| Sebastian_Seby_1996_QYr8 a întrebat:

Salut, recent hard disk-ul meu tot merge foarte greu si orice program as deschide se deschide greu si atunci cand se deschide imi da not responding. si nu stiu ce are am incercat toate variantele gasite pe net dar tot nu merge sa fie hard diskul cu un virus pe el sau daca exista cumva sa sterg totul de pe el si sa ramana doar ssd-ul pe care il am acum iar dupa sa fac eu hdd-ul la loc cu jocurile pe care le aveam. sau daca stiti vreo metoda sa il optimizez sa nu mai stea in 100 daca deschid task manager si dupa sa dea not responding.

Răspuns Câştigător
| flixbuster a răspuns:

Incearca mai intai un diagnostic rapid cu CrystalDiskInfo:

http://osdn.net/......o8_0_0.zip

Vezi pe fiecare din cele doua discuri in parte sa fie albastru si sa zica Good. Daca e galben si zice altceva decat Good incepi sa te ingrijorezi.

Apoi poti sa incerci si niste teste mai serioase cu HD Tune:

http://www.hdtune.com/files/hdtune_255.exe

Alte chestii:
- ce OS ai?
- cum ai formatat HDD-ul?

Este posibil sa fie un mismatch legat de OS si formatare HDD cu sector de 4K si alinierea partitiilor - e o poveste lunga, poti sa incepi sa citesti cate ceva aici:

http://support.microsoft.com/......in-windows

| Sebastian_Seby_1996_QYr8 explică (pentru flixbuster):

Pai am windows 10 pro, si un hdd de vreo 1 an sau ceva de genul si nu stiu chestii cu formatat dar dinainte sa imi fac din nou windowsul imi facea asa mai exact de cand am incercat sa imi descarc un joc l-am lasat toata noaptea sa mearga mergea perfect iar dupa ce am dat pe cancel sa nu se mai instaleze o inceput sa imi mearga foarte greu...

| Sebastian_Seby_1996_QYr8 explică (pentru flixbuster):

Am dat iar la hdd-ul pe care il am imi arata cu galben si scrie Caution si sunt vreo 3 puncte galbene in rest toate sunt albatre
Reallocated Sectors Count
Current Pending Sector Count
Uncorrectable sector count
si mai arata ca temperature 24 C
iar pe HD tune cand dau pe error scan nu se intampla nimic adica arata merge foarte greu si imi tot ta Not Responding si dupa isi revine si tot se blocheaza si nu pot sa fac nimic nici sa il inchid doar sa dau din task manager.

| flixbuster a răspuns (pentru Sebastian_Seby_1996_QYr8):

Cred ca cei trei indicatori pe galben indica probleme serioase de HDD la nivel fizic. Daca ai desktop poate fi o problema de conectare (cablul de date sa fie bine infipt in placa de baza si HDD) - cel mai bine, cu PC-ul inchis scoti ambele capete ale cablului si le re-introduci. Daca ai laptop nu prea se poate sa fie problema de conectare (prinderea este diferita fata de desktop) si cu atat mai mult poti avea probleme fizice cu HDD-ul.

De curiozitate, poti pune o poza undeva pe imgur cu situatia din CrystalDiskInfo ca sa nu te pun sa scrii numerele alea pe aici?

| Sebastian_Seby_1996_QYr8 explică (pentru flixbuster):

Incerc sa pun si am rezolvat un pic daca e am dat cu programul HDD regenerator si imi merge mult mai bine si e vreo 50% merge bine adica ma refer ca imi sta in 20 si doar daca deschid un joc mare imi urca in 90-100 dar si atunci tot merge jocul bine si nu mai imi da Not Responding

7 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Prima data verifica suprafata INTREGULUI hard disk, pentru sectoare defecte (Bad sectors).

Intra in My Computer - da click-dreapta pe hard disk (daca sunt mai multe partitii, atunci procedeaza la fel cu fiecare, pa rand).
La sectiunea Tools da click pe Check Now.
Bifeaza ambele casute (reparare automata si scanare suprafata pentru Bad Sectors) si dai OK.
Aceasta verificare va putea dura chiar si peste o ora, darlasa sa functioneze, pana la capat!
Verificarea o faci cu fiecare partitie a hard disk-ului!

Mai mult ca sigur, dupa terminarea reparatiei, hard disk-ul va functiona bine.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Ii poți da defragmentare din Windows, dar cel mai probabil nu e vina HDD ului ca se mișca greu pc ul. Sunt șanse mari sa fie infectat calculatorul. Sau mai e șansa să ai memoria plina, deși nu cred ca e cazul. Anyway, o defragmentare, iar dacă nu merge, reinstalează windowsul

| Sebastian_Seby_1996_QYr8 explică (pentru anonim_4396):

Cred ca am sa incerc defragmentare ca windowsul abia l-am facut si memoria din amandoua partitiile este goala.