| Paaaganu a întrebat:

Ce ies telefoanele astea cu camere făcute din soft cu rezoluții din astea de neam prost? Am un xiaomi de 12 mpx și îi dă rușine lui a71 de 64 mpx. Văzusem că a ieșit un realme cu 108 mpx. Ce e cu trendul asta aiurea?

3 răspunsuri:
| Frank51 a răspuns:

Chestie de marketing. Poți avea și 500 mpx, se va vedea la fel din cauză că senzorul este mic și intră la fel de multa lumină.

Ca să scoți calitate trebuie să mărești dimensiunea senzorului, chestie care se întâmplă deja, Sharp a lansat un telefon cu senzor de 1 inch.

Totuși, există o limitare când vine vorba de camere pe telefon. Nu poți pune o cameră foarte performantă deoarece nu ai spațiul necesar. De aceea se face un compromis și se încearcă să îmbunătățească performanțele pe cât posibil, chiar dacă acel senzor este mic, mai mulți megapixeli înseamnă calitate mai bună, chiar dacă cu un procent foarte mic.

| Invictusman a răspuns:

Aceste specificații dau bine pe foaie ca în realitate sunt terci.

| Sekim a răspuns:

Un megapixeli reprezintă un milion de pixeli. 108 megapixeli = 108 milioane de pixeli. Cum a specificat și Frank, important este și senzorul. Cu cat ai mai multi megapixeli, cu atât este mai buna calitatea pozei ( sau cel puțin așa ar trebui ). Daca nu mă înșel, acel Xiaomi despre care vorbești cu 108 mpx este Mi 11. Am avut ocazia sa încerc acel telefon pentru o săptămână și să îți spun sincer, oferă ceea ce promite și este mult peste așteptări. Am comparat pozele făcute cu acel telefon cu pozele făcute cu o camera de fotografiat specială de peste 3000 de lei și pot spune sincer că am fost uluit sa vad că era cu mult peste acea cameră. Poți să cauți review-uri pe internet și informații despre acel telefon și o să ramai surprins de ceea ce poate face și, garantez că nu sunt doar detalii pe hârtie.