anonim_4396
| Anonim întreabă:

Am un pc cu placa de baza gigabyte mp61pme s2p si cand pun doua placute ram pe ea nu mai porneste windows-ul.Am acasa trei placute, doua de 512 si una de 2gb si cand pun 2gb cu 512 mb pcu face trei beep-uri lungi si la fel face si cand pun 512 cu 512, deci merge decat cu una. Am resetat si bios-ul si tot asa face.

Răspuns Câştigător
| CM7YRE a răspuns:

Ce model de placute ram? Trebuie sa-ti corespunda la CL, Frecventa, Timing (doar la unele). Daca una e diferita fata de cealalata, mai ales in CL si placa nu-i da destul curent sau alte chestii, gen "n-o suporta oficial" cum ai vrea sa porneasca? N-ai decat sa verifici ce tip ce CL, Frecventa, Voltaj are cea care merge si sa-ti iei la fel.

| Anonim explică (pentru CM7YRE):

Sunt ddr2 si CL-u este CL5 la toate.cred ca la frecventa nu corespund.Asta se intampla de cand am montat alt procesor pe placa de baza, cu cel vechi mergeau amandoua.Cred ca o sa iau alta placuta de 2gb la fel.

| Anonim explică (pentru CM7YRE):

Astea sunt caracteristicile placutelor: https://imgur.com/a/KNiEPRY

| CM7YRE a răspuns (pentru anonim_4396):

Sa "ghicesc", le-ai bagat pe rand si a mers cu fiecare in parte nu? In tab-ul cu SPD ce spune la fiecare in parte? Pe ele ce scrie? Ce model de procesor?

| Anonim explică (pentru CM7YRE):

Da,cand le-am pus pe rand a mers. Uite aici tot: https://imgur.com/a/ogzSOnS. Procesorul vechi e un AMD Athlon 5000.

| CM7YRE a răspuns (pentru anonim_4396):

Daca e ca aici procesorul (din pozele din CPU Z) http://www.cpu-world.com/......QBOX).html suporta ramii pe DDR2 1033, "doar" pe 1033. De ce ti-ar suporta si mai putin, cine stie. Chestia urmatoare, e ca vad ca iti difera ciclurile din CPU Z ce ar putea afecta. Variantele sunt urmatoarele:
-Conflict intre procesor si rami.
-Daca cea cu U la urma (n-o vad in printuri) vine de la Undervolt (n-am gasit-o pe google, decat ceva similar) atunci sigur nu ruleaza la 1.8V si n-are cum sa se potriveasca cu celelalte. Dar cealalta de 512 cu cea de 2 ar trebui sa mearga conform frecventei de 800 si cl-ului. Totusi daca ai trc diferite, ar putea afecta. Ori Trebuie sa pui prima una, si pe cealalata, ori in sloturi diferite, ori daca-ti permite un profil xmp sa setezi pe fiecare placuta in parte. Oricum te "chinui" mult pentru 512mb/1gb ram in plus.

| Anonim explică (pentru CM7YRE):

Cel mai bine imi cumpar una de 2gb la fel si gata.

6 răspunsuri: