| cxxyy a întrebat:

Am o problema destul de mare...De cand a apărut Corona mama mea nu ma mai lasa sa ies din casa sau sa ma vad cu prietenii si din cauza asta am cam ramas fara prieteni si acum sunt foarte singura. Acum probabil multi ma cred antisociala dar na am ajuns asa din pacate si nici prieteni nu mai am si tot vina mea e ca stau prea mult pe telefon. Ce as putea face?

5 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Sa faci altceva util in viata

| Jassmina a răspuns:

Ai putea sa-ti faci prieteni din cartile pe care ar trebui sa le citesti si chiar nu ai simti lipsa nimanui.
Telefonul nu-ti dezvolta nici inteligenta si nici nu-ti acumuleaza cunsotinte generale. Ia o pauza ca nu-i normal sa stai toata ziua pe telefon, fa ceva util pentru tine, citind sau ajutand-ti mama, in casa.

| batranulintelept77 a răspuns:

Eu nu cred că nu te mai lasă. Poate o perioadă nu te-a mai lăsat, dar apoi nici tu nu ai mai întrebat.
Așa credeam și eu că nu mă lasă și mă complăceam în scuza asta, când de fapt eu nici nu le ceream să ies afară că eram un inadaptat social(și încă sunt).

| DoctorulManhattan a răspuns:

Varianta 1 in care incerci sa o convingi pe mama ta sa te lase afara:
Ii spui ca vei purta masca corespunzator, iti vei lua dezinfectant cu tine afara, te vei spala pe maini cand ajungi acasa si ca nu vei merge in locuri mult prea populate. De preferat e sa ii promiti ca ii vei spune de fiecare data exact unde mergi, cu cine si ce vei face si ca ii vei trimite/raspunde (la) mesaje de fiecare data. E de inteles ca parintilor sa le fie frica de corona mai ales daca sunt mai in varsta intrucat sunt in categoria predispusa complicatiilor in urma inbolnavirii. Totodata nu e normal sa incetezi din a face absolut orice si din a iesi afara pentru totdeauna. Incearca deci sa ii intelegi si tu pe ei dar fa-i sa te inteleaga si ei pe tine. Explica-le ca nu poti sta mereu in casa, mai ales la varsta ta, si ca atata timp cat iei toate masurile de precautie (pe care le-am scris mai sus) sunt sanse mici sa te infectezi. In cel mai rau caz discuta cu ei despre vaccinare si intreaba-i daca au in plan sa o faca.
Varianta 2(sper sa nu fie cazu): Daca-i chiar batuta in cap cum sunt unii parinti din pacate, nu ai de ales, recurge la a vorbi cu prietenii tai online, puteti sa faceti apel video si nu-i atata de mare diferenta fata de realitate
A si btw, daca iti comenteaza ca ce stai pe telefon atat, zi-i ca daca te lasa sa iesi tocmai ca vei sta mai putin in schimb daca te tine cu forta in casa pe degeaba vei continua sa stai tot mai des

| Eibogu a răspuns:

Așa de severă este mama ta?
Încearcă să o convingi, adui argumente de ce trebuie sa ieși afară~