| Florian1994 a întrebat:

Am de dat o proba la sport,dar nu maine ci abia vineri,proba constand in mai multe ture de alergare,dar credeti-ma sunt cateva,nu va fi usor.Ce sfaturi imi puteti da ca sa duc proba la capat? Mie imi este frica fiindca stiu ca la un moment dat incepe sa ma doara intr-o parte, dar oricum sper sa fie totul bine. Fundita! big grin

Răspuns Câştigător
| mara67 a răspuns:

Cauta pe internet metode de respirat eficient ..si daca e pe timp incearca sa alergi mediu in prima jumatate, apoi vei obosi in a dua jumatate, iar in ultimele 3 sfert de tura baga viteza.
daca nu e pe timp tot ce trebuie sa faci este sa mergi intr-un ritm relaxat( nu mers!)
ar trebui sa mai faci si exercitii( sa alergi prin parc)

nu e chiar asa de greu cum pare ..eu am dat o proba : 800 metri in 4 :20 minute la fete si 1000metri la baieti in 4:30 minute nu a fost chiar asa de greu

iar daca ai profesor indulgent va fi mult mai usor asa

5 răspunsuri:
| iuliaiuli18 a răspuns:

Si eu am dat, proba de viteza(alergare pe cativa m. pe sec.) si de rezistenta(alergare pe minute, 5 ture de teren). Profesorul de sport ne-a spus ca la inceputul probei, sa fugim mai incet ca sa pastram energie la final ca vom avea mare nevoie de ea.Asa ca la inceput, fugi putin mai incet, iar la final sa fii cu capul in sus si sa fugi mai repede.

Răspuns utilizator avertizat
| iuliacarina a răspuns:

NU iti schimba ritmul( mergi la fel de tare sau incet). Daca faci asta nu te va mai durea intr-o parte.Cat de rezistenta...ar trebui sa te antrenezi mai mult.big grinSucces!

| Sympath a răspuns:

Si eu am dat rezistenta de curand si nu e usor. Incearca sa mergi incet si constant, dar daca este pe timp mergi un pic mai repede. Sa nu mananci sau sa te umflii cu apa ca un balon pentru ca dupa o tura o sa pici moarta. Daca chiar simti ca nu mai rezisti NU merge normal, ci in mars. Chestia asta o sa te ajute destul de mult.

| catalynstea a răspuns:

Pai important e sa respiri constant la 2 pasi inspiri si expiri si sa te mai antrenezibig grin