| GoodLuck15 a întrebat:


Am o carcasa inter tech k-2 gts si sunt nedumerit de un lucru:pe unde scoate aerul din carcasa dedeasupra carcasei e un plastic transprent.La fel si in partea din fata unde are montat un ventilator pe unde trage aerul ca are tot asa un plastic nu are fante de aer cum are in spate.

11 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Din descrierea ta se pare ca, cel care le-a montat, a uitat sa demonteze aparatoarele de praf.
Daca ai putea pune pe net o filmare sau macar niste fotografii facute din mai multe unghiuri, atunci as putea sa-ti raspund mai sigur.

| GoodLuck15 explică (pentru Bula):

Uita-te pe net la review sa vezi la k-2 gts inter tech review facut de pc garage pe yt.Ma intereseaza in tavan sa montez un ventilator de 120mm care sa scoata aerul dar pe unde ar iesii daca are acea bucata de plastic si cum o dau jos?

| Bula a răspuns (pentru GoodLuck15):

Da-mi un link.

| GoodLuck15 explică (pentru Bula):

Https://youtu.be/xFF27TX-Im0 uita-te atent are sus plastic transparent sau ce material o fi ala si nu stiu cum trebuie dat jos

| Bula a răspuns (pentru GoodLuck15):

Cum vad, ventilatorul din fata (cu Led rosu) are rolul de a recircula aerul de la zona hard disk-urilor. Indepartarea plasticului din data lui schimba fluxul interior de aer, dar si designul frontului.
Se poate da jos doar din interior, ca si intregul panou frontal.

In spate este loc de un ventilator standard, care sufla intre perforatiile carcasei. Nu am vazut obturare cu plastic peste aceste orificii, dar daca este acoperit cu plastic, acesta se indeparteaza dinspre interior, daca se monteaza inca un ventilator sau componentele "cer" eliberarea orificiului (pentru circulatia naturala a aerului, in functie de aerodinamica celorlalte ventilatoare montate).

Sus, cum am inteles, este loc pentru inca doua ventilatoare, dar, din pacate, aceste locasuri nu prea se vad. Probabil au rolul de a scoate din carcasa caldura inaltata si se monteaza doar daca e cazul.
Lateral este o alta locatie de aerisire, unde nu se monteaza ventilator.

Din pacate, filmul de prezentare este foarte sumar si neclar, detaliile de prindere, respectiv o analiza de eficacitate a ventilatoarelor si a rolului "plasticurilor" nu se poate face dupa ea. Pentru asta ar trebui vazut "pe viu".

| GoodLuck15 explică (pentru Bula):

Dar sus pot scoate geamul pentru a elibera gaurile de ventilatie?
Si sa inteleg ca in lateral nu se monteaza niciun ventilator?

| Bula a răspuns (pentru GoodLuck15):

In laterala se "inspira", la fel si prin orificiile de desubt.
Daca scoti geamul sus si nu pui ventilatoare, atunci se umpla mai repede de praf.

Dupa parerea mea, e destul un ventilator in fata si unul in spate pentru racirea aerului din interior, iar daca este caldura mare vara, atunci se poate demonta laterala (cu orificiile asupra coolerului) sau mai poti monta ventilatoare in partea de sus, cu tiraj spre exterior.

| GoodLuck15 explică (pentru Bula):

Salut ai dreptate dar eu mai am doua ventatoare acasa si nu am ce face cu ele unul e cumparat nou ca mi-a trebuit la alta carcasa la care s-a stricat butonul de power si celalalt il am de la tot aceeasi carcasa la care s-a stricat butonul. Daca dau jos geamul dedeadupra sa pun 2 venturi acolo dupa sigur nu il mai pot pune la loc deoarece nu e prins cu suruburi sau alte metode de desfacut capacul ci doar fortat si oarecum rupt de acolo.

| Bula a răspuns (pentru GoodLuck15):

Daca ai pe masa 20 portii de mancare, ramase de la musafirii care n-au venit, nu inseamna ca trebuie sa le mananci pe toate, doar "sa nu ramana". La fel este si cu ventilatoarele tale de rezerva: nu trebuie neaparat montate, doar fiindca "au ramas" in sertar, de la alte carcase.

Gandeste-te:
- merita si este necesar sa montezi si acele 2 ventilatoare?
- de unde le vei alimenta?
- cat zgomot vor face?
- cat vor scadea suplimentar temperatura din carcasa?
- cat praf va intra in plus in calculator?

| GoodLuck15 explică (pentru Bula):

Salut am uitat sa iti spun ceva. Spuneai tu mai sus ca daca demontez geamul de la ventilatorul cu led se va schimba fluxul interior de aer.Intrebarea mea este se va schimba spre bine? Adica va fi un airfloe mai bun sau nu?

| Bula a răspuns (pentru GoodLuck15):

Direct, prin ventilator, va fi mai buna. Insa fluxul de aer nu va mai fi fortat sa circule spre hard disk-uri, care se incalzesc si ele.

Poti face vizibila circulatia aerului daca bagi sa circule fum prin cutie, de preferabil fumul sa fie alb-laptos sau colorat.