| DanielDanny a întrebat:

Salut! Are cineva o problema cu un telefon, Y6 2019.
Problema e ca atunci când se uita pe Youtube sau un film, ecranul se întunecă atunci când filmul are imagine întunecată până când se închide ecranul de tot, si își revine când filmul are imagine mai luminată!
Când se uită de exemplu la un Let's play (joc) horror când e întuneric în film se întunecă si ecranul, si fața celui care se joacă acel joc (youtuberi când își pun fata dintr-un colț de ecran)!
Nu se întâmplă de la auto adjust brightness, am scos Youtube din battery optimization, am încercat și din setari in developer options!
Nimic nu merge, nici factory reset! Ecranul se intunecă atunci când imaginea e întunecată, cum spuneam un film mai intunecat se face întunecat de tot!

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Daca reglajul de luminozitate nu functioneaza, atunci problema poate fi atat din soft, dar mai degraba de la sistemul de iluminare de fundal a ecranului.
Defectul se poate determina exact doar in conditii de service.

6 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Ai contrastul imaginii reglat prea mare, respectiv luminozitatea mica.
Reduce contrastul.

| DanielDanny explică (pentru Bula):

Cum fac asta? singurul contrast pe care l-am gasit este la text (high contrast text) si e dezactivat deja!

Reactioneaza de parca, crede ca intra in sleep mode cand se intuneca putin apoi se inchide... Dar am incercat sa pun la timeout/sleep pe "never", si nici asa nu a mers!

Stiu ca unele telefoane au ceva de genul "auto adjust content brightness" care nu are legatura cu senzorul de lumina.

Dar nu are setarea aia, si parca merge exact pe invers cand se intuneca imaginea ar trebui sa se faca mai luminos ecranul!

| DanielDanny explică (pentru DanielDanny):

Vrei sa spui la adjust brightness? ala il tine si la maxim si la mijloc si la minim si acelasi lucru se intampla...

| DanielDanny explică (pentru Bula):

Reglajul merge foarte bine, doar că pe urma se schimbă in funcție de imaginea de pe ecran. Am zis că face ca si când ar avea "content aware brightness" dar nu am găsit nici o setare pentru asta!
Si merge pe dos, ar trebui să ridice lumina când imaginea/filmul e mai întunecat! Nu să se întunece mai rău când e deja întunecată imaginea...
Mă gândeam că or fi niste setari secrete în care intru printr-un cod din tastatură!

| Bula a răspuns (pentru DanielDanny):

Du-l la un service, poate te pot ajutamai mult, daca-l au in mana... happy

| DanielDanny explică (pentru Bula):

Multumesc! O să vad pe putem să facem, pare fie doar o funcție a telefonului dar nu găsesc nicăieri vreo setare, cred că s-a întâmplat asta dupa ce i-a făcut update? Cred...