| PringAloe a întrebat:

Care pot fi cauzele urmatoarei probleme?
Am un Samsung cu incarcator original, de 3-5luni de zile nu mai incarca sa cum trebuie, incarcatorul are o viteza de 1.55a(1550mAh/h) nu zic ca ar trebui sa incarce cu 1550mAh/ora dar inainte imi incarca cu 1200-1400mAh/ora insa acum imi incarca cu 200-400mAh pe ora deci imi ia foarte mult sa-l incarc, am incercat sa incarc telefonul cu un alt incarcator Samsung de 1A ora, dar tot asa imi incarca cu 200-400mAh, care poate fi problema? Mufa pe care o are telefonul sa fie defecta, bateria sau sa aiba ceva din soft telefonul si nu permite o incarcare mai mare de atat? (telefonul e cumparat de nou la sf. anului 2018)

9 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Pe scurt: bateria e pe ducă

| GabiDumitrescu a răspuns:

Daca e din 2018 cel mai probabil ai o problema la incarcator sau la cablu... si sa stii ca 1.55 A nu inseamna 1550 mAh! Depinde si de voltaj...

| nicu991 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Ba da Gabi, atat vine Ah in mAh
1.55 ampere = 1550 milliampere.
Daca incarcatorul are iesire de 5 volti @ 1.500 mAh = 7, 75 wati
Daca este din ala fast charge care are 9 volti @ 1.500 mAh = 13, 95 wati, in anumite cazuri si mai puternice ca cele pentru telefoanele OnePlus.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru nicu991):

Https://www.quora.com/......h-10-watts - nu ai rata constanta de incarcare oricum... si conteaza si puterea. Iar fast charge de 9 V are de regula 2 sau 3 A, nu 1.5. Eu unul cel putin nu am vazut 9 V/1.5 A.

| nicu991 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Ce-i drept nu prea sunt de 1.5A neaparat la telefoane, dar pentru alte dispozitive. Pentru telefoane sunt de la 1.67A @ volti care-s tot pe-acolo.
Si referitor la incarcare, atunci cand bateria este goala, incarcarea se face cu maximul de amperaj ceea ce la autorul postarii nu se intampla. Asa ca varianta cea mai apropiata este sa-si schimbe cablul cu unul nou, de calitate.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru nicu991):

... sau poate o fi avut noroc de o baterie care s-a dus naibii. Am auzit altii care au patit, desi eu nu prea am avut parte de asa ceva.

| nicu991 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Da, cica in timp le creste rezistenta interna, le scade capacitatea si se afla in telefon fix ca un condensator. acum il incarci, acum s-a descarcat laughing

| nicu991 a răspuns:

Variante posibile: mufa oxidata a telefonului, lipituri crapate ale mufei pe placa de baza a telefonului, cablu usb defect, bateria a capatat o rezistenta interna prea mare datorita uzurii etc.
Optiuni: incearca un alt cablu usb, daca ai incarcare wireless incearca sa vezi cu cat incarca si pe aceasta.

| PringAloe explică:

Rezolvarea mea: (Chiar daca nu stiu daca este ce-a mai potrivita si sigura pentru dispozivi) Am curatat intarea din telefon unde intra mufa de incarcare a incarcatorului cu spirt plus o agrafa pe care am turtito si o bucata de panza din microfibra(d aia de ochelari) am curatat cu grija acolo inauntru am scos multa negreala in urma curatarii, am lasat sa se usuce spirtul inainte sa introduc mufa de incarcare in telefon si acum imi incarca cu 1200-1400mAh (Daca nu mergea nici dupa toata procedura asta ma duceam la un gsm sa schimb modulul de incarcare al telefonului)