici un program suplimentar instalat, iar din Windows 10 dezinstalasem deja o buna parte din bloatware, insa nu tot).

Dupa ce dezinstalezi tot ce e de dezinstalat, Windows 10 va consuma mai putin RAM si isi va arata adevarata fata, de sistem de operare rapid.

| a răspuns (pentru NLS):

A anuntat Microsoft ca renunta la windows 7

| a răspuns (pentru NLS):

Da pe task manager am vazut ca am memoria la 50%.

| a răspuns (pentru SebastianSeba19132):

Tu intelegi ce citesti?
Am spus eu undeva SA REVINA la Windows 7?

| a răspuns (pentru Generalgrevious):

Aceea nu e temperatura, e cantitatea de RAM folosita de sistem.
Cum spuneam, pe un PC cu 4GB DDR3, Windows 10 Home, mi-a luat 1, 3 din 4, insa inainte sa ma uit acolo, am dezinstalat o buna parte din aplicatiile nefolositoare, Cortana, telemetria, programele ce se incarca la Startup, am oprit cateva servicii inutile, etc

Si in plus, laptopul tau are placa video dedicata?
DACA e integrata, consuma si ea niste RAM din cel al sistemului, probabil 512 MB in cazul tau.

Incearca sa nu umpli SSD-ul mai mult de 75-80%.
In primul rand pentru ca astfel ii cresti viteza.
In al doilea rand, cand deschizi un joc sau un program mai serios, DACA se umple RAM-ul (nimic ciudat in asta), restul fisierelor necesare se vor incarca in RAM-ul virtual, creat pe SSD (paging file).

| a răspuns:

Ai grija ce Windows ai descarcat. Daca ai luat unul piratat cel mai probabil asta e problema. Iti recomand sa-l iei de pe Microsoft si-l activezi apoi prin metode neortodoxe, dar nu lua de astea direct activate. Daca ai Windows original nu stiu ce sa zic, ai suport pentru ala.
Cu 4GB de RAM nu ar trebui sa ai probleme. Problema e sistemul de operare, ceva e suspect la el.

| a răspuns:

Ori ai incarcare RAM 50% ori ai temperatura RAM 50 grade Celsius dar temperatura 50% nu are sens. E ca si cum ai zice ca ai inaltime 50%.

| a răspuns:

E bine pe 64. Daca il pui pe 32, lasa 0, 5g ram nefolositi. Eu am 30% ram utilizat fara aplicatii deschise. Poate ca ar merge reinstalat windows-ul tot pe 64.

| a răspuns:

Posibil sa se intample deoarece ai pus pe 64 biti, este indicat sa l pui pe 64 daca ai peste 4 gb ram

| a răspuns (pentru SebastianSeba19132):

Am numai 4 gb ram deci sa trebuia sa instalez windows 10 pe 32 biti?

| a răspuns (pentru SebastianSeba19132):

Ne poti explica si noua cum latimea de banda folosita pentru accesarea memoriei influenteaza temperatura? Prin FSB trece fix aceeasi cantitate de informatie ( aka curent electric ), tinand cont ca laptopul are fix 4 GB de RAM ( = 2^32 B ).