| Adelin1234567 a întrebat:

Salut!
La toate telefoanele Apple se scrolleaza mai lent in aplicatiile Facebook și Instagram decât la cele android? Am cumpărat un XR și mi se pare cam enervanta chestia asta
Funda!

12 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

Ce inseamna "se scrolleaza"?
Exista acest cuvant in limba romana, fiindca dex-ul spune ca nu.

| Adelin1234567 explică (pentru Jassmina):

Apreciez ironia ta, însă suna ciudat sa spun ca se mișcă lent când mișc imaginea pe Facebook. Poate ma ajuți tu cu un sinonim?

| Jassmina a răspuns (pentru Adelin1234567):

Nu era ironie, era o realitate!
Este jenant sa fii incapabil sa nu stii nici macar o limba, sa o vorbesti sau scrii corect.
Ori scrii in romanste, ori in engleza, fiindca termenul folosit de tine "scrolleaza" nu este nici in limba romana, si nici in cea engleza.
Maine- poimaine ajungi ditamai barbatul si te prezinti la un interviu de munca. Tu nu stii sa te exprimi corect si ai toate sansele sa pierzi un loc de munca, fiind incapabil sa formulezi o fraza corecta sau sa fii capabil sa te faci inteles.

Aici nu ai nevoie de sinonime la "scrolleaza" fiindca acest cuvant nu exista in nici o limba.
Incearca sa explici cat mai clar posibil, procesul respectiv, daca nu are un anume nume/semnificatie in limba romana.

| Adelin1234567 explică (pentru Jassmina):

Apreciez grija ta. Termenul „a scrola" este adaptat de la cuvântul englezesc „to scroll". Știu foarte bine sa ma exprim, însă in cazul de față era termenul cel mai potrivit pentru a ma face înțeles. Mulțumesc oricum!

| Jassmina a răspuns (pentru Adelin1234567):

Nu ma refer la termenul englez "to scroll", ci la termenul folosit de tine: "scrolleaza" care nu exista in nici o limba, nici in engleza si nici limba romana!
Nici termenul "a scrola" nu exista in limba romana!

https://dexonline.ro/definitie/scrolleaza
https://dexonline.ro/definitie/scrola
https://dictionary.cambridge.org/spellcheck/english/?q=scrolleaza

Iti dau in singur sfat:
Pune mana serios si invata sa vorbesti limba romana, macar sa fii capabil sa te exprimi corect, fiindca folosirea cuvintelor inventate de tine, nu te ajuta sa te exprimi corect si nici sa iei un job cand mergi al interviu. In plus, ceilalti vor rade de tine, fiind subiect de gluma, fiindca esti incapabil sa-l folosesti in romaneste, sau macar intr-o engleza corecta.

| Panamax a răspuns:

Spala-te mai bine pe maini.

| Panamax a răspuns:

Instaleaza Chrome din AppStore si vezi daca se misca mai bine.Safari este ceva mai restrictiv cu mizeriile de pe anumite site-uri.(cookies, fragmente de cod, etichete, pixel etc.)
De exemplu Facebook Pixel ajută companiile să își comercializeze produsele sau serviciile către utilizatori exclusiv pe Facebook (și Instagram deținut de Facebook) si consuma ceva resurse.

| Adelin1234567 explică (pentru Panamax):

Pana la urma l-am returnat. Nu am putut accepta ideea ca poate rula mai greoi decât telefonul actual

| Xirus a răspuns:

Cine știe, poate este un caz rar. Nu trebuie să ai lag, când scrollezi. Doar este IOS.

| Monst a răspuns:

Si eu mi-am cumparat Iphone Xr si merge destul de bine si pe Facebook sau Instagram probabil nu ai folie sau nu te-ai spalat bine pe maini

| Adelin1234567 explică (pentru Monst):

Intr-adevăr, nu am folie. Oare ajuta cu ceva la treaba asta? Am întrebat pentru ca in comparație cu Huawei p30 mi se pare lent când derulez in jos pe Facebook sau insta.

| Monst a răspuns (pentru Adelin1234567):

Huawei am avut si eu si merge foarte bine Iphone fata de Huawei care este un telefon mai slabut. Ajuta folia fiindca aluneca mai bine si protejează si ecranul folia