| Xenoverse1 a întrebat:

De ce telefoanele in ziua azi sunt asa scumpe de costa cat o masina second hand? De exemplu un telefon de 1.000 lei face exact ce face un telefon de 3 sau 4.000 lei. De ce Samsung S21 nu poate sa coste 1.000 lei in loc de 3.299 lei?

18 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Ehh, sa fim seriosi. Nu face exact ce face un S21. Sau cel putin nu le face la aceeasi calitate

| Superior a răspuns (pentru suntserios):

Ce a spus se justifica in 80% din cazuri.
Sunt multi care iau un telefon de 3000-4000 lei si nu il folosesc sau nu stiu sa il folosesasca la capacitate maxima. Ele au acele specs pentru jocuri sau aplicatii solicitante. Dar romanul de rand poate juca lejer Asphalt 8 si Candy Crush pe telefonul de 600 lei, ce sa mai zic de 1000-1500 lei?
Eu cu 700 lei mi-am luat un terminal care are aceleasi specs. ca un A72 mai scump, poate imi ofera si mai multe.
https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=10415&idPhone2=10469
Singura problema pe care am intampinat-o ocazional este soft-ul usor buguit, in schimb totul merge struna. Macar nu-mi interzice telefonul sa-l mai folosesc ca cica s-a incins bateria ca la Samsung :)

| DemonLord a răspuns:

Da' ce, acu 15 ani erau eftine?

| Wr3nch a răspuns:

Lol, mersi pentru gluma zilei. Din acelasi motiv pentru care iti iei o masina noua, nu o bomba second hand. Pentru ca mergr, se mica si arata mai bine.

| Frank51 a răspuns:

Frustrare de copil.

Telefoanele sunt foarte ieftine raportat la performanța lor, acum 10 ani plăteai 1000 lei pentru 512mb ram și un single core CPU cameră cartof, acum la 1000 lei iei 4gb ram quadcore, cameră cu care chiar faci poze decente.

| johnnny123 a răspuns:

Daca un telefon de 1000 de lei face exact ce face un telefon de 4000 de lei, atunci tu de ce iti doresti un telefon de 4000 de lei?

| Xenoverse1 explică (pentru johnnny123):

Mi-e daca imi un telefon de 1.000 si ceva de lei sunt multumit, dar cei care vor un telefon mai scump sunt niste fitosi.

| Mirel4412 a răspuns (pentru Xenoverse1):

Asa gandeam si eu, ca telefoanele scumpe sunt pentru fite, si asa e in mare parte, dar in putine cazuri nu e asa. Unii doar vor o camera foarte buna, asa ca isi cumpara iphone 12 pro max, pe langa camera e si telefon, asa ca nu isi mai ia o camera de 2000 euro.
Unii poate editeaza videoclipuri si au nevoie de stocare mare, culori bune ale ecranului, etc. Lucrurile scumpe nu sunt neaparat de fite.

| johnnny123 a răspuns (pentru Xenoverse1):

în 1 Iulie | Frieza a întrebat:

"Vreau sa cumpar un S21 dar nu am bani [...]
Am vorbit cu mama mea sa imi dea 3.500 lei ca sa pot cumpara S21 si mama mea a refuzat sa imi dea banii acestia"

Ce spuneai de aia care vor telefoane scumpe?

| Xenoverse1 explică (pentru johnnny123):

De atunci am renuntat sa visez la telefoane scumpe, am realizat ca nu o să îmi permit vreodata unul scump.

| johnnny123 a răspuns (pentru Xenoverse1):

Deci ai renuntat pentru ca ai realizat ca nu-ti permiti unul. Dar asta nu inseamna ca daca ti-ai fi permis nu ti-ai fi luat.

Prin urmare, esti ipocrit atunci cand spui ca "cei care vor telefoane scumpe sunt fitosi".

| Xenoverse1 explică (pentru johnnny123):

M-ai facut ipocrit, nu ti-e rusine sa jignesti useri pe TPU?

| johnnny123 a răspuns (pentru Xenoverse1):

Pentru cultura ta generala, cuvantul "ipocrit" nu este un cuvant injurios. Inseamna "prefacut" sau "fatarnic".

Si nu te-am facut ipocrit in mod gratuit, ci bazandu-ma 100% pe afirmatiile tale: pe de o parte spui ca cei care-si doresc telefoane scumpe sunt fitosi, pe de alta parte te plangi de luni de zile pe TPU ca nu ai un telefon scump.

| SpiridusulTuca a răspuns:

Pentru ca telefonul este ceva foarte esential pentru omul modern asa ca unii justifica preturile umflate. O sa creasca tot mai mult atat timp cat oamenii cumpara si dau bani a proasta

| AlexDorinel a răspuns:

Pai și cine te obliga sa ți iei un telefon de 4000 lei in loc sa ți iei unul decent la 1000?

Răspuns utilizator avertizat
| tudorvolcano a răspuns:

Exclusivitate și profit. În niciun caz nu este valoarea reală a telefonului, dacă ne cândim la costurile de producție + manoperă.

Cumpărătorii de telefoane princincipali sunt companiile de telefonie mobilă, își iau telefoanele la un discount foarte mare, pentru că cumpără foarte multe. Te duci să negociezi cu ei un abonament, și îți vor da un telefon.
Depinde după cum negociezi. Îți permiți un abonament scump și sofisticat, îți vor da o ofertă mai bună de telefon. În unele locuri poți să și negociezi.

Apoi, poți să încerci să iei un telefon mai ieftin, cu aceeași memorie sau mai mare, cu aceleași opțiuni suplimentare, cu aceeași rezistență la cădere sau mai mare, cu același volum sau mai mare etc.

| DenqOO a răspuns:

Sa intri pe unele aplicații pe cel de 1000de lei și apoi pe cel de 4000. O să vezi deferenta de încărcare.
Conectivitate mai buna la internet, poze mai bune, se aude mai bine. I-ați o chinăzerie la 1000 de lei S21 sau iPhone sa vezi diferență de cum arata chiar so