| xGamerZ212 a întrebat:

Salut TPU,din cele auzite de la o cunostinta,ar fi faptul ca nu este bine sa tin laptop-ul in priza la prelungitor,sa opresc prelungitorul (din butonul ala care se aprinde) si apoi sa-i dau drumul direct din buton ca cica se poate arde laptop-ul,ca voltajul care vine e prea mare atunci pe moment,este adevarat? Dau funda.
Inca ceva, in timp ce deschideam laptop-ul i-am dat drumul la prelungitor si in imaginea de start de la bios s-a auzit un beep, a facut asa pentru ca a fost conectat la curent sau ca ceva i-a daunat?

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Bateria unui laptop are un circuit electronic sofisticat incorporat, care are menirea de a controla si supraveghea nivelul de incarcare si starea bateriei.
In mod normal, aceea electronica opreste COMPLET incarcarea, cand se ajunge la 100% nivel de incarcare, deci bateria NU se va supra-incarca si nu se va defecta, daca incarcatorul este permanent in priza!
Mult mai daunator este bateriei daca se lasa descarcata perioade lungi de timp (saptamani sau chiar luni), fiindca se pot bloca celulele bateriei.

Sunetul (beep-ul) din difuzor indica si acustic cand se produce un eveniment (conectare /deconectare de dispozitiv), in cazul tau: incarcatorul.

| xGamerZ212 explică (pentru Bula):

Multumesc frumos, vad ca esti dotat cu orice raspuns happy

| Bula a răspuns (pentru xGamerZ212):

Meseria, bat-o vina! big grin

4 răspunsuri:
| Bizon95 a răspuns:

SE RECOMANDA sa tii laptop-ul cu baterie, CHIAR DACA BATERIA E MOARTA DE TOT, pentru ca in baterie e un circuit care opreste socurile de curent

in plus tu cand pornesti laptop-ul NU BAGI 220V IN EL, bagi numai 19V curent continuu (pentru ca incarcatorul sta in priza tot timpul si NU face soc de curent unui laptop inchis, dar alimentat)

ce ti-a spus tipul se aplica la aparatele la care intrerupatorul intrerupe priza de curent de 220V, si care cand il pornesti tot curentul alternativ vine in soc in el

chestie care NU se aplica la caloriferele electrice pentru ca "circuitul" e o simpla rezistenta

dar se aplica pe vremea lui pazvante la calculatoarele PC vechi (TOTUSI NU LAPTOP-URI) care aveau un switch de curent cu on si off, si cat timp era oprit nu intra nimic din priza in calculator, iar cand il porneai direct dadeai drumul la 220V, sursele pe vremea aia se numeau AT

chestie care astazi NU mai exista nici la PC-uri, sursele se numesc acum ATX, iar cele care au PFC active opresc socurile DURE de curent (sunt facute special d'aia)

| morfeo a răspuns:

Nu inteleg de ce te joci cu butonul de la prelungitor. Ala din momentul in care l-ai bagat in priza in lasi pornit. Poti sa iti incarci linistit ca n-are treaba, dar e bine noaptea sau cand nu esti acasa sa scoti laptopul de la incarcat, NU DIN PRIZA, in caz ca e vreo cadere de tensiune, doar atunci se poate sa afecteze.